Fri04192019

Last update12:20:42 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΓΝΩΜΗ

Δεν μας αξίζει άλλη τέτοια βουλή

 • PDF

athanasiouΤα κόμματα στην βουλή οδηγούνται προς την τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές και σχηματοποιούν τους χώρους τους.

Συνεργασίες, νέα κόμματα μετακινήσεις βουλευτών για να οριστεί ο χάρτης των εκλογών και οι συσχετισμοί δυνάμεων.

Περισσότερα...

Οι εκλογές έρχονται οι επιχειρήσεις τρέμουν

 • PDF

athanasiouΤο «σκάνδαλο Χαικάλη» μπήκε στο αρχείο της εισαγγελίας με πολλά ερωτηματικά και σήμερα θα ξεκαθαρίσει η εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά και την πρόταση του πρωθυπουργού για συναινετική λύση που δεν βρήκε αρκετό βουλευτών να την στηρίξουν

Η ΔΗΜΑΡ επίσημα δηλώνει την θέση του συνεδρίου της για μη υπερψήφιση της υποψηφιότητας Δήμα ενώ υπάρχουν φωνές που φέρονται έτοιμες να διαφοροποιηθούν από την άρνηση Κουβέλη να συμπράξει η ΔΗΜΑΡ στην εκλογή Προέδρου.

Περισσότερα...

Σε νοσηρό κλίμα η βουλή

 • PDF

athanasiou«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά χθες το βράδυ.

Το υλικό είναι στην επιτροπή της βουλής και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Περισσότερα...

Η διαχείριση του χρέους κλειδί για την εκλογή

 • PDF

athanasiouΓράφαμε χθες ότι ακόμη δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθεί τελικά ο προεκλογικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές. Χθες σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Reuters ο κ Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει μονομερείς ενέργειες κατά των δανειστών, «εκτός εάν αναγκαστεί». Η συνέντευξη του γενικότερα είναι μια ποιο στρογγυλεμένη θέση για την διακυβέρνηση της χώρας και προσπάθεια να καθησυχάσει κυβερνήσεις και αγορές δηλώνοντας ότι έχει δεσμευτεί να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

Περισσότερα...

Οι κίνδυνοι και η αλήθεια

 • PDF

athanasiouΟι κίνδυνοι για την Ελληνική οικονομία εάν λάβουμε υπόψιν όσα έχουν γραφεί και λεχθεί εντός και εκτός της χώρας είναι τόσοι πολλοί και άμεσοι ,που θα έπρεπε να ψάχνουμε άλλη χώρα για μαζική μετανάστευση.

Εάν συμβούν όσα λένε το επόμενο δίμηνο μέχρι τις Εθνικές εκλογές και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποταθούμε τον ερυθρό σταυρό η τον ΟΗΕ για πρόγραμμα ειδικής βοήθειας.

Περισσότερα...

Ρίξτε τους τόνους

 • PDF

athanasiouΗ Γερμανία αποφάσισε ήδη για μας εάν είναι αληθές το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, στο οποίο αναφέρεται ότι, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, η γερμανική βουλή θα ψηφίσει ένα νέο «πακέτο» στήριξης για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει παράταση του ελληνικού προγράμματος, δωδεκάμηνη προληπτική πιστωτική γραμμή ύψους 10 δις ευρώ και βέβαια συμφωνία με την τρόικα.

Πραγματικά δεν ξέρω εάν είναι θετική μια τέτοια εξέλιξη η όχι. Και για πόσο ακόμη θα περιμένουμε λύσεις που άλλοι σκέφτονται για μας.

Περισσότερα...

Οι βουλευτές και το συμφέρον της χώρας

 • PDF

athanasiouΟι Έλληνες βουλευτές επωμίζονται μια πολύ μεγάλη ευθύνη σε μια πολύ κρίσιμη φάση για την χώρα. Η ψήφος κατά συνείδηση ειδικά σε τέτοιας σημασίας αποφάσεις είναι ή σημαντικότερη υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν στη χώρα.

Το μόνο που μπορούν να έχουν στο μυαλό τους είναι το συμφέρον της και τίποτε άλλο. Ούτε τις κομματικές εντολές, ούτε τις προσωπικές επιπτώσεις πρέπει να μετρήσουν μόνο το συμφέρον της χώρας όπως το αντιλαμβάνονται και το πιστεύουν.

Περισσότερα...

Οι πλάτες των κομμάτων

 • PDF

athanasiouΤις τελευταίες μέρες κάθε λέξη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στις τήλε-συζητήσεις και τα τήλε-παράθυρα. Οι αναλύσεις δεν έχουν τέλος παρόλο που οι εκλογές δεν έχουν καν προκηρυχθεί.

Λίγές μέρες μένουν ως την πρώτη εκλογική διαδικασία στην βουλή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και φαίνεται πως όλοι έχουν αποδεχθεί την αδυναμία εκλογής προέδρου και την υποχρέωση για πρόωρες εθνικές εκλογές

Περισσότερα...

Συναίνεση για τον Ρωμανό. Για την χώρα;

 • PDF

athanasiouΟι αγορές μετά την ανακοίνωση για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας αντέδρασαν αρνητικά διαβλέποντας μια περίοδο τουλάχιστον τριών μηνών έντονης πολικής αστάθειας και οικονομικής στασιμότητας.

Περισσότερα...

Έξοδος από την πολιτική αστάθεια ή εμβάθυνση

 • PDF

athanasiouΗ εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ορίστηκε στο πρόσωπο του κ Δήμα και τα διλήμματα πηγαίνουν κατ' αρχή στους βουλευτές του κοινοβουλίου και εάν δεν υπάρξει εκλογή ,τα ίδια διλήμματα θα τεθούν στον ελληνικό λαό.

Το ποιο πιθανό είναι οι εθνικές εκλογές να δώσουν την απάντηση για το πώς θα συνεχίσει η χώρα.

Περισσότερα...

Οι Έλληνες πολιτικοί δεν παλεύονται

 • PDF

athanasiouΖητώ να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου και από πλευράς ανθρώπινης, μιλάω σαν πατέρας, να δώσουν λύση στο πρόβλημα» ανέφερε, ο πατέρας του Ρωμανού σημειώνοντας πως ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ξέρει πού βρίσκεται το δίκιο.

«Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα...