Tue06022020

Last update08:54:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Επίθεση της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων στο Διοικητή του «Χατζηκώστα»

 • PDF

ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ

xatzhkosta newΤο Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» για αποφάσεις του αναφορικά με μεταβολές στην υπηρεσιακή διάρθρωση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Σπ. Δερδεμέζης στις 30/4/2020 καθαίρεσε, υποβίβασε και μετακίνησε στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ταυτόχρονα τοποθέτησε στη θέση τους άλλους, που σύμφωνα με την καταγγελία, υπολείπονται των προϋποθέσεων που ορίζουν οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα και οι ειδικότερες ρυθμίσεις για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Περισσότερα...

Επανέρχεται σταδιακά η «κανονική» λειτουργία του ΠΓΝΙ

 • PDF

nosokomeio pgniΑπό τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι επανέρχονται οι κάτωθι λειτουργίες του Νοσοκομείου:

1. Σταδιακά από 4/5/2020 ξεκίνησε η λειτουργία κατά 50% των Τακτικών Χειρουργείων. Εκτός των άλλων μέτρων προστασίας κρίνεται απαραίτητη η τήρηση της παρακάτω διαδικασίας:

Την υποχρεωτική διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου των ασθενών για SARS-COV2 στο πλαίσιο του μετεγχειρητικού τους ελέγχου. Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει τουλάχιστον επτά ημέρες πριν την επέμβαση, επικοινωνία με τον ασθενή από άτομο που θα ορίσει ο Διευθυντής της αντίστοιχης κλινικής, για ένα πρώτο έλεγχο με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο (ύπαρξη πυρετού, μετακίνησης επαφών κλπ). Θα πραγματοποιείται προγραμματισμός προσέλευσης για δειγματοληψία test COVID. Θα επισημαίνεται στον ασθενή ότι μέχρι την προγραμματισμένη προσέλευση του, για οποιαδήποτε αλλαγή των δεδομένων στην υγεία του, να ενημερώνει τον ορισθέντα αρμόδιο για την επικοινωνία, από την κλινική. Δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση της επέμβασης ο ασθενής να προσέρχεται στο χώρο, που έχει καθορίσει η αντίστοιχη κλινική, για τον προεγχειρητικό έλεγχο και την δειγματοληψία COVID. Η επέμβαση πραγματοποιείται εφόσον υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα για COVID και εφόσον πληρούνται οι υπόλοιπες προϋποθέσεις του ελέγχου.

Περισσότερα...

Ο κορωνοϊός αποφεύγει τους δρόμους...

 • PDF

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

aytokinitodromosΜόνο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τις αστικές, υπεραστικές και διεθνείς οδικές μεταφορές δεν θα ισχύουν οι περιορισμοί του αριθμού των επιβαινόντων... αφού ο Υπουργός Μεταφορών το πήρε πάνω του και κάνει τη χάρη, καθώς φαίνεται, στους αγαπημένους του, των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων κατά βάση (κάθε φορά που έχει την ευκαιρία ο κ. Καραμανλής δείχνει τις... αδυναμίες του, προς το συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο)

Περισσότερα...

Πέντε παραβάσεις και πρόστιμα στην Ήπειρο

 • PDF

troxaiaΣυνολικά 5 παραβάσεις βεβαιώθηκαν την Πέμπτη στην Ήπειρο για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ), συνοδευμένες φυσικά από τα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν 108 παραβάσεις, ως ακολούθως:

Περισσότερα...

Συνεχίζουμε με αρνητικά δείγματα στην Ήπειρο

 • PDF

COVID-19

covid-coronoios-koronoΗ εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

1. Ο ασθενής από τα Ιωάννινα ο οποίος νοσηλεύεται σε παθολογική κλινική εξακολουθεί να είναι πολύ καλά στην υγεία του.

2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.

3. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενενήντα τέσσερα (94) νέα δείγματα. Τα οκτώ από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα πέντε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν αρνητικά. Τα υπόλοιπα ογδόντα ένα αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά .

Περισσότερα...

Αναβαθμίζεται η ΜΕΘ του Χατζηκώστα

 • PDF

xatzhkosta newΣε πλήρη αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας προχωρά το Γ.Ν.Ι.«Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» με την προκήρυξη Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού ύψους 260.000€ με πιστώσεις, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με την εν λόγω προμήθεια, αναβαθμίζεται πλήρως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας η οποία εξοπλίζεται με Ιατροτεχνολογικό και λοιπό εξοπλισμό.

Περισσότερα...

Με τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παμβώτις» ο Φ. Βάββας

 • PDF

vavas-tatshsΤα προβλήματα και οι ανάγκες της εστίασης αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που είχαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας με τον Πρόεδρο του Σωματείου Καφέ Μπαρ, Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων «Παμβώτις» Χρήστο Τάτση.

Ο κλάδος δέχθηκε βαρύ πλήγμα στο διάστημα της υγειονομικής κρίσης ενώ τελεί εν αναμονή της επαναλειτουργίας.

Περισσότερα...

Συνεχίζουν με τηλε-εκπαίδευση τα φροντιστήρια των Ιωαννίνων

 • PDF

aithousa-mathimatos-frontistirioΤη διενέργεια των μαθημάτων για τους μαθητές της γ΄ λυκείου μέσω Τηλεκπαίδευσης και τη σύσταση προς όλους τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να πράξουν το ίδιο, αποφάσισε ο Σύλλογος Φροντιστών Ιωαννίνων.

Τα φροντιστήρια θα είναι ανοικτά από τις 11 Μαΐου και θα τηρούν όλα τα προβλεπόμενα αυστηρά μέτρα προστασίας, μόνο για την διοικητική τους λειτουργία χωρίς διαδικασία εσωτερικών μαθημάτων. Για τα ωράρια λειτουργίας θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι από κάθε φορέα χωριστά.

Περισσότερα...

Μία ακόμα ημέρα, με μόνο δείγματα αρνητικά

 • PDF

coronavirus-860x377Χωρίς νέο κρούσμα θετικό στον covid 19 πέρασε και η Τετάρτη για το κέντρο αναφοράς του κορωνοϊού, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Αναλυτικά, η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

Ο ασθενής από τα Ιωάννινα , ο οποίος έχει μεταφερθεί από τη ΜΑΦ σε παθολογική κλινική εξακολουθεί να είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.

Περισσότερα...

Διαχρονική η αγωνία του Δήμου Ζίτσας

 • PDF

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΔΙΧΟΥΝΙΟΥ

monh-dixouniouΜετά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη στα μέσα ενημέρωσης καθώς και τα αλλεπάλληλα ερωτήματα συνδημοτών μας για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Διχουνίου ο Δήμος Ζίτσας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει τα ακόλουθα:

• Ο Δήμος Ζίτσας όλα αυτά τα χρόνια παρά το έντονο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για τη διάσωση και αποκατάσταση του ιστορικού και θρησκευτικού αυτού μνημείου δεν είναι συμβαλλόμενος σε καμία Προγραμματική Σύμβασης και ως εκ τούτου δεν έχει καμία εμπλοκή και αρμοδιότητα. Η Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Διαγνωστικές-διερευνητικές εργασίες και μελέτες αποκατάστασης Καθολικού Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Διχουνίου» υπογράφηκε το 2018 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Θα είναι μια δύσκολη Δευτέρα...

 • PDF

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

sxoleio-taxh-2Σαφείς όρους προστασίας της υγείας όλων, μαθητών και εκπαιδευτικών, ζητά η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων για την επαναλειτουργία των σχολείων, από την ερχόμενη Δευτέρα (οι τάξεις της Γ΄ Λυκείου).

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων τονίζει πως οι επικοινωνιακές σκοπιμότητες και ο... «εικονικός κόσμος» του Υπουργείου Παιδείας δεν του επέτρεψαν να σκύψει σοβαρά πάνω από τα υφιστάμενα προβλήματα ώστε να επιλυθούν άμεσα τα αληθινά θέματα της σχολικής ζωής και πραγματικότητας. Οι αποφάσεις ελήφθησαν με μονομερή τρόπο και χωρίς διάλογο ή συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία καλείται να υλοποιήσει στην πράξη τα πρωτόγνωρα μέτρα για την εφαρμογή της επαναλειτουργίας των σχολείων.

«Το υγειονομικό ρίσκο παραμένει καθώς βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Ή μήπως η υγεία ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας έπεται από το «success story» της επανεκκίνησης της οικονομίας και της επιστροφής στην κανονικότητα;» διερωτάται η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

Περισσότερα...