Wed12112019

Last update02:41:25 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Θερινό Σινεμά στα Παλιά Σφαγεία από το Πνευματικό Κέντρο

  • PDF

therino-cinema-e1553088516334Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου με αντικείμενο την παρουσίαση του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου και το πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας αναφερόμενος στη δημιουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το Πνευματικό Κέντρο δεν μας έχει συνηθίσει μόνο σε ψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, όπως πρόσφατα με την συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αλλά και σε ριζικές και μόνιμες παρεμβάσεις.

Σήμερα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε την δημιουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Δίνουμε και πάλι τη δυνατότητα στους Γιαννιώτες, μετά από πολλά - πολλά χρόνια, να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες, με ιδανικές συνθήκες κάτω από τα αστέρια.

Αξιοποιούμε και ολοκληρώνουμε την πολιτιστική δομή του πολυχώρου «Δημ. Χατζής» προσθέτοντας ένα ακόμα σημείο πολιτισμού για την πόλη και τους επισκέπτες μας»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Γκόγκος αναφέρθηκε στην δημιουργία του Θερινού Κινηματογράφου.

«Σήμερα την τελευταία ημέρα του χειμώνα, θεωρήσαμε καταλληλότερο χρόνο για να σας παρουσιάσουμε την δημιουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου μας.

Όπως γνωρίζετε, από την περσινή χρονιά προετοιμάζεται μεθοδικά η υλοποίηση και λειτουργία του, με στόχο να καλύψει αποτελεσματικά το κενό της περιοχής μας.

Θεωρήσαμε ότι ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως τα Ιωάννινα, δεν είναι δυνατόν να μην έχει θερινό σινεμά, μια τόσο αγαπημένη συνήθεια.

Με τις αποφάσεις του το Διοικητικό μας Συμβούλιο ενέκρινε την πρότασή μας για την χωροθέτηση και την λειτουργία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου και μάλιστα αποφάσισε να τον αφιερώσει σε έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Η διαχρονική σχέση του Αγγελόπουλου με τα Ιωάννινα είναι γνωστή, μια και δεκάδες σκηνές από πολλές ταινίες του έχουν γυριστεί στην περιοχή μας.

Το Πνευματικό Κέντρο. τα τελευταία χρόνια. ασχολείται συστηματικά και υπεύθυνα με τον κινηματογράφο δημιουργώντας νέους θεσμούς.

Το Ioannina Open Air Film Festival, που επιμελείται ο σκηνοθέτης Βασίλης Δουβλης, χαρίζει κάθε καλοκαίρι μαγικές στιγμές με προβολές σπουδαίων ταινιών σε εμβληματικούς χώρους της πόλης.

Ο κύκλος αφιερωμάτων μας «Από τις οθόνες του κόσμου» μας έχει ταξιδέψει ήδη στην κινηματογραφική δημιουργία της Αργεντινής, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Κροατίας και άλλων χωρών.

Ενώ σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γεμίζουμε τις Τρίτες μας, με εικόνες και ειδικά αφιερώματα.

Η πολιτική μας για το Σινεμά, ολοκληρώνεται με τη δημιουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» την τελική μορφή του οποίου, σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Καλύπτουμε έτσι το σημαντικό κενό που υπάρχει στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή και δίνουμε την δυνατότητα για την παρακολούθηση τόσο των νέων κυκλοφοριών, όσο και ειδικών αφιερωμάτων και θεματικών ενοτήτων.

Χωροθετείται ως συμπλήρωμα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής», αξιοποιώντας τις υποδομές και τις διευκολύνσεις του, όπως χώροι υγιεινής, ηλεκτρικές παροχές, πυρασφάλεια κλπ

Θα λειτουργεί τους θερινούς μήνες και θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί και μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις κλπ, μια και θα διαθέτει κατάλληλη σκηνή, τεχνικό εξοπλισμό και 400 περίπου θέσεις.

Φροντίσαμε να μην επεμβαίνει καθόλου στην αισθητική του χώρου, αξιοποιώντας το πράσινο και τα δέντρα του χώρου, αρμονικά δεμένα με εικόνες των κτηρίων του Πολυχώρου.

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θα πουν ότι είναι παράτολμο να κάνει κάποιος θερινό σινεμά στα Γιάννενα, λόγω κάποιων βροχερών ημερών. Και το περσινό καλοκαίρι δικαιώνει τις επιφυλάξεις τους.

Από την άλλη μεριά, εμείς οι Γιαννιώτες είμαστε μαθημένοι σε κάποιες απογευματινές μπόρες, που δεν επηρεάζουν την διεξαγωγή των βραδινών εκδηλώσεων.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, ώστε όλα να είναι έτοιμα με τον ερχομό της θερινής περιόδου», κατέληξε ο κ. Γκόγκος

Σχετικά άρθρα