Wed07152020

Last update11:07:21 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Στενότερη συνεργασία με το Αργυρόκαστρο

 • PDF

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

epimelitirio-alvania-argirokastroΣυνάντηση συνεργασίας είχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κος Δημήτριος Δημητρίου, με τον Περιφερειάρχη Αργυροκάστρου, κ. AstritAliaj, τον Γενικό πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ.Έλτιον Βερλενι και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αργυροκάστρου Μαξίμ Χότζα.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα των κοινών ενεργειών με σκοπό την ανάπτυξη των επιχειρηματιών κλάδων, τα θέματα των Εκθέσεων μεταξύ των δύο χωρών καθώς και θέματα Τουρισμού.

Περισσότερα...

Από 1η Ιουλίου ανοίγουν τα σύνορα με Αλβανία

 • PDF

kakabia telwneioΤην 1η Ιουλίου τελικά θα ανοίξουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα παρότι αρχικά ο σχεδιασμός αφορούσε το άνοιγμα να γίνει σήμερα.

Τελικώς το άνοιγμα για τον οδικό τουρισμό πήρε παράταση όπως το ίδιο συνέβη με τις συνοριακές διαβάσεις της χώρας μας στη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία.

Περισσότερα...

Για το βιβλίο, τη γραφή και τον ελεύθερο χρόνο τα θέματα σε Γλώσσα και Έκθεση

 • PDF

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020

panellinies-arthroΜε ένα διαφορετικό τρόπο εξέτασης τριών διαφορετικών κειμένων, των Θεοδ. Γρηγοριάδη, Κώστα Τσιρόπουλου και του Τίτου Πατρίκιου σχετικών με την αξία και την απόλαυση της λογοτεχνίας στη ζωή μας, το γράψιμο και την ποίηση, ξεκίνησε η φετινή εξεταστική διαδικασία οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες για τα ΑΕΙ της χώρας.

Η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων που γίνονται φέτος στη «σκιά» της υγειονομικής κρίσης η οποία απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη, ξεκίνησε χωρίς προβλήματα, με αυξημένα ωστόσο μέτρα ασφαλείας.

Το θέμα της Έκθεσης για τους υποψηφίους των ΓΕΛ αφορά στα βιβλία και την ανάγνωσή τους.

Περισσότερα...

Σε «Πίνδο» και Επιμελητήριο ο Κ. Γάτσιος

 • PDF

gatsios-kostas-2019Την ανάγκη άρσης των εμποδίων για την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στις τελευταίες εκλογές Κωνσταντίνος Γάτσιος, με αφορμή τις επισκέψεις του στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος» και στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Ο κ. Γάτσιος συναντήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου με τον Πρόεδρο του ΑΠΣΙ «Πίνδος» Ανδρέα Δημητρίου και τον Γενικό Διευθυντή Λάζαρο Τσακανίκα, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στον συνεταιρισμό και στον πτηνοτροφικό κλάδο γενικότερα, καθώς και για τα μέτρα που η Διοίκηση έχει προτείνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Περισσότερα...

Αίτημα για μέτρα ανακούφισης στο Ζαγόρι

 • PDF

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΑΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ»

zagoriΗ παράταξη ''Όραμα για το Ζαγόρι'', διά του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Λεωνίδα Τσουμάνη, με έγγραφό της, ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου, την λήψη απόφασης απαλλαγής των πληγέντων επιχειρήσεων της περιοχής από την καταβολή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, τέλους παρεπιδημούντων και φόρο ηλεκτροδοτούμενων.

Περισσότερα...

«Τοπικά» μηνύματα για τις πανελλαδικές

 • PDF

sxoleio-3Με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία.

«Η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με διαφορετικό τρόπο και σε συνθήκες πρωτόγνωρες λόγω της πανδημίας. Σε διαφορετικό περιβάλλον διεξάγονται και οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Το γεγονός αυτό πρέπει να δίνει σε όλους περισσότερη δύναμη.

Περισσότερα...

Αύριο κρίνεται η μερική ιδιωτικοποίηση

 • PDF

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

skoypidia-1300Ένα ακόμα βήμα αποδεικνύεται ότι έμεινε για να ολοκληρωθεί η μερική ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων καθώς δεν αρκεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία στις αρχές του μήνα άναψε το πράσινο φως για να μπει ο ιδιώτης κατά προτεραιότητα στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας, Μπιζανίου και Ιωαννίνων.

Έτσι αύριο στις 11 το πρωί συνεδριάζει δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «Έγκριση της υπ. αριθ. 414/2020 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής ως προς το 3ο σκέλος, που αφορά την Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2020.».

Ο τίτλος μπορεί να μην είναι ξεκάθαρος, ωστόσο αφορά ακριβώς την έγκριση των χρημάτων που απαιτούνται για να προχωρήσει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας.

Περισσότερα...

Μηνύματα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

 • PDF

panelladikes-2020Όλα έτοιμα είναι στις σχολικές μονάδες του Δήμου που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα στο πλαίσιο των πανελλαδικών.

Η Πρόεδρος Φιλιώ Νόκα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή την έναρξη των εξετάσεων εύχονται σε όλους τους μαθητές της Γ' Λυκείου καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Στο μήνυμά τους σημειώνουν: «Να γνωρίζουν πως οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας σταθμός στο ταξίδι της γνώσης και ένα μέσο για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν θέσει για τη ζωή τους.

Περισσότερα...

Απαραίτητη ενίσχυση για τα σύνορα της Ηπείρου

 • PDF

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ, ΑΠΟ ΤΟΝ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ, Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΜΕΑ

oikonomou-astynomia-ioaΕξοπλισμό, αλλά και μέσα ατομικής προστασίας παρέδωσε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του αναπληρωτή διευθυντή του ΚΕ.ΜΕ.Α. Νίκου Γερασιμίδη, του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, της βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ., Μαρίας Κεφάλα και του Δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση που αφορά κυρίως τις Αστυνομικές Διευθύνσεις των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας και της Άρτας , με στόχευση την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των δυνάμεων της ΕΛΑΣ στα σύνορα.

Περισσότερα...

Αισιοδοξία για την έγκριση του βόρειου τμήματος του Ε65

 • PDF

EGNATIA-NEA-DIODIAΣυνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στην έδρα του Υπουργείου ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Γρεβενών, κ. Γεωργίου Δασταμάνη και του Δημάρχου Δεσκάτης, κ. Δημητρίου Κορδίλα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το εξέχουσας σημασίας ζήτημα της κατασκευής του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό. Στο μεγάλο αυτό έργο αναμένεται εντός του επόμενου διαστήματος η οριστική απόφαση για την έγκριση της χρηματοδότησης ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Από την πλευρά του ο κ.Καραμανλής επιβεβαίωσε πως ο αυτοκινητόδρομος θα καταλήγει στο Κηπουρειό Γρεβενών.

Περισσότερα...

Πανυγειονομική απεργία την ερχόμενη Τρίτη

 • PDF

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

nosokomeio-mesaΠανυγειονομική απεργία κήρυξε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου, με συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων στις 11 το πρωί.

Στην ανακοίνωσή- κάλεσμά της μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

Για να ακουστεί ακόμα μια φορά ακόμα πιο δυνατά η φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα! Για την ικανο-ποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας!

Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα υγείας για όλους!

Περισσότερα...