Wed12112019

Last update04:53:38 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

ΠΓΝΙ: 'Εργα ενεργειακής αναβάθμισης

 • PDF

nosokomeio-mesaΔημοσιεύτηκε στις 28/11/2019 η προκήρυξη-πρόσκληση υποβολής προσφορών για την υλοποίηση του έργου ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΓΝΙ. Το έργο περιλαμβάνει 12 υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 4.415.000€ και χρηματοδοτείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη» (Ε.Υ.Δ./ Ε.Π.-Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.).Βασικά υποέργα:

Περισσότερα...

Κατανομή βοσκοτόπων έτους 2019

 • PDF

ktinotrofiaΑπό την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής καλούνται οι κτηνοτρόφοι των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου από 2/12/2019 και για 30 ημερολογιακές ημέρες όπως προσέλθουν στην αρμόδια Δ.Α.Ο.Κ. της Περιφερειακής Ενότητας που βρίσκεται η έδρα της εκμετάλλευσής τους, προκειμένου να λάβουν γνώση σχετικά με τα στοιχεία της κατανεμηθείσας έκτασης βόσκησης έτους 2019 όπως έχουν διαμορφωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Περισσότερα...

Κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ιόνια Οδό

 • PDF

troxaia-antirroiou-ioanninwnΈνα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων με θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την τροχονομική αστυνόμευση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού και της συνολικής αναβάθμισης του επίπεδου της οδικής ασφάλειας στην Ήπειρο.

Το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στεγάζεται στο 154ο χιλιόμετρο Αυτοκινητοδρόμου Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στην Καμπή Άρτας όπου εδρεύει και έχει τοπική αρμοδιότητα η οποία περιλαμβάνει το τμήμα αυτοκινητοδρόμου «Ιόνιας Οδού» από χ/θ 140,891 (Α/Κ ΑΡΤΑΣ) μέχρι χ/θ 200,991 (Α/Κ ΕΓΝΑΤΙΑΣ), συμπεριλαμβανομένων των εισόδων και των εξόδων που υφίστανται στο τμήμα αυτό.

Περισσότερα...

Σύλληψη αλλοδαπής για κλοπή κινητού τηλεφώνου

 • PDF

astynomia-760x460Συνελήφθη, χθες (28-11-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία αλλοδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή.

Περισσότερα...

Προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων από το Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ιωαννιτών

 • PDF

kentra-dia viou ma8hshsΕνημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ιωαννιτών , το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης)και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ιωαννιτών στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Περισσότερα...

Προσφυγικό, ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα και για την Ήπειρο

 • PDF

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

perifereiako-28-11-e1574948739898Σε μια πολύωρη συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν όλες οι σκέψεις και οι προβληματισμοί που υπάρχουν ανά τη χώρα και όχι μόνο στην Ήπειρο αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Περισσότερα...

Για 25 χρόνια ακόμα, τα τέλη των απορριμμάτων θα εισπράττει η Περιφέρεια...

 • PDF

perifereiako-noe-2019Θολό τοπίο εξακολουθεί να παραμένει η διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο μετά και την ψήφιση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Ήπειρο, πριν από μία εβδομάδα.

Αυτό που προκύπτει από τη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, επ' αφορμή της έγκρισης της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2019, είναι πως η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνεχίσει για 25 χρόνια να εισπράττει τα τέλη λειτουργίας του εργοστασίου απορριμμάτων και της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων από τους 18 Δήμους της Ηπείρου, για λογαριασμό του αναδόχου του εργοστασίου, δηλαδή της ΤΕΡΝΑ.

Περισσότερα...

Στα ύψη η τουριστική κίνηση και τον Οκτώβριο τα Γιάννενα

 • PDF

ioannina-5Στην πρώτη θέση του γενικού δείκτη ικανοποίησης τουριστών βρίσκεται η Ήπειρος για τον μήνα Οκτώβριο ενώ ταυτόχρονα η πόλη των Ιωαννίνων πλασάρεται στους δέκα πιο δημοφιλής προορισμούς για τον ίδιο μήνα.

Οι πολίτες που επιλέγουν τη χώρα μας ως ταξιδιωτικό προορισμό είναι από τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία ενώ για πρώτη φορά φέτος αρκετοί κάτοικοι του Ισραήλ πραγματοποίησαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο χάρτη των χωρών που ως προορισμό τους έχουν τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ, τα Γιάννινα καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση πίσω από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο. Την ίδια θέση κατείχαν και για το έτος 2018.

Περισσότερα...

Αιτήσεις για συμμετοχή στα τμήματα του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ζίτσας

 • PDF

kentra-dia viou ma8hshsΑιτήσεις για συμμετοχή στα τμήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Ζίτσας μπορούν να υποβάλουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα 59 προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης που πρόκειται να δημιουργηθούν και να ξεκινήσει η υλοποίησή τους από το μήνα Δεκέμβριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις προσερχόμενοι στο Δημαρχείο στην Ελεούσα με την αστυνομική τους ταυτότητα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Περισσότερα...

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζίτσας για το 2020

 • PDF

dimarxeio-zitsasΕγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του Δήμου Ζίτσας για το 2020, στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (27/11/2019).

Το σύνολο του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 24.011.654,46 ευρώ και όπως υπογράμμισε στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας, «αποτελεί το εργαλείο δουλειάς των υπηρεσιών του Δήμου, αποτυπώνει πως ο Δήμος Ζίτσας προσπαθεί, καταφέρνει να στέκεται όρθιος και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο και ταυτόχρονα δίνει το στίγμα των επιδιώξεων της στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής ώστε ο Δήμος να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων».

Περισσότερα...

Μαθητές γνωρίζουν τις δομές, τη λειτουργία και τις δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου

 • PDF

mathites-perifereiaΠρόγραμμα επισκέψεων μαθητών στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις της, έχει θέσει σε εφαρμογή η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Η πρωτοβουλία έχει λάβει τη συμβολική ονομασία «Περιφέρεια των εφήβων». Η πρώτη επίσκεψη έγινε από μαθητές των «Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων»και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου το Διοικητήριο επισκέφθηκαν μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα