Wed11202019

Last update01:58:08 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Σε Άρτα και Γιάννενα ο Πρωθυπουργός

  • PDF

s.t. syrizaΚάλεσμα στην ανοιχτή ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα απηύθυναν τα μέλη της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Ιωαννίνων.

Η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συγκροτήθηκε ενόψει των εκλογών για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αλλά όπως τονίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η διάρκεια ζωής της μπορεί να ξεπεράσει τις ευρωεκλογές.

Στην κεφαλίδα της επιτροπής και της συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ιωαννίνων, Χρήστος Μαντάς, ο οποίος κάλεσε εκ μέρους της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία και της αντίστοιχης επιτροπής του Ν. Ιωαννίνων στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 7:30 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ήπειρο θα ξεκινήσει στις έντεκα το πρωί από την Άρτα όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

Οι προκλήσεις

Τόσο ο Χρήστος Μαντάς όσο και ο Χρήστος Γρίβας εκ μέρους των ανένταχτων μελών της εκλογικής επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας», έθεσαν τα διακυβεύματα της επερχόμενης εκλογικής μάχης. «Δε γυρίζουμε πίσω. Αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των Λαών» σημείωσε ο κ. Μαντάς.

Η μεγάλη πρόσκληση σύμφωνα με τα όσα είπε, των επερχόμενων εκλογών, είναι η μάχη με την Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη για να μην γυρίσουμε στις σκοτεινές μέρες. «Ενάντια στην ακροδεξιά τον νεοφιλελευθερισμό και τις εθνικιστικές αναδιπλώσεις. Η Ευρώπη του Βέμπερ και του Μητσοτάκη δεν είναι η δική μας Ευρώπη. Η Ευρώπη του Κουρτς του Ορμπάν, του Σαλβίνι και της Λεπέν δεν είναι η δικιά μας Ευρώπη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε από την άλλη να αναφερθεί και στα... «επιτεύγματα» της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4,5 χρόνια προαναγγέλλοντας και μέτρα ελάφρυνσης των πολλών που θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό. Κατατίθεται το Νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις και δίνει ανάσα σε εκατομμύρια Έλληνες. Νέα θετικά μέτρα για την κοινωνική πλειοψηφία θα εξαγγελθούν από τον Πρωθυπουργό. «Έχουμε πλήρη συνείδηση των πληγών που άφησε η κρίση και των δυσκολιών , που βασανίζουν τον λαό μας. Όμως παλεύουμε από την πλευρά της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι των Ελίτ» σημείωσε.

Το στόχο να τεθεί ένας φραγμός στην άνοδο ακροδεξιών και εθνικιστικών δυνάμεων οι οποίες εχθρεύονται την ενωμένη Ευρώπη και δευτερευόντως, να προχωρήσει ένας ώριμος αναπροσανατολισμός των οικονομικών και άλλων πολιτικών σε επίπεδο ΕΕ, έθεσε από την πλευρά του για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Χρήστος Γρίβας.

Ο κ. Γρίβας κάλεσε σε συστράτευση με την «Προοδευτική Συμμαχία» γιατί όπως είπε, «Οι «αντίπαλοί» μας κινούνται και πέρα από το φάσμα του πολιτικά ανεκτού. Ο φόβος ενός Ευρωκοινοβουλίου που ψηφίζει εις βάρος των αυτονόητων δικαιωμάτων της ισότητας των φύλων, υπέρ της απλήρωτης υπερωριακής απασχόλησης, υπέρ του ελέγχου και της πρόσβασης στα απόρρητα προσωπικά μας δεδομένα, εις βάρος του διαφορετικού είναι προ των πυλών».

Συστράτευση για επαναπροσδιοριστεί με όρους κυβερνησιμότητας η αριστερή πρόταση, με προτεραιότητα στην εργασία για όλους, την εξασφάλιση των μεγάλων αγαθών της Δημόσιας Υγείας και της Παιδείας, την εξάλειψη της φτώχειας, την ισότητα.

Τα ονόματα της εκλογικής επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ

1. Ανδρούτσος Σωτήρης

2. Βενέτης Κώστας

3. Γαλανάκη Άννα

4. Γαρούφης Αχιλλέας

5. Δημητριάδης Σάββας

6. Ζδράβου Βασιλική

7. Ζήνδρος Βασίλης

8. Κάλτσας Κώστας

9. Κάλτσας Μάκης

10. Καρακώστας Χρήστος

11. Κολιάκης Ελευθέριος

12. Κόλια Ελένη

13. Κολοκούρη Ελένη

14. Κούκου Άννα

15. Λάππας Κώστας

16. Μαντάς Χρήστος

17. Μάγκας Σπύρος

18. Μάκης Γιώργος

19. ΜακόπουλοςΜπάμπης

20. Μαρέτης Ανδρέας

21. Μασσαλάς Κώστας

22. Μότσιος Γιάννης

23. Μπαλακέρας Αλέκος

24. Μπασιούκας Κώστας

25. Μπραχαντίνη Πίτσα

26. Μωραϊτης Κώστας

27. Νούσης Στέφανος

28. Νούσης Γιώργος

29. ΝτάφλοςΝικος

30. Ντάφης Βασίλης

31. Παπαϊωάννου Λάκης

32. Παύλου Σπύρος

33. Ρίζος Βασίλης

34. Σουλιώτης Δημήτρης

35. Τζιάλλας Δημήτρης

36. Σιβροπούλου Ειρήνη

37. ΣπέγγοςΑρης

38. Τζαβάρας Θεόδωρος

39. Τσουκάτος Δημόκριτος

40. Τσίνος Βασίλης

41. Φίλιος Φίλιππας

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ

1. Αδάμος Γιώργος

2. Αυδίκος Χρήστος

3. Βασιλείου Βασίλης

4. Βασιλείου Τάσσος

5. Βούζας Χρυσόστομος

6. Ευαγγέλου Άγγελος

7. Ζαγορίσιος Τάκης

8. Θεοχάρης Βασίλης

9. Θεοδωράκης Βασίλης

10. Καλφακάκου Βίκυ

11. Κασκάνης Δημήτρης

12. Κονταξής Γιώργος

13. Κίτσιος Βαγγέλης

14. Λάκκας Νίκος

15. Μακρίδης Γιώργος

16. Μπαλτογιάννη Κούλα

17. Μπορομήτρου Μαρία

18. Νάτσικα Λαμπρινή

19. Νίνης Δημήτρης

20. Πάντας Γιώργος

21. Πλατής Κώστας

22. Ράπτης Αλέκος

23. Σκοπούλης Γιάννης

24. Τασιούλας Ιωάννης

25. Φωτόπουλος Ανδρέας

26. Φαρμάκης Αλέκος

Σχετικά άρθρα