Fri02222019

Last update10:58:10 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Επίθεση» στον Στ. Καλογιάννη για την εκτροπή του Αώου

 • PDF

Από την Κίνηση Πολιτών

awos bobousaΚριτική εναντίον όλων ασκεί η Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου, μετά την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης για τα ποτάμια της Ηπείρου, στην οποία προχώρησε το ΥΠΕΚΑ και τα συναρμόδια υπουργεία και συμπεριλαμβάνει την εκτροπή του ποταμού προκείμενου να μεταφερθεί νερό στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων αλλά και να δημιουργηθούν υδοηλεκτρικά.

Περισσότερα...

Σήκωσε... μπλουζάκι ενάντια στην εκτροπή του Αώου

 • PDF

Αντίθετος στο έργο δήλωσε ο Π. Κολόκας

kolkas awosΣε μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευτεί και ως ανοιχτή αμφισβήτηση της στάσης που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα η περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τόσο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης όσο και η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη στο θέμα της εκτροπής του Αώου, προχώρησε στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε για το Zagori Mountain Race ο Παντελής Κολόκας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2013 13:01

Περισσότερα...

«Χείμαρρος» κατά Στ. Καλογιάννη για τη στάση του στο έργο της εκτροπής

 • PDF

Η «Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου»

awos bobousaΔριμύ «κατηγορώ» κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών, Σταύρου Καλογιάννη για το έργο εκτροπής του Αώου, την εμπλοκή και στάση του, απευθύνει με ανακοίνωση της η «Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου».

Περισσότερα...

Υπεραμύνεται της εκτροπής Αώου ο Στ. Καλογιάννης

 • PDF

Με σκληρή απάντηση στην WWF Ελλάς

awos bobousaΑπάντηση στον Γενικό Διευθυντή του WWF Ελλάς Δημήτρη Καραβέλα σχετικά με την επιστολή του προς τον ΠΕΚΑ για το Πολυδύναμο έργο αξιοποίηση υδάτινο δυναμικού Πίνδου δίνει ο Σταύρος Καλογιάννης μέσα από επιστολή του. Ο κ. Καραβέλας είχε ζητήσει την ακύρωση των σχεδίων εκτροπής νερών από τον ποταμό Αώο προς το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων με επιστολή του προς τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη καθώς επίσης και την αφαίρεση των αναφορών στο έργο από το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου που βρίσκεται σε φάση έγκρισης από το Υπουργείο.

Περισσότερα...

Δανεικές, αλλά και μόνιμες ηλεκτροφόρες περιφράξεις

 • PDF

Προς αποφυγή ζημιών από αρκούδες

perifraxeis pindosΟ Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου & Πίνδου, στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων συνύπαρξης του τοπικού παραγωγικού πληθυσμού με τα είδη άγριας πανίδας (κυρίως αρκούδες), ολοκλήρωσε επιτυχώς τις διαδικασίες δωρεάν παραχώρησης 10 ηλεκτροφόρων περιφράξεων σε κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Περισσότερα...

Αυξάνονται οι αντιδράσεις για την εκτροπή του Άωου

 • PDF

Νέες ανακοινώσεις από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ και το Σύλλογο Προστασίας Αράχθου

awos bobousaΣυνεχίζονται οι φωνές διαμαρτυρίας από διάφορους φορείς αλλά και κόμματα της περιοχής σχετικά με την φημολογούμενη εκτροπή του Αώου. Μετά την ημερίδα που διοργανώθηκε το Σάββατο στη Βοβούσα όπου στάλθηκε ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα αντίθεσης σε μια τέτοια προοπτική, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Σύλλογος προστασίας Αράχθου με ανακοινώσεις τους καταγράφουν την αντίθεσή τους στην εκτροπή του Αώου.

Περισσότερα...

Ένα ακόμα μήνυμα κατά της εκτροπής του Αώου

 • PDF

Από την ημερίδα στη Βοβούσα

awos bobousaΈνα ακόμη μήνυμα ότι θα σταθούν απέναντι σε κάθε εγχείρημα μεταφοράς νερού από τον Αώο και καθώς και σε οποιαδήποτε επέμβαση που θα αλλοιώνει τον χαρακτήρα του περιβάλλοντος και θα απειλεί την ευαίσθητη ισορροπία του οικοσυστήματος της περιοχής έστειλαν φορείς και κάτοικοι των Δήμων Ζαγορίου και Κόνιτσας αυτή τη φορά από τη Βοβούσα.

Περισσότερα...

Έπιασε... κατοστάρι η ανακύκλωση στα Γιάννινα

 • PDF

Εκτός ΧΥΤΑ 100 τόνοι το μήνα, χωρίς τα γυάλινα μπουκάλια

anakiklosi 1Χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το γυαλί που είναι βαρύ υλικό, αυξήθηκαν σημαντικά τα προς ανακύκλωση υλικά που συλλέγονται στους 300 μπλε κάδους σε τμήμα της πόλης των Ιωαννίνων και οι προσδοκίες για την συνέχεια με το πλήρες πρόγραμμα σε όλο το δήμο από τις προμήθειες κάδων και απορριμματοφόρων, μέσω ΕΣΠΑ, είναι μεγάλες.

Περισσότερα...

Το αγριόγιδο της Βόρεια Πίνδου επιβάλλεται να προστατευτεί

 • PDF

Πετυχημένη η ημερίδα στην Κόνιτσα

hmerida agriogido01 26.06.13Η αναγκαιότητα να δρομολογηθούν συγκεκριμένες δράσεις για την προστασία του αγριόγιδου αναδείχθηκε στη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κόνιτσας στο συνεδριακό κέντρο της ακριτικής πόλης.

Περισσότερα...

Έγινε η αρχή για τους δασικούς χάρτες στα Γιάννινα

 • PDF

Παρουσιάστηκαν αυτοί της Ανατολής και Κατσικά

dasikoi xartesΤους πρώτους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν για τα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Ηπείρου παρουσίασε η Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων σε ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε σήμερα με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη.

Περισσότερα...

Επτά οι «μνηστήρες» του εργοστασίου απορριμμάτων στην Ήπειρο

 • PDF

Στο διαγωνισμό της Περιφέρειας για ΣΔΙΤ

ergostasio anakykloshsΜεγάλο αποδείχτηκε το ενδιαφέρον εταιρειών που δραστηριοποιούνται και στον τομέα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων να επενδύσουν στα απορρίμματα της Ηπείρου, υποβάλλοντας φάκελο στο διαγωνισμό της Περιφέρειας για το έργο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Περισσότερα...