Fri04192019

Last update12:20:42 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

Είχε δίκιο

  • PDF

SPYROSΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός για το γεγονός ότι ορισμένοι βουλευτές ζήτησαν να λαμβάνουν το επίδομα των 400 ευρώ για τη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα όταν έμαθα ότι βουλευτές ανέδειξαν κάτι αδιανόητο, λέγοντας ότι είμαστε φτωχοί να παίρνουμε 6.000 ευρώ, ζητώντας και άλλα 400».

Σωστή η επισήμανση αν σκεφθεί κανείς ότι αρκετοί από αυτούς, κυρίως τους νέους, πολύ πιθανά προεκλογικά να είχαν καταγγείλει του βουλευτές για τα προνόμια που είχαν.

- Είχε απόλυτο δίκιο λοιπόν ο Πρωθυπουργός.

 

Απάντηση Γεροβασίλη

Η βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η δική μας Όλγα Γεροβασίλη απάντησε εμμέσως στον Αλ. Τσίπρα και την τοποθέτησή του στην Κ.Ε για το θέμα των βουλευτικών αυτοκινήτων

« Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνουν 6.000 ευρώ, το 40% πηγαίνει στο κόμμα θα βρεθεί πάντως μια λύση που θα είναι λογική στο θέμα με τα βουλευτικά αυτοκίνητα, οι βουλευτές κάνουν πολλά χιλιόμετρα ας μην είμαστε υπερβολικοί», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

- Με 3.600 ευρώ πώς να τα βγάλεις πέρα... θέλει να πει ο Όλγα.

 

Τα ρετιρέ

ΤΡΙΑ νέου τύπου επιδόματα περιλαμβάνει η 3ετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ με τη ΔΕΗ.

Πρόκειται για τα επιδόματα σίτισης, ευδόκιμης παραμονής και παραμονής.

Παράλληλα, μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όλοι οι μισθοί αναμένεται να διευρυνθούν κατά ένα μισθολογικό κλιμάκιο.

Και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι;

- Απλά άτυχοι γιατί δεν είχαν μέσον να μπουν στην ΔΕΗ.

 

Τώρα λέμε «ναι»

«Ναι» σε ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, ενταγμένο όμως σε ένα άλλο πλαίσιο πολιτικής, λέει ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Εμείς λέμε "Ναι" στη χρηματοδότηση ενταγμένη μέσα σε ένα άλλο πλαίσιο πολιτικής, που θα χαρακτηρίζεται από μία αντιυφεσιακή, αντιμνημονιακή λογική και βέβαια θα διέπεται από τη λογική της κοινωνικής δικαιοσύνης», τονίζει.

Τώρα μάλιστα. Τέθηκε το όλο θέμα σε μια σωστή βάση.

- Ναι σε ένα μνημόνιο αλλά με αναπτυξιακή κατεύθυνση.

 

Εξεταστική επιτροπή

ΤΟ να συστήνεις εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, εκλέγοντας, παράλληλα, Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο υποδηλώνει, αν μη τι άλλο, μια σαρκαστική αίσθηση του χιούμορ.

Αν η επιτροπή πρόκειται να διερευνήσει πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, τότε δεν ια πρέπει να καλέσεις τον Παυλόπουλο στη Βουλή για ορκωμοσία, αλλά για κατάθεση.

Δεδομένου ότι μετείχε στις κυβερνήσεις Καραμανλή οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την χρεοκοπία της χώρας.

- Γιατί απλά η χρεοκοπία που έφερε τα μνημόνια δεν μας προέκυψε από παρθενογένεση...

 

Στην βουλή

ΥΠΑΡΧΕΙ μια άποψη που λέει: «Η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή έγκριση για τετράμηνη συμφωνία. Ας ζητήσει άμεσα και το "Ναι" της Βουλής. Είναι θέμα λογικής συνέπειας και δημοκρατίας».

Υπάρχει και μια δεύτερη και αντίθετη άποψη, που λέει: «Με βάση τη νομοθεσία μας και το θεσμικό μας πλαίσιο δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο».

Και οι δυο απόψεις ανήκουν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - κορυφαία, μάλιστα. Η πρώτη, στον Δ. Παπαδημούλη, ευρωβουλευτή του κόμματος, η δεύτερη στον Δ. Στρατούλη, υπουργό της κυβέρνησης.

- Μπορεί άραγε μια κυβέρνηση η οποία ως αντιπολίτευση κατήγγειλε, και καλά έκανε, τους προηγούμενους ότι κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να κάνει το ίδιο τώρα που οι ρόλοι αλλάξανε; Σίγουρα όχι.

 

Κάτι τέτοια...

ΚΑΤΙ τέτοια τερτίπια έβρισκαν οι προηγούμενοι, τους οποίους ο κόσμος καταδίκασε, και δεν έφερναν θέματα τεράστιας σημασίας στην βουλή για ψήφιση.

Τα ίδια τερτίπια θα ακολουθήσει και η προσφάτως εκλεγείσα κυβέρνηση;

Η οποία είχε, μεταξύ των άλλων, ως σημαία της την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα...

Ξέρουμε ότι φοβάται μήπως βουλευτές της δεν θα ψηφίσουν την παράταση.

Θα την ψηφίσουν όμως κάποιοι άλλοι.

- Αυτή είναι η δημοκρατία. Και λειτουργεί χωρίς αστερίσκους.

 

Να ρωτήσω κάτι;

ΣΤΑ δικά μας τώρα και θέλω να ρωτήσω κάτι.

Εκείνο το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής χρησιμοποιείται;

Το ρωτάω γιατί πέρασα προχθές και το είδα τίγκα στο χορτάρι.

Είναι θέμα του δήμου ή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;

- Μια απάντηση παρακαλώ.

 

Μικρά και ενδιαφέροντα

- Πρώτοι στο «φακελάκι». Δεύτεροι σε γεννήσεις με καισαρικές τομές.

- Οι οποίες βέβαια σχεδόν πάντα συνοδεύονται από φακελάκι.

- Τα ανησυχητικά αυτά ευρήματα δικαιώνουν τις διαπιστώσεις των Ελλήνων ασθενών κατά την καθημερινή τους επαφή με το σύστημα.

- Προκύπτουν, δε, από την ετήσια έκθεση «Euro Health Consumer Index 2014», η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα.

- Σε όλους σχεδόν τους πίνακες αξιολόγησης, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πιο κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ενώ σε αρκετές φλερτάρει ή καταλαμβάνει την τελευταία θέση.

- Ενδεικτικό της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι το ότι κάτω από την Ελλάδα βρίσκονται χώρες όπως η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Βοσνία...

- Πολύ πιο ψηλά στην κατάταξη βρίσκονται η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Κύπρος, που έχουν υποστεί και αυτές δημοσιονομικό σοκ τα τελευταία χρόνια.

- Η σύγκριση μαζί τους οδηγεί στη διαπίστωση ότι οι αδυναμίες του ελληνικού συστήματος είναι δομικές και φαίνεται μάλλον απίθανο να αντιμετωπιστούν με όποια μεταρρύθμιση επιχειρηθεί.

- Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:

- Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη (και χειρότερη) θέση στις πληρωμές γιατρών «κάτω από το τραπέζι».

- Απαντώντας στο ερώτημα εάν έχετε δώσει «φακελάκι», με κλίμακα στις απαντήσεις 1 = πάντα και 3 = ποτέ, ο μέσος όρος των απαντήσεων που έδωσαν οι Έλληνες ήταν «1,3».

- Ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι πληρώνουμε σχεδόν πάντα και μας χαρίζει την πιο αρνητική επίδοση μεταξύ των 36 χωρών.

- Στη διαφθορά στον ιατρικό χώρο μας ακολουθούν η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Λιθουανία, η Σερβία, η Κροατία, η Αλβανία και η Κύπρος.

- Πολύ σπάνιο είναι το «φακελάκι» στην Ιταλία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ενώ οι Ισπανοί βρίσκονται μια ανάσα από το «3», δηλαδή δεν πληρώνουν (σχεδόν) ποτέ κάτω από το τραπέζι.

- Μπορεί η κυβέρνηση να λύσει αυτόν τον βραχνά;

- Αυτό θα πει μεταρρύθμιση...