Thu06042020

Last update10:56:48 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Γ. Καμίνης: «Οι ευρωεκλογές δεν είναι ούτε Γιουροβίζιον ούτε Γιουρολίγκα»

  • PDF

kaminhs-kinalΜήνυμα συσπείρωσης του κόσμου της σοσιαλδημοκρατίας έστειλε από τα Γιάννενα στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στην Ήπειρο, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

«Πεποίθηση και δική μου είναι ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά στις εκλογές, γιατί βλέπουμε σε όλη τη χώρα ότι ο κόσμος μας συσπειρώνεται και η τεχνητή και πολύ χαμηλού επιπέδου πόλωση που επικρατεί, στέλνει τους πολίτες σ' εμάς γιατί αναζητούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα για το αύριο» τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, από τα γραφεία της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με βάση την τρέχουσα επικαιρότητα που περιλαμβάνει ανακοινώσεις για προεκλογικά μέτρα και παροχές, αφενός και αφετέρου, την... κοτερολογία με τις διακοπές του Πρωθυπουργού, σε σκάφος φίλων του εφοπλιστών. Ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος που επαναλαμβάνονται με τον χειρότερο τρόπο από τον Πρωθυπουργό, καθώς όπως είπε, «έρχεται Τσίπρας και διακόπτει τις ασχολίες του για να αλλάξει την ατζέντα την πολιτική, με το Μάτι και τις κρουαζιέρες του, για να μας πει ότι προσφέρει στον ελληνικό λαό αυτά που του πήρε ο Βαρουφάκης το 2015». Μιλώντας για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στην ενέργεια που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Καμίνης υποστήριξε πως «μας κάνουν δώρο αυτά που πήραν από την τσέπη μας»...

Ο κ. Καμίνης επέμεινε αρκετά και στην υπόθεση με τις διακοπές Τσίπρα στο κότερο της οικογένειας Παναγόπουλου υποστηρίζοντας πως η ζωή ενός πρωθυπουργού πρέπει να είναι «πανταχόθεν διαφανής». «Πρέπει να ξέρουμε ποιοι κάνουν δώρα στον Πρωθυπουργού γιατί μπορεί να έχουν δοσοληψίες με το δημόσιο. Πρέπει πάντοτε να είναι στο φως η ζωή του Πρωθυπουργού. Ο ιδιωτικός βίος δεν είναι νοητό να υπάρχει πρέπει να είναι πανταχόθεν διαφανής...» σημείωσε.

Οι επερχόμενες εκλογές

Μιλώντας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο κ. Καμίνης τις χαρακτήρισε ως τις πιο κρίσιμες από συστάσεως του ευρωκοινοβουλίου, καθώς διακυβεύεται η ενότητα της Ευρώπης από τους δημαγωγούς, τους λαϊκιστές που θέλουν την επάνοδο στο έθνος – κράτος. «Υπομονεύουν την ΕΕ δημαγωγώντας ότι φταίει η Ευρώπη για τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων» σημείωσε, τονίζοντας πως καμιά χώρα δε μπορεί να επιβιώσει εκτός ΕΕ, δεδομένου του ανταγωνισμού χωρών – «γιγάντων» όπως είναι η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ρωσία αλλά και η ανερχόμενη Ινδία που καθιστούν ακόμα και χώρες όπως η Γερμανία, μεσαίου μεγέθους...

ΣΥΡΙΖΑ και σοσιαλδημοκρατία δεν έχουν καμία σχέση, υποστήριξε στη συνέχεια ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων. «Ο Τσίπρας μέσα στη χώρα και στο εξωτερικό έχει λόγο αμφίσημο ενώ εμφανίζεται ως παρατηρητής και εν δυνάμει σοσιαλδημοκράτης στις διαδικασίες του PES, δεν στηρίζει Τίμερμανς για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά ούτως ή άλλως δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία. Αυτοί δεν προφέρουν καν τη λέξη, το θεωρούσαν το μίασμα, μιλάνε για Κεντροαριστερά, δεν τολμάνε καν να μιλήσουν για σοσιαλδημοκρατία» υποστήριξε αναφερόμενος στους πυλώνες της σοσιαλδημοκρατίας που είναι η δημοκρατία με το κράτος δικαίου και τη διαφάνεια σε αντίθεση με τη συνύπαρξη με ακροδεξιούς που απεχθάνονται τη δημοκρατία και που δεν έχουν καμία σχέση και από την άποψη αυτή, με τη σοσιαλδημοκρατία. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Διαρκής υπεράσπιση του κράτους πρόνοιας δεν είναι να πετάς ψίχουλα στον κόσμο αν δεν εξασφαλίζεις την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και υψηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες όπως νοσοκομεία και Πανεπιστήμια... Για να καταλάβετε τι σχέση έχουν οι άνθρωποι αυτοί με τη σοσιαλδημοκρατία, διέλυσαν τη μεσαία τάξη για να μπορούν να μοιράζουν επιδόματα σε προεκλογική περίοδο, αποθεώνοντας κάθε έννοια φαυλότητας...».

Ειδικά για την επιλογή των ψηφοφόρων στη διαδικασία της σταυροδοσίας, ήταν χαρακτηριστικές οι ατάκες του κ. Καμίνη: «δεν είμαστε ούτε στη Γιουροβίζιον για να στέλνουμε τραγουδιστές στην Ευρώπη, ούτε είμαστε στη Γιουρολίγκα για να στέλνουμε ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι καθόλα σεβαστοί αλλά δε νομίζω ότι η θέση τους είναι στην ευρωβουλή γιατί η εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο πρέπει να είναι πολύ υψηλού επιπέδου».

Ο κ. Καμίνης διέβλεψε πανικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, εικόνα στην οποία απέδωσε όλα αυτά τα μέτρα που επαναλαμβάνουν όπως είπε, τις φαυλότερες πολιτικές της μεταπολίτευσης, για δε τις αυτοδιοικητικές εκλογές προέβλεψε εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ, πλην των περιπτώσεων εκείνων όπου «κρύφτηκαν πίσω από εμάς...».

Τέλος, εκτίμησε πως «το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών θα είναι πάρα πολύ σημαντικό γενικότερα για το πολιτικό μας σύστημα» από τις ανακατατάξεις που θα προκαλέσει. Δε βιάστηκε πάντως, να προδικάσει εξελίξεις, παρά μόνο ζήτησε να είναι το ΚΙΝΑΛ η τρίτη δύναμη στη χώρα.

Ερωτηθείς τέλος, για τα δικά του σχέδια που συνδέονται και με το λεγόμενο δίκτυο Καμίνη που είχε δημιουργηθεί στην επικράτεια, όταν διεκδίκησε την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Καμίνης τόνισε πως κανέναν δεν απασχολούν αυτά τώρα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 08 Μάιος 2019 16:50