Fri07192019

Last update10:30:28 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

«Οι εκλογές δεν λύνουν προβλήματα»

  • PDF

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Θ. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

8eoxaropoulosΜήνυμα εξασφάλισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας έστειλε προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από τα Γιάννενα όπου και βρέθηκε στα πλαίσια της περιοδείας που κάνει σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος μίλησε για την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία που θα κρατά την Ελλάδα εντός ευρωζώνης υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην χώρα και την οικονομία και όχι να διεξαχθούν εκλογές καθώς δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σχέδιο Βαρουφάκη για την υφαρπαγή των ΑΦΜ που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός κυβέρνησης, αλλά και στο ενδεχόμενο συνεργασιών της ΔΗΜΑΡ με την ευρωπαϊκή μεριά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλες Δημοκρατικές παρατάξεις που κινούνται στον Σοσιαλιστικό χώρο.

Σταθερότητα και όχι εκλογές

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισκέφτηκε χθες διαδοχικά τόσο τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, όσο και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, ενώ συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΗ, Χρίστο Παπαβρανούση.

Κοινός παρανομαστής στις συζητήσεις που είχε είναι, όπως τόνισε, ότι πεποίθηση της ΔΗΜΑΡ ως απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση είναι η περιφερειακή ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση.

«Αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις και δεν υπάρξει αγροτική ανάπτυξη, εξωστρέφεια και πλήρης αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και του ανθρώπινου δυναμικού η χώρα δεν θα πάει μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του σημείωσε ότι για να επιτευχθούν όλα αυτά είναι απαραίτητο η Ελλάδα να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους δανειστές, αναγνωρίζοντας ότι είναι επώδυνη αλλά και η μόνη ρεαλιστική λύση.

«Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τη χώρα αν η συμφωνία είχε κλείσει νωρίτερα και η κυβέρνηση φέρνει ευθύνες γι' αυτό, όμως τώρα υπάρχει μόνο ένας δρόμος γιατί ο άλλος μας φέρνει στην καταστροφή», σημείωσε.

Παράλληλα εξήγησε για η ΔΗΜΑΡ τάσσεται κατά των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι μια ακόμη εκλογική διαδικασία, η τέταρτη από το 2012 και μετά, δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτα στη χώρα παρά μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που αυτή τη στιγμή περνά τη δική του κρίση.

«Τα προβλήματα δε λύνονται με εκλογές. Χρειάζεται σταθερότητα και αποκατάσταση της ρευστότητας. Πρέπει να πετύχουμε τους άμεσους στόχους και μετά να λύσουμε τα εσωτερικά μας», τόνισε.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να σχολιάσει αν το κόμμα του βλέπει πιθανή μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά αν υπάρξει διάσπαση ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε πως η ΔΗΜΑΡ ήταν πάντα ανοιχτή σε συζητήσεις στη βάση όμως προγραμματικών συγκλίσεων.

«Εφόσον στον ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσουν σε ρήξη με την αριστερίστικη πλευρά τους μπορούμε μα συζητήσουμε. Εφόσον κι άλλες δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού έρθουν σε ρήξη με τον νεοφιλελευθερισμό τον οποίο τελευταία ασπάζονται μπορούμε να συζητήσουμε και με αυτούς», είπε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τον Βαρουφάκη

Κλείνοντας ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τις δηλώσεις του για το plan b που είχε εκπονήσει στην περίπτωση που δεν υποχωρούσαν οι δανειστές μας.

«Είμαστε έκπληκτοι. Πρέπει να παρέμβει άμεσα η δικαιοσύνη γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο σχέδιο παράκαμψης της νομιμότητας ενός κράτους και να μην το ερευνήσει η δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει κι αυτή άμεσα αν γνώριζε τα σχέδια αυτά, διότι αν είχε γνώση των όσων συνέβαιναν τότε είναι κι αυτή υπόλογη», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος

Σχετικά άρθρα