Sun07212019

Last update08:11:40 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικοινωνιακή επίθεση Ριζόπουλου στον Καχριμάνη

  • PDF

ΔΗΛΩΝΕΙ «ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

perifereia hpeiroy 2Συνεχίζει να πιέζει τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, επικοινωνιακά τουλάχιστον ο – κατά δήλωσή του- ενδιαφερόμενος να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου στις επόμενες εκλογές, Σπύρος Ριζόπουλος.

Αυτή τη φορά με επιστολή του προς την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, δηλώνει την πρόθεσή του να αναλάβει αμισθί συμβουλευτική υποστήριξη μετά την επιλογή του αναδόχου στο έργο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.

Μια κίνηση τακτικής καθώς ο ίδιος είχε κατηγορηθεί ότι μέσω της εταιρίας του θα επιθυμούσε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό και πως για το λόγο αυτό αρθρογραφούσε συχνά κατά του Περιφερειάρχη, ως μοχλό πίεσης.

Με την επιστολή που έδωσε και στη δημοσιότητα θέλει να αποδείξει αρχικά ότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός τους και κατά δεύτερον να επωφεληθεί και πολιτικά.

Αυτό γιατί, αν η πρότασή του γίνει δεκτή (πράγμα δύσκολο) θα έχει καταφέρει να μπει στα γρανάζια της Περιφέρειας αναγκάζοντας παράλληλα τον Αλ. Καχριμάνη να συμφωνήσει με μια πρόταση του «αντιπάλου» του, κάτι που στην πολιτική δε θεωρείται και νίκη.

Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορεί να υποστηρίζει ότι η Περιφερειακή Αρχή αγνοεί ανθρώπους που θέλουν να συνεισφέρουν και μάλιστα χωρίς αμοιβή για το καλό του τόπου.

Επικοινωνιακά δηλαδή, θεωρεί ο κ. Ριζόπουλος ότι με την κίνησή του αυτή θα βγει κερδισμένος έτσι κι αλλιώς.

Από την άλλη πλευρά ο Αλ. Καχριμάνης δεν πρόκειται να πέσει εύκολα σε μια, καλοστημένη ομολογουμένως, παγίδα.

Η άρνηση –λογικά- της πρότασης μπορεί να συνοδευτεί με αρκετά επιχειρήματα όπως το «όψιμο» και χρονικά «βολικό» ενδιαφέρον ενός ανθρώπου που ήταν απών από το προηγούμενο πρόγραμμα τουριστικής προβολής κι έρχεται σήμερα με πραγματικό σκοπό, όχι να βοηθήσει αλλά να κερδίσει επικοινωνιακά, να δηλώσει εθελοντής για το καλό της Ηπείρου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κόντρα Καχριμάνη – Ριζόπουλου έχει πολλά επεισόδια ακόμα και θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα όσο πλησιάζουμε σε προεκλογικούς καιρούς.

Η επιστολή

Αναλυτικά η επιστολή Ριζόπουλου έχει ως εξής:

«Αναφορικά με την προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», επιθυμώ με την παρούσα επιστολή να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ως Ηπειρώτης εμφορούμενος από συναισθήματα πατριωτισμού για τον τόπο μου, πιστεύω ακράδαντα στην αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς για το καινά καλό. Δεδομένης της στρατηγικής σημασίας τον τουρισμού για την ανάπτυξη στην Περιφέρεια Ηπείρου, η επιτυχία πρέπει να συνιστά μονόδρομο στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Δηλώνω λοιπόν την προσωπική διαθεσιμότητά μου αλλά και τον συνολικού δυναμικού της εταιρείας μου για την απολύτως ΑΜΙΣΘΙ συμβουλευτική υποστήριξη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου μετά την επιλογή τον αναδόχου τον έργου.

'Εχοντας πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση σνγχρηματαδοτούμενων έργων προβολής - επικοινωνίας φορέων και οργανισμών καθώς και άριστη τεχνογνωσία στον στρατηγικό σχεδιασμό, θέτω τα πλεονεκτήματα αυτά στη διάθεση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου που εύλογα στερούνται αντίστοιχης εμπειρίας κι εξειδίκευσης.

Η πρότασή μου αφορά, κατά κύριο λόγο, στη συμμετοχή μου ως άτυπου συμβούλου στην Επιτροπή Παρακολούθησης που θα συσταθεί για την αξιολόγηση της προόδου τον έργου, προκειμένου:

- Τα παραδοτέα της υλοποίησης τον έργου να ανταποκρίνονται σε ορθολογικά τεκμηριωμένους στόχους, εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και να οδηγούν σε μετρήσιμα αποτελέσματα για τον τουρισμό της Ηπείρου.

- Να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα των υπερπολύτιμων πόρων του έργου, χωρίς υα χαθεί ούτε ένα ευρώ σε ενέργειες είτε χαμηλής αποτελεσματικότητας είτε άσχετες με το αντικείμενο.

Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω επεξήγηση ή λεπτομέρεια επί της πρότασης που σας καταθέτω κι αναμένω εντός εύλογου διαστήματος να έχω τις σκέψεις σας επ' αυτής».

Α.Θ.

Σχετικά άρθρα