Tue09252018

Last update02:00:50 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Κράτος μπαταχτσής

 • PDF

SPYROSΣυνεδριάζει την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις επτά και μισή το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Θα ακολουθήσει την Τετάρτη νέα συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το σχέδιο Π.Δ για τη Λίμνη.

Από την συνεδρίαση της Δευτέρας ξεχωρίζει η συζήτηση και η λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες διεκδίκησης τακτικών δημοτικών εσόδων που δεν έχουν αποδοθεί λόγω μη δημοσίευσης στο Φ.Ε.Κ. των αποτελεσμάτων της απογραφής του έτους 2011 για τον πραγματικό (de facto) πληθυσμό.

- Κράτος μπαταχτσής.

Περισσότερα...

Νταβαντζήδες της Ευρώπης

 • PDF

SPYROSΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ της Ευρώπης έχουν γίνει οι γερμανοί.

Χωρίς κανένα σεβασμό σχολιάζουν κάθε φορά με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες.

Τελευταία ο υποψήφιος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ με τη δημόσια δήλωσή του είπε ότι είναι «τρομοκρατημένος από τη νίκη δύο κλόουν» στις ιταλικές εκλογές -αναφερόμενος στους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μπέπε Γκρίλο.

- Τι λέτε βρε καραγκιόζηδες...

Περισσότερα...

Θετικά μηνύματα

 • PDF

SPYROSΜΕ την επιστροφή του γεωφυσικού ερευνητικού σκάφους Nordic Explorer της νορβηγικής εταιρείας PGS, το οποίο έκανε σύνθετες γεωφυσικές έρευνες για υδρογονάνθρακες, στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη φάση του σχετικού προγράμματος που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το ερευνητικό σκάφος επέστρεψε σήμερα στο λιμάνι της Πάτρας έπειτα από τέσσερις μήνες συνεχούς πλεύσης, στο πλαίσιο των ερευνών για λογαριασμό του Δημοσίου.

- Η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των δεδομένων έχουν ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Περισσότερα...

Έχουν δίκιο

 • PDF

SPYROSΜΕ τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του περιφερειακού τμήματος Ηπείρου της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) συναντήθηκε στο γραφείο του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν το σύστημα των κατατμήσεων των έργων που ακολουθούν πολλοί δήμαρχοι που τους επιτρέπει την απευθείας ανάθεση και ζήτησαν την παρέμβασή του για να αλλάξει το συγκεκριμένο καθεστώς που ενισχύει τις αδιαφανείς διαδικασίες και την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

- Έχουν απόλυτο δίκιο.

Περισσότερα...

Μας έχουν τρελάνει

 • PDF

SPYROSΑΠΟ την μια μεριά ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, κ. Προβόπουλος μας διαβεβαιώνει ότι ο κίνδυνος της κατάρρευσης αποφεύχθηκε, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ απομακρύνθηκε και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά.

Από τον άλλη μεριά κάποιοι άλλοι επιφανείς οικονομολόγοι είναι βέβαιοι ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα, νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Τελικά ποια από τα δύο σενάρια ισχύουν;

- Κυριολεκτικά μας έχουν τρελάνει.

Περισσότερα...

Χαμός με την Χρυσή Αυγή

 • PDF

SPYROSΕΝΤΟΝΟ παρασκήνιο παίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την πρόσκληση που έστειλε η Περιφέρεια Ηπείρου στην Χρυσή Αυγή προκειμένου να παραστεί εκπρόσωπός της στις γιορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης.

Την κατηγορούν ότι κακώς κάλεσε το συγκεκριμένο κόμμα.

Ωστόσο από την πλευρά της η Περιφέρεια απαντά ότι δεν μπορεί να μην καλέσει ένα κόμμα του κοινοβουλίου.

- Προσωπικά θεωρώ ότι η Περιφέρεια έχει δίκιο.

Περισσότερα...

Εξώδικα στους οφειλέτες

 • PDF

SPYROSΕξώδικα σε δεκάδες μισθωτές δημοτικών ακινήτων θα αποστείλει μέχρι το τέλος του μήνα ο δήμος Ιωαννιτών, σε μια ύστατη προσπάθεια να προσέλθουν για να πληρώσουν τις οφειλές τους ή να τις ρυθμίσουν.

Πρόκειται για ακίνητα που χρησιμοποιούνται, κυρίως, ως καταστήματα σε όλο το νέο δήμο, ή για χώρους πώλησης αγροτικών προϊόντων στη λαϊκή αγορά Αγίας Μαρίνας.

Όμως η μεγαλύτερη οφειλή αφορά μεγάλο ακίνητο στο κέντρο της πόλης που έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη.

- Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο 1,3 εκ ευρώ.

Περισσότερα...

Απουσίαζε η Ήπειρος

 • PDF

SPYROSΥπογράφηκε στις 12 το μεσημέρι χθες στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η τριμερής Διακυβερνητική Συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας - Ιταλίας για την κατασκευή του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline), που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσία στην τελετή υπογραφής του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικ Ρούμπιν που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα.

- Από την τελετή υπογραφής απουσίαζε η Ήπειρος μια και ο αγωγός πάει στην Αλβανία μέσω Φλωρίνης.

Περισσότερα...

Περί τρομοκρατίας και ληστειών

 • PDF

SPYROSΔιαβάζοντας τη δήλωση του νεαρού Νίκου Ρωμανού, ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ληστείες στον Βελβεντό Κοζάνης, πραγματικά δεν μπορώ να οδηγηθώ σε ένα λογικό συμπέρασμα.

Ξεκινάει λοιπόν λέγοντας ότι τα κίνητρά του ήταν πολιτικά.

Περισσότερα...

Τα δέκα εκατομμύρια είναι πολλά

 • PDF

SPYROSΔΕΚΑ εκατομμύρια ευρώ έχουν εγκριθεί για την αποκατάσταση των προβλημάτων στα επιχώματα της γέφυρας Περιστερίου στην Εγνατία Οδό.

Χωρίς να είμαι ειδικός, αλλά με ενημέρωση από ειδικούς, μου λένε ότι τα χρήματα είναι πολλά.

Πάρα πολλά.

Μια και το πρόβλημα δεν είναι αλλά εμφανίζεται να είναι μεγάλο.

- Το έχει ψάξει κανείς αυτό;

Περισσότερα...

Ποια είναι η είδηση;

 • PDF

SPYROSΑΠΟ την μια μεριά έχουμε τη σύλληψη δύο ατόμων που φέρνονται να εμπλέκονται με την τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς».

Μια οργάνωση η οποία έχει κάνει στο παρελθόν πολλά τυφλά χτυπήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Χτυπήματα που είναι βέβαιο ότι και στο μέλλον θα επαναληφθούν.

Και από την άλλη έχουμε την κακοποίηση των συλληφθέντων.

- Ποια είναι η είδηση;

Περισσότερα...