Tue05262020

Last update11:39:50 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Τρέχουν οι διαδικασίες για τη Δροσιά - Πεντέλη

  • PDF

syskepsi-drosia-penetlhΤην ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των διαδικασιών εκπόνησης της πολεοδομικής μελέτης πράξης εφαρμογής σχεδίου πόλης, των περιοχών Δροσιάς - Πεντελής -Τσιφλικόπουλου και Ζευγαριών επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι προθεσμίες που τρέχουν είναι δεσμευτικές και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Δροσιάς - Πεντέλης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, το πρωί της Πέμπτης, κάλεσε τους κατοίκους, τους έχοντες το δικαίωμα κυριότητας και νομής σε ακίνητα που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της εν λόγω περιοχής, να υποβάλλουν τις απαιτούμενες δηλώσεις ιδιοκτησίας ακινήτων. Η υποβολή αίτησης μπορεί να γίνει δεκτή και μετά τις 28 Μαρτίου, όπως επισημάνθηκε αλλά είναι σημαντικό να τρέξει γρήγορα η διαδικασία, καθώς για ένα θέμα που χαρακτηρίστηκε επί τριακονταετία «Οδύσσεια», πλέον η ευθύνη είναι και στα χέρια των κατοίκων.

Παρόντων των αντιδημάρχων Ελένης Βασιλείου και Γιώργου Βίνη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου, με συνέντευξη τύπου, θέλησαν να ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις τους πολίτες, μετά και την εκδήλωση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Αυτό που επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Πέτρου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Δροσιάς Πεντελής ήταν η αναγκαιότητα για την έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας. «Η ανάπτυξη και η προαγωγή των γενικών ζητημάτων των συνοικισμών Δροσιάς και Πεντέλης και ο εξωραϊσμός αυτών με αναπλάσεις χώρων με την άδεια και τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων αναψυχής πλατειών, ανθοκήπων, διανοίξεις δρόμων κλπ. καθώς και κάθε δραστηριότητα που μπορεί να συμβάλλει στην επιμόρφωση των μελών του στη βελτίωση των βιοτικών συνθηκών των κατοίκων της περιοχής... αποτελεί καταστατικό σκοπό του Συλλόγου, το οποίο δεν θα απεμπολήσουμε ούτε θα βάλλουμε σε δεύτερη μοίρα» είπε.

Κατέστησε δε υπευθύνους του κατοίκους της περιοχής, λέγοντας: «μέχρι τώρα διεκδικούσαμε από άλλους (το Δήμο, τις υπηρεσίες) να προχωρήσουν το θέμα. Τώρα πρέπει να ανταποκριθούμε εμείς, οι ενδιαφερόμενοι για να μην καθυστερήσει η πρόοδος της μελέτης».

Ο Σωκράτης Μπαλάφας, μέλος του Συλλόγου, από την πλευρά του τόνισε πως μια Οδύσσεια τελειώνει και αυτό δεν είναι προεκλογικό σύνθημα. Υπενθύμισε δε τη δέσμευση του Θωμά Μπέγκα για την εκπόνηση της μελέτης που τώρα γίνεται πράξη και εξήρε την συνεισφορά της Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών.

Οι αντιδήμαρχοι

Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Βίνης τόνισε πως η δημοτική αρχή στην έναρξη της δημοτικής περιόδου έθεσε προτεραιότητες και έβαλε στόχους, μέσω της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και προέταξε το αίτημα και κατ' απόλυτη προτεραιότητα δρομολόγησε την εκπόνηση της μελέτης που επί τρεις δεκαετίες ήταν ατελέσφορη και από ίδια έσοδα τη χρηματοδότησε. Εξήρε την συνεισφορά της Ελένης Βασιλείου που πιέζει για το θέμα από όταν ήταν πρόεδρος του Συλλόγου της Δροσιάς.

Η διαδικασία του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου και ήδη έχουν κατατεθεί εκατοντάδες δηλώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου 1337/1983. Η επόμενη φάση από την εκπόνηση της μελέτης, έχει να κάνει με τις ενέργειες για τα έργα υποδομής, για την ανάπλαση της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. «Δεσμευόμαστε ότι με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε για την ολοκλήρωση της μελέτης και την υλοποίηση των έργων υποδομής» σημείωσε ο κ. Βίνης.

Ερωτηθείς δε έκανε σαφώς πως η μη υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας, εάν σε οποιοδήποτε στάδιο δεν επιτευχθεί, θα συνεπάγεται την μη αναφορά του ονόματος ιδιοκτήτη στον κωδικό που θα πάρει, και θα χαρακτηριστεί αγνώστου ιδιοκτήτη η κάθε ιδιοκτησία. Οι υπόχρεοι για δήλωση είναι δικαιούχοι είτε με πλήρη κυριότητα είτε με υψηλή κυριότητα είτε με επικαρπία είτε με άλλο εμπράγματο δικαίωμα.

Τέλος, η Ελένη Βασιλείου ευχαρίστησε την Πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών και όπως τόνισε, «δεν τακτοποιούνται μόνο οι ιδιοκτησίες των κατοίκων των τεσσάρων περιοχών αλλά υπάρχουν ιδιοκτήτες που δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους και πλέον θα απεγκλωβιστούν όσοι είναι εγκλωβισμένοι να μη μπορούν να χτίσουν ή να αξιοποιήσουν αλλιώς τις ιδιοκτησίες τους».

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 13:13