Fri02222019

Last update01:11:59 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ειδική αποστολή στα Γιάννενα ο Δήμαρχος Κέρκυρας...

 • PDF

1.000 ΤΟΝΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

NikolouzosKostas

Για... ειδικές διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις των τριών φορέων διαχείρισης απορριμμάτων της Ηπείρου βρέθηκε την Πέμπτη στα Γιάννενα ο Δήμαρχος της Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος προκειμένου να καταφέρει να διώξει από το νησί του για μία μόνο φορά 1000 τόνους σκουπιδιών τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους του Δήμου του για όσο διάστημα οι κάτοικοι της Κέρκυρας έχουν αποκλείσει το ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου, ζητώντας το οριστικό κλείσιμό του.

Περισσότερα...

Ξεμπλοκάρει το εργοστάσιο απορριμμάτων

 • PDF

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΜΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ergostasio anakykloshsΈνα πολύ σημαντικό βήμα για τη ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου έγινε την Τρίτη οπότε και πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό το συντονιστή Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Περισσότερα...

Με εννιά γαλάζιες σημαίες φέτος η Ήπειρος

 • PDF

galazies simaiesΣε δύο περισσότερες παραλίες από πέρσι θα κυματίζει φέτος το καλοκαίρι η γαλάζια σημαία καθώς στηn ανακοίνωση των βραβείων συνολικά 9 παραλίες της Ηπείρου, δύο στην Ηγουμενίτσα και επτά στην Πρέβεζα βρέθηκαν ανάμεσα στις 430 που βραβεύτηκαν σε όλη τη χώρα, κατατάσοντας την Ελλάδα 3η σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...

Στο ΕΣΠΑ η παρακολούθηση της ποιότητας των νερών σε 36 ακτές της Ηπείρου

 • PDF

paralia prevezaΗ ποιότητα των υδάτων κολύμβησης σε 36 ακτές της Ηπείρου, με στόχο να προστατευτεί το θαλάσσιο περιβάλλον και η δημόσια υγεία των λουόμενων, θα τεθεί υπό παρακολούθηση, στο πλαίσιο πράξης που εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020.

Περισσότερα...

Ενστάσεις στις προτάσεις της κυβέρνησης για το κυνήγι

 • PDF

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε' ΚΟΗ

genikh syneleysh e kohΗ αποφασιστικότητα του συνόλου της κυνηγετικής οικογένειας, σε συνδυασμό με την ομόθυμη στήριξη των δίκαιων και αυτονόητων αιτημάτων του απέναντι στις πρωτοφανείς και αστήριχτες προτάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για το κυνήγι, κυριάρχησαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε' ΚΟΗ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Ιωάννινα.

Περισσότερα...

Να «καθαρίσει» ο Καλαμάς από αγωγούς και λύματα

 • PDF

ka8aros kalamas perifereiaΤην μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρύπανσης στον Καλαμά, επιδιώκει η Κίνηση «Καθαρός Καλαμάς» η οποία την Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, πραγματοποίησε σχετική κινητοποίηση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Ξανά πάνω από τα όρια η αιθαλομίχλη

 • PDF

ai8alomixlh proi ioanninaΑπό τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στην πόλη των Ιωαννίνων, το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου των 100μg/m3 συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10 – PM10).

Περισσότερα...

Τηλεμετρικό δίκτυο παρακολούθησης στο δίκτυο ύδρευσης του λεκανοπεδίου

 • PDF

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ WATERGUARD

lekanopedioΜια καινοτόμα εφαρμογή ενσωματώθηκε στο δίκτυο ύδρευσης του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων στην Ελλάδα, στο λεκανοπέδιο της Επαρχίας του Τάραντο και του Δήμου Καλλίπολης στη Νότια Ιταλία, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «SUSTAINABLE MANAGEMENT OF WATER RESOURCES ΤΟ SAFEGUARDING DRINKING WATER».

Περισσότερα...

Πράσινο φως για τον ΠΕΣΔΑ Ηπείρου

 • PDF

ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΒΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ergostasio anakykloshsΟ Αναθεωρημένος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η σύσκεψη ήταν απόρροια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στα Γιάννενα την 27η Οκτωβρίου ο Αν. Υπουργός κ. Ι. Τσιρώνης και της συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Περισσότερα...

Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει η Περιφέρεια Ηπείρου

 • PDF

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΣΑ

ergostasio anakykloshs

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες απέδωσε την ανακοίνωση της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση της τροποποίησης της Α.Ε.Π.Ο. για τη Μονάδα Επεξεργασίας αστικών Αποβλήτων η Περιφερειακή Αρχή.

Περισσότερα...

Ξεκινά η νέα κυνηγετική περίοδος

 • PDF

ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε' ΚΟΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ

KYNHGOS MYSTIKA Χαμηλούς τόνους επέλεξε να κρατήσει ο πρόεδρος της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Παναγιώτης Τσιλίκης με αφορμή τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί το προηγούμενο διάστημα για τη νεά Ρυθμιστική απόφαση που αφορά τη θήρα της νέας περιόδου η οποία ξεκινά την Πέμπτη.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιλίκης η επίσημη έναρξη της νέας κυνηγετικής χρονιάς μέσα σε ένα ασταθές και επίφοβο για όλους, περιβάλλον, προσφέρει μία διέξοδο σε όλους εκείνους που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τη φύση και το περιβάλλον, για τα ενδιαιτήματα της ελληνικής υπαίθρου.

«Κυνήγι και περιβάλλον, κυνήγι και αειφορία, κυνήγι και προστασία των θηρεύσιμων και μη ειδών της πανίδας, είναι για εμάς έννοιες στενά συνδεδεμένες και αλληλοεξαρτώμενες.

Αυτό άλλωστε προσπαθούμε να κάνουμε και με πράξεις, τόσο σε επίπεδο Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, όσο και σε τοπικό επίπεδο μέσω της Ε' ΚΟΗ και των Κυνηγετικών Συλλόγων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το προηγούμενο διάστημα όπως είναι γνωστό, ενόψει της υπογραφής της Ρυθμιστικής απόφασης για τη θήρα της νέας περιόδου, η διοίκηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας είχε την ευκαιρία, να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και να εκφράσει τις θέσεις του κυνηγετικού κόσμου.

«Δε θα μπούμε στον πειρασμό να υποστηρίξουμε ότι σε αυτό τον διάλογο, υπήρξαν νικητές και ηττημένοι.

Εμείς δε συμμετείχαμε στις συζητήσεις για να αναδειχθούμε νικητές, ούτε και για να επικρατήσουμε έναντι κάποιου αντιπάλου.

Εμείς προσήλθαμε στο διάλογο με ειλικρινείς θέσεις και προτάσεις και κυρίως με χειροπιαστές αποδείξεις για το έργο, τις δράσεις μας και κυρίως για την πραγματική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα ενδιαιτήματα της ελληνικής υπαίθρου και όχι μόνο τα θηρεύσιμα», τόνισε ο κ. Τσιλίκης και συνέχισε:

Στοιχεία που αποτυπώνονται στις μελέτες των επιστημονικών μας συνεργατών, οι οποίες επικαιροποιούνται συστηματικά και δημοσιοποιούνται επισήμως και όχι ανεπίσημα.

Προσήλθαμε σε αυτόν το διάλογο με θέσεις και προτάσεις,

ανοιχτοί να συζητήσουμε τα πάντα, χωρίς δογματισμούς και χωρίς διάθεση σύγκρουσης, αλλά με διάθεση να ακούσουμε τις προτάσεις του υπουργείου.

Όπως γνωρίζετε, η Ρυθμιστική που υπογράφηκε δεν περιέχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη.

Δεν πρόκειται για κάποια επιτυχία που μας δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζουμε.

Πρόκειται αντίθετα, για μία απόφαση που επιβεβαιώνει στην πράξη τις επιστημονικές καταγραφές και παρατηρήσεις μας.

Επίσης όμως πρόκειται για μία απόφαση που έλαβε υπόψιν της το ότι γύρω από το κυνήγι αναπτύσσεται και επιβιώνει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, μία τεράστια οικονομική δραστηριότητα, με χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε αυτές, μία δραστηριότητα που τονώνει τις τοπικές οικονομίες σε ολόκληρη τη χώρα».

Σχολιάζοντας δε τη φημολογία που αναπτύχθηκε πριν την υπογραφή της Ρυθμιστικής και η οποία έδωσε την αφορμή για πολλά σχόλια και διάφορες ερμηνείες και για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως ο Αμβρακικός ο κ. Τσιλίκης σημείωσε ότι μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο που επιτρέπεται το κυνήγι σε καθορισμένες ζώνες στον Αμβρακικό η πρακτική των δύο τελευταίων περιόδων απέδειξε, ότι μόνο με την άσκηση της θήρας και την εντονότατη και καθημερινή παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι εφικτή η αντιμετώπιση των κρουσμάτων λαθροθηρίας, που βρισκόταν σε έξαρση όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Το ίδιο θα γίνει και τη νέα περίοδο και με μεγαλύτερη ένταση από τη δική μας πλευρά.

Οι κυνηγοί εξακολουθούν να ενισχύουν από την τσέπη τους, με δικά τους χρήματα τη λειτουργία και το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους απογοητεύσουμε, αλλά ούτε και καμία διάθεση να κάνουμε εκπτώσεις στο έργο της Θηροφυλακής, το οποίο άλλωστε αναγνωρίζεται ως σημαντικό από όλους», υπογράμμισε.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Ε' ΚΟΗ τόνισε πως η δύσκολη οικονομική περίοδος που βιώνει η χώρα, δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την κυνηγετική δραστηριότητα ζητώντας όμως από τους κυνηγούς να τηρούν τους νόμους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νομοθεσία και αφετέρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άσκηση της δραστηριότητας, να σέβονται τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να θυμούνται πάντα, ότι έχουν υποχρέωση να επιστρέψουν σώοι στα σπίτια και στις οικογένειές τους.

«Την υποχρέωση αυτή, την έχουμε όλοι και απέναντι στους συναδέλφους μας στο κυνήγι και στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, τους οποίους οφείλουμε να προστατεύσουμε με τη συμπεριφορά μας και να απομακρύνουμε κάθε περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα», κατέληξε ο κ. Τσιλίκης.