Fri07202018

Last update10:43:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Άμεση λύση για τα καύσιμα θέλει ο Δήμος

  • PDF

tsarter daniaΣε ευρεία σύσκεψη για το θέμα του αεροδρομίου καλεί τους βουλευτές των Ιωαννίνων, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, όλους τους Δημάρχους του νομού, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και αυτόν της Ένωσης Ξενοδοχών ο Δήμος Ιωαννιτών.

Αφορμή η χθεσινή κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του αεροδρομίου η οποία περισσότερο θόλωσε παρά καθάρισε τα νερά σχετικά με το πρόβλημα των υποδομών καυσίμων καθότι με τα όσα ανέφεραν δε φαίνεται να έχει γίνει απολύτως τίποτε εδώ και δύο μήνες, οπόταν είχε συζητηθεί ξανά το ίδιο θέμα.

Η συνάντηση στο Υπουργείο, υποτίθεται πως θα έδινε σαφείς απαντήσεις στο άμεσο πρόβλημα του αεροδρομίου που δεν είναι άλλο η έλλειψη υποδομών για τον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων.

Αντ' αυτού στην ανακοίνωσή γράφτηκαν πολλά, τίποτα όμως για το ζήτημα των καυσίμων πέραν του ότι οι τοπικοί φορείς πρέπει να τεκμηριώσουν το πλάνο και τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί για τα επόμενα έτη.

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη και με δεδομένο πως οι αεροπορικές εταιρίες που επιθυμούν να εντάξουν τα Γιάννινα στα δρομολόγιά τους θέλουν άμεσες απαντήσεις, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, έστειλε την παρακάτω επιστολή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κοινοποιώντας τη επίσης στον βουλευτή της Ν.Δ., Κώστα Τασούλα, στον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους Δημάρχους των δήμων του νομού και τους κ.κ. Μήτση και Βλάχο.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές,

Μετά τη χθεσινή, κοινή σας, ανακοίνωση για το θέμα του αεροδρομίου κι επειδή ορισμένα σημεία της, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το πρόβλημα των υποδομών καυσίμων, χρειάζονται περαιτέρω διευκρινήσεις, θα επιθυμούσαμε να ενημερωθούμε για το ποια ακριβώς ήταν η εξέλιξη στο ζήτημα καθότι αναμέναμε ότι η συνάντηση στο Υπουργείο, θα έδινε σαφείς απαντήσεις.

Επειδή μέσω της ανακοίνωσής σας δεν μπορούμε να διακρίνουμε επακριβώς τα νεότερα δεδομένα στο θέμα της έλλειψης υποδομών για τον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων, σας καλούμε όπως παραβρεθείτε σε σύσκεψη την οποία θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ιωαννιτών μέσα στην επόμενη εβδομάδα και στην οποία θα παρευρίσκεται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ενώ έχουν κληθεί να παραστούν οι Δήμαρχοι του Ν. Ιωαννίνων, καθώς και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Ιωαννίνων, προκειμένου να μας ενημερώσετε για τις εξελίξεις και να υπάρξει συντονισμός ενόψει της προαναγγελθείσας συνάντησης στο αρμόδιο Υπουργείο στο τέλος του μήνα.

Για τον ακριβή τόπο και χρόνο της σύσκεψης θα ενημερωθείτε εγκαίρως».

Όπως γίνεται αντιληπτό ο Δήμος δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει να περάσει ο Αύγουστος και να συρθεί σε μία ακόμη σύσκεψη με αμφίβολα αποτελέσματα.

Με την κίνησή του αυτή μάλιστα θέλει να θέσει και προ των ευθυνών τους τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ανακοίνωση που εξέδωσαν όχι δεν προσέφερε λύσεις αλλά αντίθετα κάλεσε τους τοπικούς φορείς να φτιάξουν ένα μάστερ πλαν για το αεροδρόμιο προκείμενου να πείσουν για το δίκαιο του αιτήματός τους.

Να κάνουν δηλαδή τη δουλειά που θα έπρεπε να είχε κάνει η ΥΠΑ, το υπουργείο ή ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές οι οποίοι θα πρέπει τελικά να απαντήσουν αν τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν και συνεχίζουν να ξοδεύονται για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων θα συνοδευτούν και με την πλήρη αναβάθμιση του ρόλου του ή θα «πεταχτούν» αφήνοντας του στην τύχη του.