Mon03302020

Last update09:40:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Σε καλό επίπεδο η Ήπειρος, αλλά χρειάζεται προσοχή

 • PDF

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

syskepsi covid-19Ενημερωτική σύσκεψη με θέμα την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων για το κορωνοϊό  έγινε το πρωί της Τρίτης στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

Αναστέλλονται οι λειτουργίες στους Ιερούς Ναούς της χώρας

 • PDF

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

ekklisia genikiΜετά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αναστολή των λειτουργιών στoυς ιερούς ναούς της χώρας, κάθε θρησκείας, ως μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό. «Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις», έγραψε ο πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Και η Νίκη Κεραμέως δήλωσε νωρίτερα ότι «αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση.

Περισσότερα...

Αναστέλλονται οι άδειες των αστυνομικών

 • PDF

astynomiko megaro ioanninaΑναστέλλονται οι άδειες στους αστυνομικούς με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λόγω της ανάγκης να περιορισθούν οι κίνδυνοι από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προβλέπεται ότι λόγω της εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19, του περιορισμού της εξάπλωσής του και λήψης συναφών

Περισσότερα...

Αναστέλλονται οι εξετάσεις οδήγησης

 • PDF

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

adeies odigisisΤην αναστολή των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας αποφάσισε ως οριζόντιο μέτρο – έστω και με καθυστέρηση – το υπουργείο Μεταφορών στο πλαίσιο δέσμης μέτρων που περιλαμβάνουν επίσης την παράταση της ισχύος των διπλωμάτων που λήγουν αυτήν την περίοδο αλλά και των δελτίων τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ, τα οποία επίσης πλησιάζουν στη λήξη τους για επανέλεγχο με την ταυτόχρονη αναστολή ελέγχων.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει στις Περιφέρειες και ενώ, στην Περιφέρεια Αττικής οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος έχει ήδη διακοπεί, σε πολλές άλλες, όπως π.χ. σε αυτή της δυτικής Ελλάδας οι δοκιμασίες προσόντων δεν είχαν ανασταλεί με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα αιτήματα για οριζόντια αναστολή τους με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών.

Περισσότερα...

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας

 • PDF

ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

aytokinhto-me-odhgoΜε Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους και να περιοριστούν οι πιθανότητες εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί από τις αστυνομικές Αρχές μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

Περισσότερα...

Με ραντεβού ταυτότητες και διαβατήρια

 • PDF

astynomiko megaro ioanninaΑπό το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι πολίτες που επιθυμούν να προβούν στην έκδοση δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να καθοριστεί συγκεκριμένη ώρα προσέλευσης για την εξυπηρέτησή τους.

Η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους, για την προστασία πολιτών και αστυνομικών.

Περισσότερα...

Δεκάδες συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

 • PDF

astynomia-760x460Συνεχείς είναι οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε και 2 στην Ήπειρο.

Περισσότερα...

Με ραντεβού η εξυπηρέτηση των πολιτών στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Ζίτσας

 • PDF

dimarxeio-zitsasΟ Δήμος Ζίτσας, στα πλαίσια υλοποίησης των έκτακτων μέτρων για την λειτουργία των ΚΕΠ που ανακοίνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού επισημαίνει τα ακόλουθα:

Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας τα ΚΕΠθα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, με ωράριο 30 πμ έως 15.00 μμ.

Περισσότερα...

Ενημέρωση από τον ΟΚΠΑΠΑ για την λειτουργία των δομών του

 • PDF

okpapa-ioannina-logoΣύμφωνα με ενημέρωση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής για την λειτουργία των δομών του ΟΚΠΑΠΑ, πρόκειται να ισχύσουν τα εξής, τις επόμενες μέρες, λόγω των μέτρων περιορισμού της κίνησης, με στόχο την αποτροπή επέκτασης του κορωνοϊού:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας θα παραμείνει κλειστό σήμερα 16 και αύριο 17 Μαρτίου λόγω απολύμανσης του χώρου.

Περισσότερα...

«Βοήθεια στο Σπίτι» αντί ΚΗΦΗ στο Δήμο Πωγωνίου

 • PDF

bohtheia-sto-spiti-aytokinhtoΜετά την αναστολή λειτουργίας του ΚΗΦΗ στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, γίνεται γνωστό ότι οι υπηρεσίες του ΚΗΦΗ Δήμου Πωγωνίου όπως σίτιση, νοσηλευτική φροντίδα κ.λπ. θα παρέχονται στους ωφελούμενους σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Περισσότερα...

Οι Πυροσβέστες μένουν σπίτι

 • PDF

Μείωση του αριθμού του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος στο απολύτως απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, εφαρμογή της 24ωρης επιφυλακής για όλες τις υπηρεσίες που εκτελούν μάχιμη υπηρεσία, και αναστολή όλων των εκπαιδευτικών δράσεων και ασκήσεων, είναι οι εντολές της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και συγκεκριμένα, του Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων Πυροσβεστικού Σώματος προς το προσωπικό της Πυροσβεστικής.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα