Mon06012020

Last update12:14:24 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Πώς θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

 • PDF

panelladikes-2020Με προαιρετική χρήση μάσκας για τους υποψηφίους και υποχρεωτική για τους επιτηρητές, με απόσταση 1,5 μέτρου και φυσικό αερισμό στις αίθουσες, χωρίς ανεμιστήρες θα διεξαχθούν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα παραπάνω καθορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας, Ν.Κεραμέως και Β. Κικίλια, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (1967 Β'/21.05.2020) και που ορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 (γραπτών ή προφορικών).

Περισσότερα...

Διευκρινίσεις για εργαστήρια-κλινικές

 • PDF

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

panepistimioiwanninwnΤο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει, ως γνωστόν, αποφασίσει να κάνει εξ αποστάσεως τις εξετάσεις και την υπόλοιπη εκπαιδευτική διαδικασία.

Με απόφασή της η σύγκλητος του ιδρύματος συστήνει στους προέδρους των τμημάτων να εξασφαλίσουν συναίνεση φοιτητών για τη συμμετοχή τους σε εργαστηριακά μαθήματα και κλινικές.

Περισσότερα...

Ασπιρίνες τα μέτρα της κυβέρνησης

 • PDF

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Dimitriou-Dimitris-epimelhthrio«H κυβέρνηση αντιμετώπισε με την ανακοίνωση των μέτρων την κατάσταση στην επιχειρηματικότητα με ασπιρίνες. Το έχουμε ξαναπεί, ο ασθενής είναι στην εντατική και χρειάζεται πιο αποτελεσματική θεραπεία πριν συμβούν τα χειρότερα,πριν αρχίσουν τα λουκέτα».

Αυτά, μεταξύ άλλων, τονίζει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου η κυβέρνηση, ανακοίνωσε μέτρα τα οποία με δεδομένο το χρονικά όρια λήξης τους, περισσότερο δείχνουν ότι ενδιαφέρεται για το πώς θα πάει σε εκλογές το φθινόπωρο παρά για το πώς θα βγει η επιχειρηματικότητα από τα αδιέξοδα και η ελληνική οικογένεια από το blackout.

«Όλες μας οι προτάσεις είχαν χρονικό όριο λήξης την 31/12/2020 και εκ νέου επανασχεδιασμό σε περιπτώσεις μη ανάκαμψης συγκεκριμένων κλάδων», σημειώνει ο κ. Δημητρίου και συνεχίζει:

Περισσότερα...

Νέα έργα σε όλη την Ήπειρο

 • PDF

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

perifereiahpeirounea2Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

1. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου μεταφοράς δικτύων ΔΕΥΑ Ιωαννίνων για την κατασκευή της οδού Νιάρχου, προϋπολογισμού 2.129.032,26 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α..

2. Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος(«Σύμπραξη Μελετητών:ΑΦΡΑΤΑΙΟΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ &ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ) για την «Επείγουσα Μελέτη αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρου περιοχής Μπούση Άρτας», με αμοιβή 89.703,45 ευρώ συν ΦΠΑ,

Περισσότερα...

Βοηθητική επιτροπή για τον Τουρισμό

 • PDF

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΣΤΗΣΕ...

tourismos-dhmotiko-sumboulioΣε μια κίνηση που σηκώνει πολύ συζήτηση προχώρησε η Δημοτική Αρχή αναφορικά με τον τομέα του Τουρισμού και τις πρωτοβουλίες που θέλει να αναλάβει για την προβολή των Ιωαννίνων.

Πέρα από τη θεσμοθετημένη Επιτροπή Τουρισμού αποφάσισε να συστήσει και μια νέα την οποία ονομάζει Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Τοπικού Τουρισμού.

Αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου παράλληλα και σε συνεργασία με την θεσμοθετημένη Επιτροπή Τουρισμού και αποτελεί ένα ευέλικτο σχήμα με την συμμετοχή θεσμοθετημένων φορέων, του Δήμου και ιδιωτών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 14:38

Περισσότερα...

Στήριξη της κινητοποίησης των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα

 • PDF

xatzi-adedyΤο Υπουργείο Υγείας προωθεί διάταξη, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές.

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν επιδιώκει να καταργήσει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Πρέπει, όμως, η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό, σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, και με αλλότρια καθήκοντα, να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Περισσότερα...

Οι παιδικοί σταθμοί θα ακολουθήσουν τα δημοτικά

 • PDF

paidikos-stathmos-3Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και δομών στήριξης στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων έδωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, συνδέοντάς τα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την επαναλειτουργία ή μη των δημοτικών σχολείων την προσεχή Δευτέρα, 25 Μαΐου.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι: «Σήμερα πραγματοποιείται στη Βουλή ειδική συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σε αυτή θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα άτομα με αναπηρία στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Τα μέλη της Υποεπιτροπής θα ενημερώσουν ο κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)».

Περισσότερα...

Μικρό Πάπιγκο: Ένα αρκουδάκι κάνει βόλτες στα σπίτια των κατοίκων

 • PDF

arkouda-mikro-papigkoΣτο Μικρό Πάπιγκο, περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου μια νεαρή αρκούδα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με μαρτυρίες και φωτογραφίες κατοίκων.

Το αρκουδάκι κάνει επισκέψεις σε κήπο οικίας, για να τραφεί με τις ρίζες συγκεκριμένου φυτού, χωρίς να δείχνει να θορυβείται από την παρουσία των ανθρώπων, αλλά και του σκύλου τους.

Η συμπεριφορά αυτή του ζώου, πιθανότατα συνδέεται με το νεαρό της ηλικίας του και την σχετική απειρία του ως προς τους ανθρωπογενείς κινδύνους, αναφέρεται σε κοινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν όλοι οι εταίροι του έργου LIFE ΑRCPROM και η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Περισσότερα...

Έρχονται προς Ήπειρο τ' απορρίμματα των Παξών

 • PDF

skoupidia-2Ο δρόμος της μεταφοράς απορριμμάτων στην Ήπειρο από άλλες περιοχές φαίνεται ότι ανοίγει μέσα στις επόμενες ημέρες. Και η αρχή γίνεται με τα σκουπίδια των Παξών. Ήδη από τον Ιούλιο του 2019 είχε δρομολογηθεί το πλαίσιο για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί καθώς είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ιονίων-Πελοποννήσου και Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου, κατ' εξαίρεση, να γίνει δεκτό το αίτημα των Παξών για μεταφορά των απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Στο ΠΓΝΙ νοσηλεύεται ασθενής με κορωνοϊό

 • PDF

pgniΣτο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Τρίτης 19/5/2020 γνωστό επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα Κορωνοϊού. Πρόκειται για άντρα 66 ετών, ο οποίος είναι Ελληνικής υπηκοότητας που ζει και εργάζεται στην Αλβανία. Εκεί είχε διαπιστωθεί ως θετικός στον COVID-19. και δεδομένου ότι παρουσίασε ήπια συμπτωματολογία διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στην Ειδική Μονάδα Λοιμωδών του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι σταθερή .

Περισσότερα...

Η Φ.Ο.Ε.Α οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία

 • PDF

aimodosiaΗ Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Φ.Ο.Ε.Α, έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω covid-19, πραγματοποιεί αιμοδοσία το Σάββατο 23 Μαΐου 2020, κατά τις ώρες 09:00- 14:00, στην Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Δημητρίου Χατζή, Παλαιά Σφαγεία, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...