Mon07062020

Last update08:19:33 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Απ’ τον Άννα στον Καϊάφα

  • PDF

bourxasΣτην... «απάντηση» του Υπουργού Υποδομών προς τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα για το αίτημα χρηματοδότησης κατασκευής κόμβου στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στο ύψος του Δρίσκου, το... φίδι καλείται να βγάλει από την τρύπα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Εγνατία Οδός ΑΕ», κ. Απόστολος Αντωνούδης – σε αυτόν παραπέμπει στην απάντησή του ο βουλευτής.

Προ εβδομάδων, όπως τόνιζε σε δελτίο τύπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γ. Μήτσης, ο κ. Αντωνούδης τον είχε παραπέμψει τον πρόεδρο στο Σπίρτζη, γι' αυτό και ο Μήτσης έστειλε επιστολή στον Υπουργό με την οποία του έθετε το αίτημα της κατασκευής του έργου, χάριν του πάγκοινου αιτήματος.

Στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου λοιπόν, υπάρχει «απάντηση» από το Σπίρτζη... δια του Αντωνούδη – εικάζω πως απάντηση στην επιστολή του Μήτση δεν πρόκειται να υπάρξει, γιατί τόσο τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, όπως και τους περισσότερους, γενικώς, ο Σπίρτζης τους έχει... γραμμένους...

Δεν πάθαμε λοβοτομή

Με δυο λόγια, επειδή μπορεί και να σας μπέρδεψα, το συμπέρασμα είναι πως μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Το πάνε από τον Άννα στον Καϊάφα, γιατί απλά δεν πιστεύουν σε κανένα έργο, δεν ασχολούνται παρά με τα ρουσφέτια του ο καθένας ενόψει εκλογών και όσο και να χτυπιούνται οι Περαμιώτες, το βλέπω στην παρούσα φάση, εξαιρετικά χλωμό, το να προχωράει το συγκεκριμένο έργο.

Από την άλλη βέβαια, δε μπορεί ούτε οι Νεοδημοκράτες ούτε οι Πασόκοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να χύνουν... ψεύτικα δάκρυα για το έργο.

Δεν πάθαμε όλοι μας λοβοτομή...

Δημοσκοπήσεις...

Μέρες δημοσκοπήσεων, αυτές που περνούν...

Το Σάββατο, τα «Παραπολιτικά» δημοσίευσαν έρευνες γνώμης για δυο Δήμους της Άρτας και την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, σε σχέση με την Περιφέρεια.

Χθες, το real.gr δημοσίευσε δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια, η πρώτη δείχνει πολύ καλά τον Καχριμάνη, η δεύτερη πολύ μέτρια.

Με τόσα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, απλά δεν θα σχολιάσω καθόλου, καμία από τις δύο δημοσκοπήσεις, γιατί δεν τις εμπιστεύομαι.

Κοινό στοιχείο των δύο δημοσκοπήσεων είναι η σειρά κατάταξης των υποψηφίων, για την πρώτη εκλογική Κυριακή. Είναι και η δική μου αίσθηση αυτή, εδώ και καιρό.

Απομένει να φανεί αν πέσουν μέσα οι δημοσκοπήσεις, σε αυτό τουλάχιστον.

Τα απογοητευτικά νούμερα που καταγράφονται για τους δύο υποψηφίους Περιφερειάρχες της Κεντροαριστεράς, δε με εκπλήσσουν καθόλου.

Έργα... εκλογών

Οργασμό... έργων αναμένω μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Έργα μεγάλα για όλη την Ήπειρο, έργο σημαντικό και για το Δήμο Ιωαννιτών.

Προφανώς κι έχουμε εκλογές, όπως καταλαβαίνει κι ο τελευταίος αφελής.

Άλλος ετοιμάζεται να είναι ξανά υποψήφιος στην Περιφέρεια Ηπείρου, άλλη στο Δήμο Ιωαννιτών, οπότε το ένα χέρι νίβει το άλλο...

Όλα κι όλα...

Είναι αυτοδιοικητικός, σου λέει ο άλλος...

Πούρος αυτοδιοικητικός, γέννημα θρέμμα της αδιαμεσολάβητης δημοκρατίας, των πρώην κοινοτήτων, των Δήμων μετέπειτα...

Και δεν έχει λόγο να τον αμφισβητήσεις...

Ώσπου του θίγεις το ΣΥΡΙΖΑ! Του θίγεις τα ιερά και τα όσια και τότε, είναι έτοιμος να βγει να σε καταγγείλει ως τραμπούκο.

Αλλά κρατιέται.

Γιατί πάνω από όλα, είναι αυτοδιοικητικός. Είπαμε...

Ο Φώτης και οι «κομμένοι»

Ο Φώτης ο Βάββας ήταν ο πρώτος από τους «κομμένους», ενδιαφερόμενους για υποψήφιους βουλευτές του «Κινήματος Αλλαγής» στο Νομό Ιωαννίνων, που με ανάρτησή του στο facebook, εκδήλωσε την ανωτερότητά του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

«Εύχομαι από καρδιάς καλό αγώνα και καλή επιτυχία στα ψηφοδέλτια του Κινήματος σε όλη τη χώρα, καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους του Νομού μας και στον καθένα χωριστά! Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας!» ήταν το μήνυμα του Φώτη.

Για να είμαι ειλικρινής, ο άνθρωπος αυτός θα ήταν ο τελευταίος που θα περίμενα να αντιδράσει αρνητικά, αν «κοβόταν» από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, όπως συνέβη δηλαδή.

Σε γενικές γραμμές πάντως και από τους άλλους «κομμένους», δεν περιμένω σοβαρές αντιδράσεις.

Μικροί άνθρωποι

Και αν στα Γιάννενα, φτιάχτηκε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, από τους διατιθέμενους ΚΙΝΑΛίτες, το ίδιο δεν συνέβη σε άλλες περιοχές της χώρας – το παράδειγμα της Άρτας είναι δίπλα μας, αλλά θα περιμένω ως το τέλος, για να δω αν ολοκληρώσουν το «έγκλημα» του αποκλεισμού ενός υποψήφιου, με τον οποίο απλά θα αυξάνονταν συνολικά η ποιότητα του «πράσινου» ψηφοδελτίου.

Φοβικοί πολιτικοί όμως, άτολμοι και λίγοι προτιμούν να ξεμπερδέψουν προκαταβολικά με τους αντιπάλους τους και να μην τους αντιμετωπίσουν στα ίσα.

Καμιά ελπίδα

Ο πρώην Υπουργός Θάνος Μωραΐτης αρνήθηκε την υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία, αφού ανακοινώθηκε από την επιτροπή ψηφοδελτίων την Κυριακή.

Στην επιστολή άρνησης της έδρας... περιγράφει και καταγγέλλει ένα παιχνίδι ισορροπιών και τακτικισμών για το προεκλογικό μοίρασμα των βουλευτικών εδρών (!). Εκτιμούν δηλαδή ότι θα πάρουν μία έδρα εδώ, μία έδρα εκεί, και τις μοιράζουν τοποθετώντας στα ψηφοδέλτια υποψηφίους των διαφόρων τάσεων (Φωφικοί, Ανδρουλακικοί, Καμινικοί, κοκ).

Μιλάμε για φαντασία που με ξεπερνάει. Ούτε κατά διάνοια... δεν την πλησιάζω...

Καμία ελπίδα, 200.000 «σύντροφοι» που πήγατε και ψηφίσατε για να βγάλετε πρόεδρο, πριν από έναν χρόνο!

Λήξη μεταγραφικής περιόδου

Μετά τη... μεταγραφή του Χάρη του Θεοχάρη – ότι του Φωσκολικού μπάτσου που έκανε τις απερίγραπτες ανακρίσεις στους υπόπτους του... - στη ΝΔ και την απώλεια του παίχτη... του βουλευτή ήθελα να πω... από το ΣΥΡΙΖΑ, η... μεταγραφική περίοδος του χειμώνα κλείνει με ισοπαλία για τους δύο μεγάλους.

Χάνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ το Θεοχάρη εκτιμάται πως απομακρύνεται ο επιδιωκόμενος αριθμός «151» από τον ορίζοντα και οι εκλογές μπορεί και να πλησιάζουν.

Γι' αυτό και στη ΝΔ, μπήκαν σε εκλογική διάταξη από την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού.

Στην Πρέβεζα ο Κυριάκης

Στην Πρέβεζα ας πούμε, ο Σπύρος ο Κυριάκης που κινείται ως υποψήφιος βουλευτής εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, έχει πάρει θέση στην αφετηρία και περιμένει τη βολή του αφέτη...

Όσα χρόνια είμαι στην Ήπειρο, έχω την αίσθηση πως η Πρέβεζα ήταν πάντα αδικημένη σε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, και η αδικία βέβαια, προέρχεται από την επιλογή των ψηφοφόρων.

Στην περίπτωση του Κυριάκη, έχουμε ένα νέο άνθρωπο, μορφωμένο και με καλή συγκρότηση πολιτική. Δεν ξέρω αν οι τοπικισμοί του στυλ ο Παργινός κι ο Πρεβεζάνος θα υπερισχύσουν στις εκλογές, ξέρω όμως, πως δίνεται στην Πρέβεζα μια καλή ευκαιρία να επιλέξει έναν πολιτικό με ευρείς ορίζοντες.

Έτυχε να τον ακούσω στο συνέδριο της ΝΔ, να μιλά για το «φάντασμα της ηθικής υπεροχής της Αριστεράς» που εξοντώθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από τους ίδιους τους –ζαίους.

Είναι πολιτικό, πολιτειακό και εθνικό το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είπε, μεταξύ άλλων: «οι επόμενες γενιές να μπορούν να ζήσουν σε αυτή τη χώρα».

Μεγάλη κουβέντα, αν την πιστέψουν οι πολιτικοί μας.