Sun07212019

Last update08:11:40 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Συνεχίζουν την αδιαλλαξία στην ΠΕΔ

  • PDF

Η παράταξη Λώλου ζήτησε αναβολή στην εκδίκαση για την κατανομή της 21ης έδρας

ekloges ped 2014Στον δρόμο της αδιαλλαξίας εξακολουθεί να κινείται η παράταξη του Γιάννη Λώλου στην ΠΕΔ Ηπείρου αφού μετά την άρνησή της να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στην κατανομή της 21ης έδρας και τη δημιουργία ενός αντιπροσωπευτικού προεδρείου στην ΠΕΔ, όπως είχαν προτείνει οι άλλες δύο παρατάξεις που εκλέχτηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο, δεν συναίνεσε ούτε στην εξεύρεση λύσης μέσω της δικαστικής οδού στην οποία έχει οδηγηθεί το θέμα.

Έτσι σήμερα, οπότε και θα εκδικαζόταν η προσφυγή που είχε κάνει η παράταξη των κεντροαριστερών δημάρχων κατά της σύστασης του προεδρείου μονομερώς από την παράταξη του κ. Λώλου και το Πρωτοδικείο θα αποφάσιζε που τελικά θα κατανείμει την 21 έδρα, η παράταξη του κ. Λώλου ζήτησε αναβολή λόγω απουσίας του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στην Αθήνα , ενόψει του σημερινού συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Η κίνηση αυτή ήταν εντελώς ξαφνική και ακατανόητη αφού είχαν προηγηθεί συζητήσεις και είχαν δοθεί αμοιβαίες διαβεβαιώσεις από όλες τις παρατάξεις πως δε θα ζητηθεί καμία αναβολή και ότι το αποτέλεσμα της εκδίκασης της υπόθεσης θα γίνει σεβαστό από όλους με σκοπό φυσικά να τελειώσει όλη αυτή η περιπέτεια για την ΠΕΔ και συνολικά για την τοπική αυτοδιοίκηση της Ηπείρου η οποία έχει πλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το κύρος του θεσμού από τον περσινό Οκτώβριο και μετά.

Όπως φαίνεται όμως αυτό δεν απασχολεί και ιδιαίτερα την παράταξη του κ. Λώλου η οποία μάλλον έχει βολευτεί με τους ρόλους που η ίδια έχει κατανείμει μέσα στην ΠΕΔ απουσία των άλλων δύο παρατάξεων οι οποίες εξακολουθούν να απέχουν από τις διαδικασίες μη θέλοντας να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τη μονομερή εκλογή προεδρείου.

Ο δικηγόρος της παράταξης των κεντροαριστερών δημάρχων βλέποντας τους εκπροσώπους της παράταξης του κ. Λώλου να αθετούν τη συμφωνία που είχαν κάνει και να ζητούν αναβολή, παραιτήθηκε από την αντιδικία με αυτή και ζήτησε να διατηρηθεί μόνο εκείνη απέναντι στην ΠΕΔ με στόχο να εκδικαστεί η υπόθεση και να μπει ένα τέλος.

Αμέσως όμως οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ, που στην ουσία είναι οι ίδιοι με αυτούς της παράταξης του κ. Λώλου, ζήτησαν κι αυτοί αναβολή καθώς ήθελαν χρόνο για να προετοιμαστούν!

Έτσι το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε όμως η ΠΕΔ Ηπείρου θα εξακολουθεί να είναι η μοναδική στην Ελλάδα που δεν έχει συνέλθει ποτέ σε απαρτία και που διοικείται από μία και μόνο παράταξη. Θα εξακολουθεί να είναι η μόνη ΠΕΔ στη χώρα στην οποία δεν εκπροσωπούνται όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας αλλά μερικοί.

Φυσικά όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν επικρατούσε η λογική της συναίνεσης και όχι της «καρέκλας».

Από την αρχή όμως η υπόθεση ξεκίνησε πολύ στραβά και δυστυχώς συνεχίζει να εξελίσσεται εντελώς λάθος.

Θυμίζουμε τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις που είχαν καταγγελθεί πριν τις εκλογές σε βάρος της τότε Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Βίκυς Ευταξά, αλλά και τα όσα ακολούθησαν το βράδυ των εκλογών με την ευθεία ανάμιξή της στην ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος.

Τα ασφαλιστικά μέτρα

Να σημειωθεί ότι χθες δεν εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα αλλά η κύρια δίκη. Τα ασφαλιστικά είχαν εκδικαστεί με το δικαστήριο να απορρίπτει τις αιτήσεις όλων των εμπλεκομένων (παράταξη Λώλου, παράταξη Μπέγκα και ΠΕΔ) με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να ορίσει προσωρινή διοίκηση αν πρώτα δεν έχει οριστεί μια από κάποιο Πρωτοδικείο. Μάλιστα επιμέρισε τα δικαστικά έξοδα και στους τρεις αντίδικους, δείγμα ότι καμία πλευρά δεν βγήκε κερδισμένη από τη διαδικασία αυτή παρά τα όσα λανθασμένα γράφτηκαν ή ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Σχετικά άρθρα