Sun01262020

Last update01:58:57 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Σκληρή επίθεση σε κυβέρνηση και Ε.Ε

  • PDF

Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

koutsoumpas-du-lac-2019Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Du Lac» στα Γιάννενα μίλησε το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων φορέων του εργατικού – λαϊκού κινήματος, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, του πανεπιστημίου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, άντρες και γυναίκες, ανάμεσά τους και όσοι το τελευταίο διάστημα συμπορεύονται με το ΚΚΕ δίνοντας στο πλευρό του και τις επικείμενες εκλογικές μάχες, υποδέχτηκαν τον ΓΓ της ΚΕ, με το σύνθημα «ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία»! Αισθητή η παρουσία νέων ανθρώπων, μελών και φίλων της ΚΝΕ, που είχαν φτάσει νωρίτερα με πορεία στο χώρο της συγκέντρωσης, με υψωμένες κόκκινες σημαίες και συνθήματα όπως «ΚΚΕ ισχυρό η ελπίδα είναι εδώ»!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργος Πρέντζας, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ιωαννίνων Ολυ Τσουμάνη, Ζίτσας Γιώργος Λωρίδας, Βόρειων Τζουμέρκων Λεωνίδας Λεοντάρης, Δωδώνης Τάσος Τόκας, Κόνιτσας Τάκης Σδούκος και Πωγωνίου Πάνος Καραγιάννης.

Με αναφορές στην ημέρα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, ο Δ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Στις επερχόμενες εκλογικές μάχες, είπε ένας είναι ο στόχος:

«Να δοθεί ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΕΕ, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, καθώς και οι εκπρόσωποι όλων αυτών στους δήμους και τις περιφέρειες. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και στις τοπικές εκλογές, και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές. Όλοι τους κυβέρνηση, κόμματα, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες τους, βρίσκονται στην ίδια μεριά με την ΕΕ, με το κεφάλαιο, απέναντι από το λαό. Εκεί λοιπόν στην ίδια μεριά των συμφερόντων του κεφαλαίου οι βουλευτές των αστικών κομμάτων μπορούν με ευκολία να μετακομίζουν από το ένα κόμμα στο άλλο».

Παρά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει, τώρα που δήθεν βγήκαμε από τα μνημόνια, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: «Και με την αύξηση του κατώτατου μισθού που η κυβέρνηση όπου βρεθεί και όπου σταθεί, διαφημίζει και με τη συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια, τα επιδόματα – ψίχουλα, όλοι ξέρουν ότι θα τους πάρουν πίσω διπλά και τριπλά. Θα φροντίσουν γι' αυτό οι μνημονιακοί νόμοι που ισχύουν, τα ματωμένα πλεονάσματα, ακόμα και η μείωση του αφορολόγητου που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υποτιμούμε, ούτε σνομπάρουμε ακόμα και τα ψίχουλα. Κι αυτό το λέμε εδώ στα Γιάννενα, στην Ήπειρο, που κατέχει τα πρωτεία στην ανεργία και στη φτώχεια. Τα λέμε αυτά στην Ήπειρο, μία από τις πιο φτωχές περιφέρειες της ΕΕ».

Και συνέχισε: «Όσες «γέφυρες ανάπτυξης» και να κατασκευάσουν για την Ήπειρο, για να δανειστώ τον τίτλο της αναπτυξιακής φιέστας που έστησε η κυβέρνηση και δω στα Γιάννενα, δεν μπορούν να κρύψουν ότι η ανάπτυξη που φέρνει το κεφάλαιο, είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαού. Όλα τα άλλα, τα οποία επιστράτευσε η κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι της εκμετάλλευσης, της πολιτικής φτωχοποίησης του λαού για τα κέρδη των ομίλων, είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Είναι ποτέ δυνατόν η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται να βγάλει την Ήπειρο από τη λίστα των φτωχότερων περιφερειών της ΕΕ κι από αυτή με τη μεγαλύτερη ανεργία; Θυμίζουμε ότι η φτώχεια στην Ήπειρο δεν εμφανίστηκε με την καπιταλιστική κρίση. Μα και πριν την καπιταλιστική κρίση, το 2008, σε συνθήκες ανάπτυξης ένας στους τρεις κατοίκους στην περιφέρεια της Ηπείρου αδυνατούσε να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες».

(Πηγή rizospastis.gr)

Σχετικά άρθρα