Thu04182019

Last update02:14:12 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Άμεση αποκατάσταση για τη Λίμνη Ιωαννίνων ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις

 • PDF

Με αφορμή τη δημιουργία στίβου θαλασσίου σκι στην Αμφιθέα

pista ski limnhΤην αποκατάσταση της ζημιάς στο φυσικό περιβάλλον από την κατασκευή στίβου θαλάσσιου σκι στον υγρότοπο Αμφιθέας της λίμνης Παμβώτιδας, ζητούν με επιστολή τους, προς το Συντονιστικό Γραφείο για την Αντιμετώπιση της Περιβαλλοντικής Ζημίας (ΣΥΓΑΠΕΖ) και την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Περισσότερα...

Σε έξαρση η λαθροθηρία στην Ήπειρο

 • PDF

Τέσσερις συλλήψεις από τη Θηροφυλακή

KYNHGOS MYSTIKA Συνεχής και αδιάλειπτη είναι η παρουσία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, στην περιοχή των ορίων ευθύνης και αρμοδιότητάς της, με μοναδικό σκοπό την άσκηση της θήρας με νόμιμους τρόπους και μέσα, όπως φυσικά την προστασία της πανίδας και του θηραματικού πληθυσμού.

Περισσότερα...

Τραυματισμένος φιδαετός στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων

 • PDF

FIDAETOSΈναν τραυματισμένο φιδαετό εντόπισαν εκπαιδευτικοί ανάμεσα από τα χωριά Αμπελοχώρι και Ραφταναίοι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν αμέσως το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και εκείνοι με την σειρά τους το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, ο οποίος μερίμνησε για τη μεταφορά του άτυχου ζώου στο Δασαρχείο Ιωαννίνων, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Περισσότερα...

Δηλητηριασμένα δολώματα απειλούν την πανίδα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου

 • PDF

skylos dolomataΓια ακόμα μία φορά εντοπίστηκαν ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Συγκεκριμένα, στις 17 και 18 Αυγούστου, στην περιοχή της Φούρκας του Δήμου Κόνιτσας, εντοπίστηκαν δηλητηριασμένοι ποιμενικοί και κυνηγετικοί σκύλοι ενώ στις 25 και 26 Αυγούστου, ο Φορέας Διαχείρισης (ΦΔ) Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ενημερώθηκαν εκ νέου για τον εντοπισμό 4 νέων δηλητηριασμένων ποιμενικών σκύλων στην ίδια περιοχή.

Περισσότερα...

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος ο αγωγός μεταφοράς στραγγισμάτων από τον ΧΥΤΑ

 • PDF

Συνεδριάζει αύριο

XYTALEITOYRGIA3

Στην έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ) για την υλοποίηση του υποέργου: Αγωγός μεταφοράς επεξεργασμένων στραγγισμάτων από Χ.Υ.Τ.Α. Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 1.218.000,00 ευρώ θα προχωρήσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος που συνεδριάζει αύριο το πρωί.

Περισσότερα...

Στο ΕΣΠΑ το εργοστάσιο απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου

 • PDF

Την άλλη εβδομάδα αναδεικνύεται ο προσωρινός ανάδοχος

ergostasio anakykloshsΈνα ακόμη μεγάλο βήμα - και το πιο ουσιαστικό - για την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) της Περιφέρειας Ηπείρου, έγινε με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη».

Περισσότερα...

Εκτεταμένη η μόλυνση στη λίμνη

 • PDF

Τι δείχνουν οι μετρήσεις

lymata limnhΚοινοποιήθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια από το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι αναλύσεις των δειγμάτων που πάρθηκαν από τη λίμνη Ιωαννίνων προκειμένου να αποσαφηνιστεί η αιτία που προκάλεσε τον ομαδικό θάνατο ψαριών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Αύγουστος 2014 13:23

Περισσότερα...

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη χωματερή Δουρούτης

 • PDF

XADA3Βήμα που οδηγεί την περιοχή κοντά στις σύγχρονες της Ευρώπης αποτελεί η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Περισσότερα...

Υψηλά ποσοστά μόλυνσης στη λαγκάτσα Ανατολής

 • PDF

lagkatsaEν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις αναλύσεις που πραγματοποιεί το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα οποία πιθανά θα γίνουν γνωστά την Τετάρτη βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Τα δείγματα νερού, έχουν ληφθεί από διάφορα σημεία της λίμνης με αφορμή τον μαζικό θάνατο των ψαριών, με τον Περιφερειάρχη πάντως να βάζει στο παιχνίδι των ευθυνών και τη ΔΕΥΑΙ, σε ότι αφορά τη διοχέτευση λυμάτων στη λίμνη.

Περισσότερα...

Άγνωστη η ποιότητα του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στα Γιάννινα

 • PDF

Προτάσεις για εγκατάσταση σταθμών μετρήσεων από το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών

parko limnhΣτη δημιουργία μιας ιστοσελίδας αλλά και διαφημιστικών φυλλαδίων έχει προχωρήσει το τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σκοπό να ενημερώσει για τη σημασία της ποιότητας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος. Όπως τονίζεται ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη και κόσμο υπάρχουν συχνά εκτεταμένα δίκτυα αεροβιολογικών καταγραφών, στη χώρα μας και κατ' επέκταση στην πόλη μας, οι καταγραφές αλλεργιογόνων φυσικών παραγόντων στην ατμόσφαιρα συνήθως γίνονται από μεμονωμένες ομάδες, αποσπασματικά και χωρίς χρονική συνέχεια.

Περισσότερα...

Νεκρά ψάρια στον ποταμό Καλαμά

 • PDF

nekra psaria kalamasΝεκρά ψάρια εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στον ποταμό Καλαμά,από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός στις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Ηπείρου και εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις ,έτσι ώστε να εντοπιστεί η πιθανή εστία μόλυνσης του ποταμού και να λυθεί άμεσα το θέμα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Ιούνιος 2014 10:41

Περισσότερα...