Mon07062020

Last update08:51:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ…

  • PDF

Η ώρα της κεντροαριστεράς

foto kentrikhΜετά το πέρασμα της μισής κυβέρνησης από την Ήπειρο την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο αλλά και τη διοργάνωση του 3ου προσυνεδρίου της Ν.Δ. στα Γιάννενα την περασμένη Τετάρτη σειρά για να έρθει στο προσκήνιο της επικαιρότητας παίρνει, και δικαίως, η κεντροαριστερά.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και από ώρα 08.00 το πρωί έως 8.00 το βράδυ, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς με τους υποψηφίους να κορυφώνουν τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα αλλά και την περιφέρεια.

Δικαίωμα συμμετοχής/ψήφου στις εκλογές έχουν όσοι είναι γραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους.

Οι συμμετέχοντες/εκλογείς, μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν και χρειάζεται να φέρουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, ή διαβατήριο, να καταβάλουν εισφορά /δωρεά ύψους τουλάχιστον τριών (3ων ) ευρώ, να υποβάλλουν αίτηση και να εγγράφονται σε κατάλογο ψηφισάντων.

Για την ανάδειξη του επικεφαλής απαιτείται η συγκέντρωση του 50% +1 των εγκύρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψηφοδελτίων, οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη Κυριακή 19-11-2017 τις ίδιες ώρες και στα ίδια εκλογικά τμήματα.

Δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εκλογές έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή.

Με απόφαση της ΝΟΕ Ιωαννίνων, στο νομό Ιωαννίνων έχουν ορισθεί τα παρακάτω εκλογικά τμήματα: 1). Στην πόλη των Ιωαννίνων: α) ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες στην αίθουσα εκθέσεων του πολιτιστικού πολυχώρου Δ. Χατζή- παλαιά σφαγεία, οδός Μιαούλη, β) ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες στην οδό 8ης Μεραρχίας 3-5- Ριζάρειος Πολιτεία, ισόγειο γραφείων ΔΕΥΑΙ, 2) Δ.Κ Κατσικά – παλαιό Δημαρχείο, 3) Δ.Κ Πεδινής , παλαιό Δημαρχείο, 4) Δ.Κ Περάματος, παλαιό Δημαρχείο, 5) Κόνιτσα , Δημαρχείο, 6) Ασπράγγελλοι Ζαγορίου , Δημαρχείο, 7) Καλπάκι , παλαιό Δημαρχείο , 8) Ελεούσα, παλαιό Δημαρχείο, 9) Μέτσοβο, Πνευματικό Κέντρο δήμου Μετσόβου, 10) Πράμαντα, δημαρχείο, 11) Καλέντζι , παλαιό Δημαρχείο, 12) Κρυφοβό, Πνευματικό Κέντρο δήμου Δωδώνης.

Υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του φορέα, είναι με αλφαβητική σειρά οι : 1. Νίκος Ανδρουλάκης, 2. Κων/νος Γάτσιος, 3. Φώφη Γεννηματά, 4. Σταύρος Θεοδωράκης, 5. Γιώργος Καμήνης, 6. Γιάννης Μανιάτης, 7. Απόστολος Πόντας, 8. Γιάννης Ραγούσης, 9. Δημήτρης Τζιώτης.

Στο ψηφοδέλτιο τίθεται ένας σταυρός προτίμησης δίπλα στο όνομα του υποψηφίου της επιλογής του ψηφοφόρου.

Η επιτυχία των εκλογών για το πρωτόγνωρο και δημοκρατικό αυτό εγχείρημα, για τη χώρα μας και όχι μόνο, εξαρτάται από τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των συμπατριωτών μας.

Για το λόγο αυτό η ΝΟΕ Ιωαννίνων, σας καλεί όλους να συμμετέχετε στο εγχείρημα, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρεί δυνατούς και προπαντός ενωμένους, ανεξαρτήτως του προσώπου που θα επικρατήσει στις εκλογές , αφού αυτό θα εκπροσωπεί την πλειοψηφία και την γνήσια προτίμηση των εκλογέων.

Στην Ήπειρο από σήμερα ο Ανδρουλάκης

Με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» να βρίσκονται προ των πυλών, στην Ήπειρο θα βρίσκεται αυτό το σαββατοκύριακο, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει και στις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλίες. Η ομιλία στα Γιάννενα θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Du Lac.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα επίσκεψής του έχει ως εξής:

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

12.00: Ομιλία στο ξενοδοχείο «Κρόνος» στην Άρτα

17.30: Ομιλία στην Πρέβεζα, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης

20.00: Ομιλία στην Ηγουμενίτσα, στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

10.30: Συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Du Lac στα Γιάννενα

11.00: Ομιλία στο ξενοδοχείο Du Lac

Οι δημοσκοπήσεις

Ξεκάθαρο προβάδισμα στην «κούρσα» των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς έχει πάρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, όπως δείχνει έρευνα της Prorata που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των εννέα διεκδικητών της αρχηγίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά προηγείται με ποσοστό 25%, ενώ ακολουθούν τρεις υποψήφιοι με οριακές διαφορές: οι Νίκος Ανδρουλάκης, Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Καμίνης.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 11%, ελάχιστα πίσω του με 10,5% βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Γιώργος Καμίνης με 9%.

Πιο πίσω βρίσκονται ο Γιάννης Μανιάτης με 6%, με 3% ο Γιάννης Ραγκούσης, στο 1% καταγράφονται οι Κωνσταντίνος Γάτσιος και Δημήτρης Τζιώτης και στο 0,5% ο Απόστολος Πόντας.

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι ακόμα αρκετά υψηλό, φτάνοντας στο 33%.