Sun01262020

Last update01:58:57 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Συγκέντρωση απο τα παλιά για το ΚΙΝΑΛ

  • PDF

ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Xristidis-kinalΤην εικόνα αναστροφής του κλίματος υπέρ του «Κινήματος Αλλαγής» κατέγραψαν οι επιτελείς του κόμματος το Σάββατο, στη διπλή παρουσία της Φώφης Γεννηματά σε Βόλο και Καρδίτσα και στις δύο κινητοποιήσεις που συγκέντρωσαν πλήθος κόσμο. Αντίστοιχη εικόνα θα μπορούσε να πει κανείς πως υπήρξε και το πρωί της Κυριακής, στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος και ένα πρόσωπο που προφανώς, δεν είναι από τα κατεξοχήν «μπαλκονάτα» στελέχη. Ωστόσο λίγο η κινητοποίηση του κόμματος από τα κεντρικά, με την αποστολή SMS σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του κόμματος – κατά βάση όσοι συμμετείχαν στις προ έτους εσωκομματικές εκλογές – λίγο η αναπόληση των παλιών καλών ημερών εκ μέρους των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που τα τελευταία χρόνια ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν από κει δυσαρεστημένοι, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια πολύ καλή συγκέντρωση το πρωί της ηλιόλουστης Κυριακής, στο ξενοδοχείο Grand Serai Xenia. Μάλιστα, ήταν μάλλον αναπάντεχα μεγάλη η κινητοποίηση του κόσμου, αφού μέχρι τελευταία στιγμή οι άνθρωποι του ξενοδοχείου προσέθεταν καρέκλες. Υπήρχαν και οι κυρίες που έψαχναν τον ταμία της ΝΕ για να αγοράσουν κουπόνια, για την ενίσχυση του κόμματος...

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον γραμματέα της ΝΕ Ιωαννίνων Άλκη Λάνταβο να προλογίζει τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στα Γιάννενα που ασφαλώς ήταν παρόντες και κράτησαν το μαχαίρι μαζί τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, για το κόψιμο της βασιλόπιτας: Κώστα Γάτσιο, Νίκο Γκόλα, Μαργαρίτα Ζήκου, Σωτήρη Ζαρπαλά, Μιχάλη Κασσή και Θανάση Μανταλόβα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο, Δημήτρης Δημητρίου. «Είμαστε πολλοί και θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι» ήταν μια αποστροφή της σύντομης τοποθέτησης του κ. Δημητρίου.

Παρών στην εκδήλωση με μικρή καθυστέρηση, ο Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Μπέγκας και πάρα πολύ υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τις παρατάξεις Μπέγκα και Ελισάφ. Παρών και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μ. Ελισαφ μέλος του ΚΙΝΑΛ ο τελευταίος.

Η ομιλία

Η ομιλία του κ. Χρηστίδη είχε πολλές αναφορές στην τρέχουσα επικαιρότητα, στις φαιδρές κοινοβουλευτικές καταστάσεις που προκαλεί η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα και στο πρόγραμμα «Ελλάδα» του ΚΙΝΑΛ για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Από τις ελάχιστες στιγμές που ο κόσμος χειροκρότησε, προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Χρηστίδη στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Χρηστίδης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως προκάλεσε τέσσερις βλάβες με τη «Συμφωνία των Πρεσπών». Η σημαντικότερη εξ αυτών το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ενός νέου εθνικού διχασμού, ανάμεσα σε δήθεν προδότες και δήθεν πατριώτες, κατά το αφήγημα της κυβέρνησης.

Μίλησε για τέσσερις ζημιές και πλήγματα στη Δημοκρατία στον κοινοβουλευτισμό. «Χτυπούν τον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στη βάση του: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Κοινοβουλευτισμό» είπε.

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στις πλατείες τους τελευταίους μήνες, με την επανεμφάνιση των ακροδεξιών δυνάμεων, λόγω του ονοματολογικού των Σκοπίων, είναι αβαντάρισμα στη «Χρυσή Αυγή», όπως είπε.

«Η στάση και η συμπεριφορά αυτών που δημιούργησαν τις πλατείες των Αγανακτισμένων και οδήγησαν τη «Χρυσή Αυγή» στη βουλή, σήμερα με τη «Συμφωνία Πρεσπών» Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη χορηγία των ακραίων δυνάμεων και της «Χρυσής Αυγής»...» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε για το ΣΥΡΙΖΑ πως «όλα αυτά που δημιούργησαν στην περίοδο της κρίσης θα τα βρουν μπροστά τους». «Χρέωσε τη χώρα με ένα αχρείαστο μνημόνιο και τη μικρομεσαία κατηγορία με μέτρα που την εξοντώνουν» σημείωσε. Εκεί μίλησε για το σχέδιο «Ελλάδα», για τις προβλέψεις του προγράμματος του ΚΙΝΑΛ και το στόχο του κόμματος να βγάλει προς τα έξω αυτές τις εξαγγελίες με όρους κοινωνικής συζήτησης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 10:38

Σχετικά άρθρα