Mon11122018

Last update08:19:32 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Τα «Λιθαρίτσια» ξανασυστήνονται στους γιαννιώτες

  • PDF

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

parko-litharitsiaΌταν ένα ιστορικό σημείο, ένα τοπόσημο για την πόλη των Ιωαννίνων συνδυάζεται με το μεράκι για δημιουργία και μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού σε όλη την Ήπειρο τότε το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Αυτό συμβαίνει αυτές τις ημέρες και στα «Λιθαρίτσια», σε ένα χώρο που αποτελεί συνώνυμο της βόλτας, της χαλάρωσης και των ξέγνοιαστων στιγμών για τους περισσότερους κατοίκους των Ιωαννίνων.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να είχαν χάσει την αίγλη τους κι εδώ και ένα διάστημα να παρέμειναν κλειστά, όμως οι μέρες αυτές πρόκειται να περάσουν και μάλιστα ανεπιστρεπτί.

Το αγαπημένο σημείο συνάντησης όλων των Ιωαννίνων αναστηλώνεται, ανακαινίζεται και στην ουσία... ξανασυστήνεται στο κοινό θέλοντας να γίνει και πάλι ο χώρος που θα συγκεντρώνει καθημερινά μικρούς και μεγάλους επισκέπτες προσφέροντας τους εμπειρίες που θα κρατήσουν για πάντα στη μνήμη τους.

Το φετινό καλοκαίρι λοιπόν είναι το καλοκαίρι που τα Λιθαρίτσια θα λειτουργήσουν ξανά, αρχικά με το roof garden, ενώ μέσα στον χειμώνα ο σχεδιασμός θέλει την επαναλειτουργία του εμβληματικού τριώροφου κτιρίου στο οποίο σταδιακά θα δημιουργηθούν υπηρεσίες εστιατορίου, wine bar, 2 συνεδριακές αίθουσες πολλαπλών χρήσεων αλλά και ξενοδοχείο με 9 δωμάτια.

Κι επειδή Λιθαρίτσια χωρίς πάρκο δεν νοούνται, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν εντάξει τη λειτουργία τους μέσα στο πάρκο συνεισφέροντας ήδη στις ενέργειες ανάπλασης που έχει προγραμματίσει και υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών, μέχρι φυσικά να προχωρήσει το μεγαλόπνοο σχέδιο της συνολικής ανάπλασης του χώρου.

«Επενδύουμε σε ένα χώρο ιστορικό, που ξυπνά αναμνήσεις σε όλους μας και το κάνουμε με σεβασμό στην ιστορία του αλλά και το πάρκο που τον περιβάλλει. Άλλωστε, στόχος είναι η επένδυσή μας να συνυπάρχει αρμονικά με το πάρκο και να συμβάλει κι αυτή στο να γίνει ξανά ένας τόπος συνάντησης για τη γιαννιώτικη κοινωνία. Δεν ερχόμαστε για να μετατρέψουμε το πάρκο σε παρκινγκ, αντίθετα θέλουμε όχι μόνο να διατηρήσει τον χαρακτήρα του αλλά να αναβαθμιστεί και να δοθεί προς χρήση στους πολίτες εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε», τονίζει μιλώντας στους «Ν.Α.» ο νέος ενοικιαστής και επενδυτής, Νίκος Καντζάς.

«Για εμάς ήταν μια πρόκληση ο σχεδιασμός, λόγω της ιστορικότητας του κτιρίου, της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του και της σημαντικότητας του για την πόλη. Η μελέτη διήρκησε περισσότερο από ένα χρόνο και ολοκληρώθηκε χάρη στην αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η πρόταση που εφαρμόζεται είχε ως γνώμονα τη δυνατότητα επαναφοράς του κτιρίου στην αρχική του μορφή και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε μόνο η επίπλωση του και όχι η τοποθέτηση μόνιμων κατασκευών. Ευελπιστούμε η πρόταση μας να επαναφέρει το κτίριο στη συνείδηση του κόσμου και να ξαναγίνει το αγαπημένο στέκι της πόλης», μας είπε ο αρχιτέκτονας Νίκος Μπούσης ο οποίος είχε την επίβλεψη των εργασιών.