Wed07172019

Last update10:41:07 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ο Σπύρος Βασιλείου νέος πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

  • PDF

basileiou nodeΟ Σπύρος Βασιλείου είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και στην κάλπη προσήλθαν 111 από τα 129 εγγεγραμμένα μέλη. O Κ. Βασιλείου συγκέντρωσε 81 ψήφους, έναντι 29 που πήρε ο κ. Βλέτσας.

Στην επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε από τη ΝΕΦΕ αναφέρεται: «Μετά το πέρας των εσωπαραταξιακών διαδικασιών για την ανάδειξη Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. σας ενημερώνουμε ότι Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Σπυρίδων Βασιλείου του Νικολάου».

Ο έτερος υποψήφιος Σάκης Βλέτσας με ανακοίνωσή του ευχήθηκε μεν καλή επιτυχία στον Σπ. Βασιλείου άφησε όμως αιχμές για τη διαδικασία κάνοντας λόγο για αλλοιωμένους εκλογικούς καταλόγους στους οποίους προστέθηκαν «λαθροψηφοφόροι», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βλέτσα έχει ως εξής:

«Από φοιτητής πιστεύοντας στις αρχές της διαφάνειας και της συλλογικότητας, υπηρέτησα τη ΝΔ από πολλές θέσεις ζώντας χαρές και λύπες, έχοντας κερδίσει και έχοντας χάσει σε πολιτικές διαδικασίες. Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ΝΟΔΕ ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα νέο ξεκίνημα στο κόμμα και την κοινωνία.

Ευχαριστώ το 32% του νόμιμου εκλεκτορικού σώματος που με τίμησε με την ψήφο του. Αγωνίστηκα απέναντι στις αθέμιτα συσπειρωμένες τοπικές παλαιοκομματικές βουλευτικές (νυν και πρώην) "παράγκες" που δυστυχώς ακόμα θεωρούν την πρόσφατη διαδικασία εκλογής Προέδρου της ΝΔ ως μη λήξασα. Μερικές μάλιστα στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν την επιβίωση της πολιτικής τους "δυναστείας", χρησιμοποίησαν κατά την προσφιλή τους συνήθεια αθέμιτα και αντιδημοκρατικά μέσα, τα οποία δε συνάδουν καθόλου με το πνεύμα της νέας ηγεσίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα κατέστη "μονόδρομος" τις τελευταίες μέρες, καθώς συγκεκριμένες εξόφθαλμα απαράδεκτες ενέργειες τους είχαν ως αποτέλεσμα την κατάφορη -άμεση και έμμεση- νόθευση της διαδικασίας, ενώ δημιούργησαν στο περιορισμένο εκλεκτορικό σώμα μια περιρρέουσα αίσθηση εκλογικής υπεροχής του ανθυποψηφίου μου.

Ήδη από την Πέμπτη 14 Απριλίου (που έγινε γνωστός ο πρώτος αλλοιωμένος εκλογικός κατάλογος) κατέθεσα ένσταση στην Εφορευτική Επιτροπή και εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου για την διαδικασία, καθώς στον κατάλογο των 103 νόμιμων εκλεκτόρων "παρεισέφρησαν" τελικά 26 επιπλέον "φυτευτοί λαθροψηφοφόροι", ενώ η Ν.ΕΦ.Ε. έφτασε στα όρια της παραίτησης. Μετά από διαδοχικές μεταβολές ο "παραφουσκωμένος" εκλογικός κατάλογος οριστικοποιήθηκε κυριολεκτικά παραμονή των εκλογών, το Σάββατο βράδυ στις 20:04.

Εύχομαι στο Σπύρο Βασιλείου καλή θητεία, προσδοκώντας ότι θα ακολουθήσει άλλες, νέες τακτικές και λογικές στα καθήκοντά του. Πιστεύω πως θα αποδείξει έμπρακτα ότι δεν "χρωστάει" πουθενά και ότι δεν θα κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Ο αγώνας μου για υγιή ανανέωση της ΝΔ όπως ζήτησαν στις 10 Ιανουαρίου τα μέλη της, συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και χωρίς καμία εξάρτηση. Οι υγιείς προσπάθειες θα με βρίσκουν συνοδοιπόρο».

Δήλωση Σταύρου Ελ. Καλογιάννη

Μετά το τέλος των εκλογών ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Στ. Καλογιάννης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους μετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, των θεματικών εκπροσώπων και των αντιπροσώπων για το Συνέδριο.

Διπλά συγχαρητήρια αξίζουν στα νεοεκλεγέντα μέλη και στο νέο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Σπύρο Βασιλείου. Τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και στέκομαι, όπως πάντα, δίπλα τους.

Καθώς το πολιτικό τοπίο είναι πολύ ρευστό, λόγω της πρωτοφανούς ανεπάρκειας της συγκυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ, το προγραμματισμένο Συνέδριο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης πρέπει να αποτελέσει ορόσημο για την ανασυγκρότησή της, ώστε να ανταπεξέλθει επιτυχώς στο πολύ βαρύ έργο που θα κληθεί σύντομα να αναλάβει».

Σχετικά άρθρα