Mon03302020

Last update09:40:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Η καθημερινότητα της ΕΛ.ΑΣ στην Ήπειρο

 • PDF

ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

astynomia-2Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Φεβρουάριο έτους 2020.

Συνελήφθησαν συνολικά (382) άτομα και ειδικότερα:

Περισσότερα...

Ένας νεκρός, πολλές παραβάσεις

 • PDF

ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

TROXAIOΜε στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Φεβρουάριο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 4 τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2019). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

-1 θανατηφόρο τροχαίο (έναντι 2 το 2019)

Περισσότερα...

Συζήτηση με ψυχραιμία για τον κορωναϊό

 • PDF

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

neo-perifereiako-2019Οι ειδικοί μιλούν, τους ακούμε και ελπίζουμε πως ο κορωναϊός δεν θα διαδοθεί περαιτέρω.

Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το μήνυμα που πέρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, συζητώντας για το θέμα των ημερών και έχοντας το πλεονέκτημα της περιγραφής του προβλήματος από γιατρούς που εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, τοποθετήθηκε μιλώντας και από προσωπική σκοπιά.

Περισσότερα...

 «Ομολογήστε ‘’mea culpa’’ για την Ιόνια Οδό»

 • PDF

ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΑΙΚΗ ΑΡΧΗ

Perifereiako-2020Ομολογία... «mea culpa» στην αρνητική εξέλιξη γύρω από το θέμα της χρηματοδότησης του έργου της κατάληξης της Ιόνιας Οδού μέχρι τα σύνορα, ζήτησε από την Περιφερειακή Αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αρχικά ο κ. Ριζόπουλος ζήτησε ενημέρωση για τη διαφοροποίηση της διάθεσης της Περιφερειακής Αρχής, από τα 30 εκατ. ευρώ αρχικά στα 50 εκατ. ευρώ προχθές, ως συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου για τη χρηματοδότηση του έργου.

Περισσότερα...

Το προσφυγικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 • PDF

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ.. ΕΒΡΟ

prosfyges-Evros-860x573Μια συζήτηση ένα μήνα μετά την επίσκεψη Μηταράκη στην Ήπειρο κι ενώ τα βλέμματα όλης της Ευρώπης είναι στραμμένα στον Έβρο έγινε για το προσφυγικό στην Ήπειρο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε πως ο Περιφερειάρχης τηρεί μυστική διπλωματία γενικώς και ειδικώς στο προσφυγικό. Ο Γιώργος Ζάψας ανέλαβε να κάνει την αρχική εισήγηση εκ μέρους των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που συνυπέγραψαν το κοινό αίτημα για τη σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου ενόψει της επίσκεψης Μηταράκη στην Ήπειρο. Στην αρχή ξώκειλε μιλώντας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον Έβρο και στην επίσκεψη των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2020 13:09

Περισσότερα...

Έντονη κουβέντα για την Ιόνια στο Περιφερειακό συμβούλιο

 • PDF

Perifereiako-2020Τη διάθεση να προχωρήσει μόνος του για τη χρηματοδότηση αν χρειαστεί με 50 εκατ. ευρώ του δρόμου Γιάννενα – Κακαβιά, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου καταλήγοντας στη συζήτηση με ένταση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, για το αποτέλεσμα της πρόσφατης συνάντησης στο Υπουργείο Υποδομών με τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της κουβέντας για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2020, μετά από ερώτημα του Σπύρου Ριζόπουλου, επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου».

Ενώ η συζήτηση ξεκίνησε σχετικά συναινετικά και με τον Περιφερειάρχη να υπόσχεται συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε μέλλοντα χρόνο, κατέληξε σε υψηλούς τόνους, με τον κ. Καχριμάνη να δηλώνει χαρούμενος που με 57% η Περιφερειακή Αρχή μπορεί να προχωρήσει μόνη της τα μεγάλα έργα.

Περισσότερα...

Ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητά ο Μ. Πλιάκος

 • PDF

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ

fodsa-860x499Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Δ.Σ.Α.) Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου κ.κ. Νικόλαο Καλαντζή και Θωμά Μπέγκα απέστειλε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με την οποία τους ζητά να παρευρεθούν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας προκειμένου να ενημερώσουν το Σώμα για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου οι οποίες θα επιφέρουν υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων.

Περισσότερα...

Παραμένουν οι Αποκεντρωμένες και οι Συντονιστές

 • PDF

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

apokentrmenh-newΜε αφορμή την λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για θέματα αρμοδιότητας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, περιορισμένης όμως διάρκειας και εύρους αφού, όπως δήλωσε ο Υπουργός, τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο επόμενης συνάντησης με τους Συντονιστές στο ΥΠΕΣ, η οποία θα λάβει χώρα στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα έχει συγκεκριμένη και αναλυτική θεματική ατζέντα.

Περισσότερα...

Εγκύκλιος στις Περιφέρειες για εντατικοποίηση ελέγχων

 • PDF

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ

koronoios-sxhmaΣτις Περιφέρειες της Χώρας απευθύνεται η «Εγκύκλιος ενταντικοποίησης των μέτρων Υγιεινής σε επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος», του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας.

Με αυτήν, παρέχονται οι εξής οδηγίες:

« Το Υπουργείο Υγείας ενόψει της πιθανής ύπαρξης ιογενούς λοίμωξης από το νέο κορωνοιό (COVID-19) στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τη προστασία της Δημόσιας Υγείας κρίνει σκόπιμο και απαραίτητο να εντατικοποιηθούν οι Υγειονομικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενημερώνοντας παράλληλα και τους υπευθύνους των επιχειρήσεων για αυξημένα μέτρα Υγιεινής και αυτοελέγχου.

Περισσότερα...

Νέα έργα Πολιτισμού και Υποδομών

 • PDF

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

perifereiahpeirounea2Νέα έργα που αφορούν πολιτιστικά μνημεία, τη λειτουργία των ΤΟΕΒ και άλλες υποδομές σε Δήμους, πρόκειται να υλοποιήσει μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τις αποφάσεις που έλαβε στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Αναλυτικά οι προγραμματικές συμβάσεις θα υπογραφούν με τους εξής φορείς:

Περισσότερα...

"Πόλεμος" για το τιμολόγιο των απορριμμάτων

 • PDF

ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Θ. ΜΠΕΓΚΑ

dhmarxeio-4Με επίθεση στη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων και τον πρώην Δήμαρχο Ιωαννίνων και αντιπρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Θωμά Μπέγκα, απαντά στην απόφαση του ΔΣ του Φορέα για ενιαία τιμολογιακή πολιτική στα σκουπίδια στους 18 Δήμους της Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών χαρακτηρίζει κακή την πρεμιέρα που έκανε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Ηπείρου με την απόφασή του να επιβάλλει ενιαίο τέλος μεταφοράς και διαχείρισης απορριμμάτων και υπολείμματος σε όλους τους Δήμους της Ηπείρου.

«Πρόκειται για μία απόφαση που στρέφεται ευθέως εναντίον του Δήμου Ιωαννιτών και κατ' επέκταση των δημοτών αφού με την συγκεκριμένη απόφαση η αύξηση του κόστους για τους Γιαννιώτες προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο. Έτσι το ενιαίο τέλος για όλους τους Δήμους της Ηπείρου θίγει αποκλειστικά και κύρια τον Δήμο Ιωαννιτών, τον μεγαλύτερο παραγωγό απορριμμάτων και τους δημότες που θα κληθούν να επωμιστούν βάρη τα οποία αναλογούν σε άλλους δήμους» σημειώνεται.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα