Fri05292020

Last update12:14:24 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Εγγυητής της συναίνεσης ο Θωμάς Μπέγκας

  • PDF

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

mpegkas-new-2019Ενωτικός, χωρίς ίχνος αλαζονείας και σίγουρος ότι μπορεί να ενώσει όλες τις θετικές δυνάμεις του τόπου που εκλέχτηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο με καθαρές προγραμματικές συμφωνίες, μακριά από υπόγειες συναλλαγές, πολιτικά ή οικονομικά ανταλλάγματα εμφανίζεται ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Σε γραπτή του ανακοίνωση κι έχοντας ως παρακαταθήκη τον τρόπο που διοίκησε το Δήμο τα προηγούμενα χρόνια, με συναίνεση και σύνθεση δυνάμεων, ο κ. Μπέγκας έκανε γνωστή την πρόθεσή του να ξεκινήσει έναν ειλικρινή κι ανοιχτό διάλογο με όλες τις παρατάξεις που δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών προκειμένου να συγκροτήσουν από κοινού τη νέα Αυτοδιοικητική πλειοψηφία που θα πάει το Δήμο μας μπροστά.

Από το βράδυ των εκλογών φάνηκε ξεκάθαρα ότι την επόμενη Κυριακή θα συγκρουστούν δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, δυο διαφορετικές αντιλήψεις για το πως πρέπει να διοικηθεί ο Δήμος.

Από τη μια, η αντίληψη του κ. Ελισάφ και της προσωποπαγούς του παράταξης, που προσπάθησε να καπηλευτεί –ανεπιτυχώς- το σύνολο των ψήφων που έλαβαν οι παρατάξεις εκτός της Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα για να το στρέψει εναντίον της, δείχνοντας σημάδια μεγαλομανίας, αν και η διαφορά του από τον πρώτο ήταν πολύ μεγάλη.

Και από την άλλη, η αντίληψη του Θωμά Μπέγκα και της δικής του αυτοδιοικητικής παράταξης που βασίζεται στην ομαδική δουλειά και όχι στην αλήθεια του ενός, η οποία έχοντας κάνει πράξη τη συνεργασία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν φέρθηκε αλαζονικά πατώντας πάνω στο εντυπωσιακό 30,5% που κατέγραψε την πρώτη Κυριακή, αλλά δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να συνθέσει όσες περισσότερες δυνάμεις μπορεί, απ' αυτές που εκλέχτηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δημιουργήσουν μαζί τη νέα Δημοτική Αρχή της επόμενης μέρας.

Αν αυτό που τόνιζαν όλες οι παρατάξεις πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών, ότι δηλαδή η συμμετοχή όλων και οι προτάσεις τους είναι η αφορμή για να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις για το Δήμο, είναι ξεκάθαρο ότι μόνο μια ειλικρινής, προγραμματική σύγκλιση που θα έχει επιτευχθεί ανοιχτά, δημόσια και όχι υπογείως θα μπορέσει να προχωρήσει.

Σε διαφορετική περίπτωση θα δικαιωθούν όλοι όσοι έλεγαν ότι ο «Κλεισθένης», θα ευνοήσει τις συναλλαγές για ένα κομμάτι εξουσίας.

Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλες οι παρατάξεις, ειδικά όσες έμειναν εκτός δεύτερου γύρου γιατί είναι εκείνες που θα κληθούν να καθορίσουν πια στάση θα κρατήσουν.

Ο Δήμαρχος πάντως έκανε το μεγάλο κάλεσμα.

Μένει να δούμε πόσοι και με ποιους όρους θα ανταποκριθούν.

Η δήλωση του Θ. Μπέγκα

Αναλυτικά η δήλωση του Θωμά Μπέγκα έχει ως εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του Δήμου μας, που μας τίμησαν με τη ψήφο τους και μας ανέδειξαν νικητές του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με μεγάλη μάλιστα διαφορά από το δεύτερο.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών -καθώς η δημοκρατία θωρακίζεται μέσα από τη συμμετοχή - και τίμησαν με τη ψήφο τους άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις και διαφορετικές προγραμματικές προσεγγίσεις για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου και της κοινωνίας μας.

Οι εκλογές της Κυριακής επιβεβαίωσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράταξης μας «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα».

Από σήμερα, αναλαμβάνω την ευθύνη ως Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης που αναδείχθηκε ως η πρώτη και ισχυρή αυτοδιοικητική δύναμη του Δήμου μας, να δημιουργήσω τη νέα Αυτοδιοικητική πλειοψηφία των θετικών δυνάμεων του Δήμου Ιωαννιτών, απευθυνόμενος -ενώπιον της κοινωνίας, δημόσια, όχι μέσω πολιτικών συναλλαγών ή παρασκηνιακών διαβουλεύσεων- στο σύνολο των παρατάξεων που τιμήθηκαν με τη ψήφο των συμπολιτών μας, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να εισέλθουν στο 2ο γύρο.

Με σεβασμό απέναντι στις προγραμματικές θέσεις αυτών των παρατάξεων, μέσα σε ένα περιβάλλον συνεννόησης και συναίνεσης, όπως άλλωστε προϋποθέτει ο νέος νόμος της απλής αναλογικής, ξεκινάω συναντήσεις με όλες τις παρατάξεις που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο 2ο γύρο των εκλογών, προκειμένου να διερευνήσω τη μέγιστη προγραμματική σύγκλιση που θα επιτρέψει την αποτελεσματική διακυβέρνηση του Δήμου μας, την επόμενη ημέρα.

Προσέρχομαι σε αυτό το διάλογο με τις βασικές αρχές της παράταξής μας, όπως είναι η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια, το σχέδιο και το όραμα για το μέλλον του μεγάλου Δήμου Ιωαννιτών, τα Νέα Γιάννενα.

Προσέρχομαι σε αυτό το διάλογο με ειλικρίνεια, όχι μόνο γιατί το επιβάλει το νέο πλαίσιο της απλής αναλογικής, αλλά γιατί τόσο εγώ προσωπικά όσο και η παράταξη μου, έχουμε δώσει δείγματα γραφής τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας πράξη τη συνεργασία, τη συναίνεση, τη σύνθεση.

Η παράταξη μου και εγώ προσωπικά θα εγγυηθούμε την ομαλή μετάβαση στη νέα περίοδο της απλής αναλογικής.

Θα εγγυηθώ προσωπικά το μέλλον του μεγάλου Δήμου Ιωαννιτών».

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Μάιος 2019 14:21