Fri07032020

Last update08:51:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Αισιοδοξία και δυναμική ενόψει εκλογών

  • PDF

ΜΕΤΕΦΕΡΕ Ο Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Αλέξανδρος Θεμελής

kinal-xristodoulakhsΠαρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλη Χριστοδουλάκη, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΙΝ.ΑΛ. Θεσπρωτίας το απόγευμα της Τετάρτης στο Ξενοδοχείο «Angelika Palace» στην Ηγουμενίτσα.

Στην ομιλία του ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε τόσο στις εξελίξεις γύρω από χώρο του Κινήματος, όσο επίσης στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την ανάγκη άμεσης διενέργειας εκλογών.

«Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει να παίζει με το μέλλον της χώρας, υπονομεύοντας το κάθε μέρα που περνάει. Όσο νωρίτερα φύγει, τόσο το καλύτερο για τους Έλληνες», τόνισε αρχικά.

Για το Έκτακτο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το ΚΙΝΑΛ προχωρά σε έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο στο τέλος Μαρτίου, όπου θα αποφασιστεί η πλήρης και ενιαία λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής και η κατάργηση του πολυκομματικού φορέα που ουσιαστικά θόλωνε το διακριτό πολιτικό μήνυμα και αντί να ευνοεί τον πλουραλισμό οδηγούσε σε Βαβυλωνία.

«Το Κίνημα Αλλαγής, δεν ιδρύθηκε ως ένωση κομμάτων, ούτε ως συμφωνία ηγεσιών. Ξεκίνησε πρώτα από τη βάση, πρώτα πήγαμε σε εκλογές αρχηγού από τη βάση της παράταξης. Έχουμε χρέος και ευθύνη, λοιπόν, στους 212.000 συνιδρυτές του εγχειρήματος μας, να υπηρετήσουμε την αυτόνομη πορεία μας, ως ο μοναδικός στιβαρός προοδευτικός πόλος στο πολιτικό μας σύστημα. Απέναντι σε αυτούς, έχουμε την ευθύνη να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης. Συνεχίζουμε δυναμικά, πιο δυνατοί από ποτέ με όσους θέλουν και μπορούν. Τα προοδευτικά μέτωπα δεν αφορούν σε καμία περίπτωση το ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν τους προοδευτικούς πολίτες που θέλουν λύσεις και αυτούς ακριβώς εκφράζει σήμερα το Κίνημα Αλλαγής», επισήμανε ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ για να συνεχίσει:

«Σε αυτό, λοιπόν, το Συνέδριο όλοι όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν με δημοκρατικές διαδικασίες, με ανάδειξη των συνέδρων από τη βάση του κόμματος μας. Όλα τα πολιτικά θέματα και οι διαφορές θα λυθούν δημοκρατικά και θα προχωρήσουμε ενωμένοι και αποφασιστικά. Όπως τόνισε η Πρόεδρος μας χθες, ζητάμε από τα κόμματα να κάνουν ένα βήμα πίσω, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, για να ενισχύσουμε την ενιαία λειτουργία μας και κυρίως την ενιαία μας φωνή στην ελληνική κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας του Κινήματος Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη κάνει πίσω για το εγχείρημα αυτό. Είναι το μόνο κόμμα που τα όργανα του δεν έχουν συνεδριάσει, επειδή ακριβώς σχεδόν όλα τα στελέχη του συμμετέχουν και στηρίζουν από την πρώτη γραμμή το Κίνημα Αλλαγής. Δε μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά δε μπορούμε και μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Η βάση μας είναι οι 212.000 συνιδρυτές μας. Αυτούς ακριβώς εκφράζουμε. Με βασικό κορμό και πυλώνα, φυσικά, το ΠΑΣΟΚ, τιμώντας την ιστορία και την προσφορά του στον τόπο. Με αυτές τις αρχές και αξίες προχωράμε και συνεχίζουμε το εγχείρημα μας, όπως το ξεκινήσαμε».

Συμφωνία Πρεσπων

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στη στάση του ΚΙΝΑΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών: «Το Κίνημα Αλλαγής και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στη Βουλή, πήρε μία ξεκάθαρη θέση. Προχωράμε συντεταγμένα στην καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό είναι απόλυτα σαφές και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα περεταίρω συζήτησης. Όσον αφορά τη συνέχεια, σε όποιον μας ρωτάει με ποιον από τους δύο είμαστε πιο κοντά απαντάμε: ούτε με τη Νέα Δημοκρατία είμαστε πιο κοντά ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό. Και αυτό ακριβώς το εκφράζουμε με ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο και πρόγραμμα που απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες, στα καθημερινά τους προβλήματα, με έμφαση στην κοινωνική συνοχή και στόχο την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση», είπε.

Κλίμα αισιοδοξίας

Η εκδήλωση αποδείχτηκε πως δεν ήταν μια τυπική διαδικασία ενώ, παρά την κακοκαιρία, ο κόσμος που βρέθηκε στο κεντρικό ξενοδοχείο της Ηγουμενίτσας, ήταν αρκετός και σίγουρα πολύ περισσότερος και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν και οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές, Μαρία Σαμίου, Σπύρος Μπότος και Αλέκος Πάσχος, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη που φημολογείται πως θα είναι η τέταρτη υποψήφια, αλλά και οι υποψήφιοι Περιφερειάρχης Ηπείρου, Δ. Δημητρίου, και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γ. Γόγολος, τους οποίους στηρίζει το ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Χριστοδουλάκης μετέφερε ένα κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία του ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες εκλογές, τόσο σε αυτοδιοικητικό όσο και σε ενικό επίπεδο.

Μιλώντας μάλιστα στην εκπομπή «Βήμα για 2» του τηλεοπτικού σταθμού «Βήμα» και στους δημοσιογράφους, Σπύρο Θεμελή και Γιώργο Γιαννάκη, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η αποδοχή του ΚΙΝΑΛ θα είναι μεγαλύτερη απ' αυτή που καταγράφεται δημοσκοπικά ετούτη την ώρα, ενώ σε ότι αφορά ειδικά τη Θεσπρωτία δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι με τη δυναμική που έχει το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, μπορεί να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στο νομό, κι άρα μια έδρα στην επόμενη βουλή.