Mon04222019

Last update09:44:07 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

«Στόχος μας είναι να γίνουμε και πάλι κίνημα λαού»

  • PDF

ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΠΌ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤ. ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ

pasok ksekΤην πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα οργανωθεί μέσα από ομάδες πρωτοβουλίας, παρά τα όποια προβλήματα συντονισμού, εξέφρασε ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης που βρέθηκε τη Δευτέρα στην πόλη μας , στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάνει σε όλη την Ελλάδα για τη δημιουργία περιφερειακών συντονιστικών οργάνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κατά την επίσκεψή του στα Γιάννινα, πραγματοποίησε σειρά επαφών με εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής στο πλαίσιο των πολιτικών και οργανωτικών διαδικασιών για την συγκρότηση των περιφερειακών οργάνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Ξεκαλάκης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αυτοδιοίκηση ως μοχλός στήριξης μέσω των κοινωνικών της δομών, οι αλλαγές που φαίνεται να προωθούνται στον Καλλικράτη αλλά και τα ζητήματα της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων του προοδευτικού χώρου.

Οι δημόσιες δομές υγείας και τα προβλήματά τους με κυρίαρχα την χρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση που είχε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φώτη Βάββα, ο οποίος του έκανε μια σύντομη παρουσίαση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο ίδιος ανέφερε πως μπορεί να έχουμε άμεσα εκλογές, επιτέθηκε στην Κυβέρνηση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «δεν έχει ξεκάθαρο στόχο. Οδεύει στα βήματα αλλοτινών κυβερνήσεων ανατολικών καθεστώτων, ενώ τόνισε «πως δεν έχουμε καμία διάθεση να συνδιαλλαγούμε και να στηρίξουμε επιλογές του κ. Τσίπρα και της παρέας του, καθώς εμείς ερχόμαστε να προτάξουμε την αναγκαιότητα για πρόοδο και δημιουργία του κοινωνικού συνόλου» και πρόσθεσε:

«Είναι πλέον και στο δικό μας χέρι, το ΠΑΣΟΚ από κόμμα σαλονιού που είχε καταντήσει, να γίνει και πάλι κίνημα λαού. Και είναι σημαντικό αυτό αν αναλογιστεί κάποιος ότι την τελευταία πενταετία, ζήσαμε τα πάντα. Ζήσαμε το ζενίθ του 48% το 2009, με τη δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά από τη ΝΔ, από το 1981. Φτάσαμε στο ναδίρ του 4,7% πριν από ένα χρόνο όταν φτάσαμε κοντά στον κοινοβουλευτικό αφανισμό».

«Όλα αυτά που περνά η ελληνική κοινωνία είναι απόρροια της άθλιας διακυβέρνησης του κου Καραμανλή. Αυτή είναι, που θεωρούμε πως μας έβαλε στο δρόμο των μνημονίων» είπε και τόνισε «αν όμως σταθούμε σε αυτό και δε δούμε τα λάθη που κάναμε εμείς δε θα καταφέρουμε τίποτα. Και η πραγματικότητα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε από τις παραδοσιακές δυνάμεις που το στήριζαν.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που ο λαός μας γύρισε την πλάτη. Προσωρινά θέλω να Επιτέθηκε στην Κυβέρνηση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση αυτή έχει ξεκάθαρο στόχο. Οδεύει στα βήματα αλλοτινών κυβερνήσεων ανατολικών καθεστώτων. Την παρομοιάζω με μία κυβέρνηση που εμπνέεται από το Χόνεκερ στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Και αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί, σε ότι αφορά το βόλεμα των κομματικών παραγόντων. Ακόμη και προχθές στο Κοινοβούλιο, προσπάθησαν να αλλάξουν τη διαδικασία με την οποία θα επιλέγονται οι γενικοί διευθυντές, για να βάλουν πάλι τους ''ημετέρους''.

Επιχειρούν τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης και αυτό θα επακολουθήσει και στις ραδιοφωνικές συχνότητες και το διαδίκτυο. Κάτι πρωτόγνωρο για ένα ευνομούμενο ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος. Και βέβαια προσπαθούν να δημιουργήσουν μία νέα elite, στο οικονομικό γίγνεσθαι» και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κανένα εκδικητικό σύνδρομο. Εμείς από το καλοκαίρι, μέσω της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, ζητούσαμε να υπάρχει μία συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και να πάμε ως ένα ενιαίο μέτωπο στην Ευρώπη να διαπραγματευθούμε. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνδιαλέγεται –και με αυτούς ταιριάζει κατά τη γνώμη μου- και να συνδιαμορφώνει προτάσεις με τον κ. Καμμένο και τα φασιστοειδή που εκπροσωπεί...

Δεν έχουμε καμία διάθεση να συνδιαλλαγούμε και να στηρίξουμε επιλογές του κου Τσίπρα και της παρέας του, καθώς εμείς ερχόμαστε να προτάξουμε την αναγκαιότητα για πρόοδο και δημιουργία του κοινωνικού συνόλου. Για το νέο Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Ξεκαλάκης είπε με νόημα: «Να θυμίσω ότι είναι γόνος Μητσοτάκη...» και αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Siemens στην... ειδική σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά και τις θέσεις του ως Υπουργός.