Wed07172019

Last update10:41:07 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Συμπόσιο γλυπτικής

  • PDF

ΦΕΤΟΣ το συμπόσιο επιστρέφει.

SPYROSΗ απόφαση για την φιλοξενία ενός σημαντικού εικαστικού γεγονότος, ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το συμπόσιο θα φιλοξενηθεί τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρθηκε στην συνεδρίαση, μέσα από το έργο των προσκεκλημένων καλλιτεχνών, θα αποτυπώσει τις σύγχρονες εκφραστικές τάσεις και τις εξελίξεις στη γλυπτική και θα κοσμήσει τον επιλεγμένο αστικό δημόσιο χώρο με δημιουργίες υψηλής αισθητικής αξίας.

- Μπράβο. Ήταν η μόνο εκδήλωση που άφησε τα χνάρια της στην πόλη. Για το λόγο αυτό είναι σπουδαίο που θα ξαναγίνει.

Φυσάει και το γιαούρτι

Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ που προκλήθηκε μετά από ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, στην οποία αναφέρονταν ότι κάποιοι παριστάνοντας τους υπαλλήλους του και υποστηρίζοντας ότι κάνουν έρευνα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης επιχειρώντας έτσι να μπουν σε σπίτια, προκάλεσε προβλήματα σε μια έρευνα που γίνεται για το θέμα αυτό.

Αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το ίδιο θέμα. Για το Κοινωνικό Εισόδημα.

Διεξάγεται από την Κάπα Research και πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα, με το δείγμα μάλιστα στην περιοχή των Ιωαννίνων να είναι εξαιρετικά μικρό.

Κάηκε η βάβω στο κουρκούτι φυσάει και το γιαούρτι.

Να προσεχτεί

ΓΙΑ 7Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ χρονιά η καθιερωμένη συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και μελών της τοπικής ομάδας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ όμως στην διαπίστωση που έκαναν και που σύμφωνα με την οποία ο αριθμός ρεκόρ από Ασημόγλαρους αντανακλά μάλλον την συνεχιζόμενη ακατάλληλη διαχείριση σκουπιδιών και ζωϊκών υποπροϊόντων στην ευρύτερη περιοχή, ίσως και εκτός συνόρων, γεγονός που χρήζει περαιτέρω έρευνας αφού δημιουργεί ανησυχία όπως και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης όπου το είδος έχει εκρηκτική αύξηση.

- Τα πουλιά στέλνουν ξανά ένα μήνυμα

Αν ήταν στο χέρι του...

Η ΣΤΗΡΙΞΗ του πρωτογενούς τομέα αναδεικνύεται σε βασική προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, όπως αποτυπώθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε.

«Στόχος μας είναι όχι μόνο να καταγράψουμε τα προβλήματα αλλά να υπάρξει και μια συνολική αντιμετώπισή τους. Για το λόγο αυτό έχουν κληθεί και χαίρομαι που βρίσκονται σήμερα εδώ εκπρόσωποι όλων των κλάδων της παραγωγής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας αλλά και επιστήμονες που θα βοηθήσουν με τη γνώση και την εμπειρία τους», τονίστηκε.

- Μαζί σας. Αν ήταν όμως στην αρμόδιότητά σας να λύνεται τα αγροτικά προβλήματα τότε δεν θα υπήρχα κανένα άλυτο. Και αυτό χωρίς πλάκα.

Συμμετοχή σε εκθέσεις

Η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, προτίθεται να συμμετάσχει με δικό της Περίπτερο στις παρακάτω Εκθέσεις:

1. «Mediterranean Panorama», Στοκχόλμη Σουηδίας 16-18/2/2018.

2. «IFT 2018» Βελιγράδι Σερβίας 22-25/2/2018. (Η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα).

3. «ΙΤΒ Berlin», Βερολίνο Γερμανίας 7-11/3/2018.

4. «Μ.Ι.Τ.Τ» Μόσχα Ρωσίας 13-15/3/2018.

Δεν θα έπρεπε κάποτε να καλύψει αυτά τα γεγονότα κι έναν δημοσιογράφος; Προς τι η μυστικότητα;

- Απλά ρωτάμε...

Διαφορές και αυτές...

Ο ΕΝΑΣ από το Ανήλιο Μετσόβου θα βρεθεί στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες.

Ο πρωταθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου Απόστολος Αγγέλης είναι 25 ετών κι αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα συμμετάσχει. Αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου.

Ο δεύτερος σε μια εκ διαμέτρου αντίθετη αποστολή.

«Άρωμα» από Γιαννιώτικη Κωπηλασία έχει το φετινό «Survivor», το δημοφιλές τηλεοπτικό ριάλιτι επιβίωσης του σταθμού ΣΚΑΙ που ήδη προβάλλεται στις οθόνες μας! Ανάμεσα στους επίλεκτους παίκτες που επιλέχθηκαν να ταξιδέψουν στον Άγιο Δομίνικο προκειμένου να λάβουν μέρος σ' αυτό βρίσκεται και ο δύο φορές Ολυμπιονίκης του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιάννης Τσίλης!

- Διαφορές και αυτές... Τεράστιες.

Καιρός ήταν

ΝΕΕΣ πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος των Τζουμέρκων και τη βελτίωση της αναπτυξιακής υποδομής στην περιοχή αναλαμβάνει η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων.

Συζήτησε την πρόταση για -δημιουργία πρότυπου δικτύου μονοπατιών στην επικράτεια των δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων και ζήτησε να γίνουν, το συντομότερο δυνατό, οι απαιτούμενες εργασίες για ασφαλείς μετακινήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη σήμανση.

- Καιρός ήταν να γίνει κάτι και για τα Τζουμέρκα

Μανούλες

Στην κορυφή της Ευρώπης κατατάσσεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το ποσοστό των νέων, ηλικίας 25-34 ετών, που διαμένουν στο σπίτι των γονέων τους, σύμφωνα με τη Eurostat.

Μάλιστα, ακόμη και πριν το 2010, προτού η οικονομική κρίση στη χώρα μας αρχίσει να γίνεται πιο αισθητή, η Ελλάδα βρισκόταν επί σειρά ετών στις κορυφαίες θέσεις, μαζί με τη γειτονική Ιταλία.

- Καλά μας λένε μαμάκιες

Μικρά και ενδιαφέροντα

- Εννοείται ότι οι Ρουβίκωνες στα Δικαστήρια πάνε μόνο για επίσκεψη...

- Ο Κυρίτσης λέει ότι δεν δίνουν καλή εικόνα της χώρας οι φουστανέλες και οι αρχαίες φορεσιές. Συμφωνώ.

- Γιατί δεν τα έλεγε όταν τους είχε στην πάνω πλατεία να μουντζώνουν τη Βουλή;

- Η σκοπιανή Βουλή έχει 120 βουλευτές. Το κόμμα του Γκρουέφσκι 51. Ο συνασπισμός του Ζάεφ 62.Η αναθεώρηση του Συντάγματος χρειάζεται 80.Τα σχόλια δικά σας. Καλημέρα σας.

- Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ήταν "Η ελπίδα έρχεται". Θα ήταν πιο τίμιο αν έλεγε "Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα".

- Εκείνοι πάντως έφτασαν στον προορισμό που ήθελαν.

- Οι υπόλοιποι που τους εμπιστεύθηκαν, παρέμειναν στη βάρκα. Μεσοπέλαγα και αρμενίζουν χωρίς ελπίδα.

- Σοβαρά τώρα... Στ' αλήθεια του είπε «να λες την αλήθεια στο λαό σου όπως την είπα εγώ»;

- Τελικά, κανείς δεν μπορεί τα τρολάρει τον Τσίπρα καλύτερα από τον ίδιο!

- Καλά ποιος σατανάς ξέθαψε το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για ΕΝΦΙΑ και πλειστηριασμούς;

- Ντροπή... Τώρα που αυτός παλεύει για τα εθνικά θέματα στο Νταβός; Και περπατάει στο χιόνι ξυπόλυτος; Ντροπή...

- Προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον Ιανουάριο του 2018, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία.

- Την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής μοιάζει να εδραιώνεται στην τρίτη θέση, με εκλογική του επιρροή να ανακάμπτει στα επίπεδα του ΠΑΣΟΚ του 2012.

- Η ανάκαμψη φαίνεται. Γίνετε πια ορατή.

-

Σχετικά άρθρα