Sun04212019

Last update07:20:15 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΓΝΩΜΗ

Ποιος θέλει εκλογές;

 • PDF

athanasiouΤα «παράθυρα» και οι εκτιμήσεις για πρόωρες εκλογές ανοιγοκλείνουν όσο δεν έρχεται η απάντηση της τρόικα για την αξιολόγηση,

Η χώρα μας παραμένει το «παράδειγμα» για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και εφαρμόζεται κάθε είδους πίεση από τους δανειστές ώστε να μην μπαίνουν σκέψεις για χαλάρωση σε άλλα κράτη μέλη για αλλαγές στις παραμέτρους της δημοσιονομικής σταθερότητας για τις οποίες δεν συμφωνεί η Γερμανία.

Περισσότερα...

Το κλίμα αλλάζει οι φυσικές καταστροφές πληθαίνουν

 • PDF

athanasiouΟι πλημύρες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες καθώς και οι υψηλές θερμοκρασίες για την τον μήνα που διανύουμε είναι ένα ακόμη φαινόμενο από την αλλαγή του κλίματος που συνεχίζει να συντελείται παγκόσμιος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2014 12:25

Περισσότερα...

Το όρια της διαπραγμάτευσης με την τρόικα

 • PDF

athanasiouΟι σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα βρίσκονται κρίσιμο σημείο καθώς δεν υπάρχει ακόμη απάντηση στα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την τρόικα.

Η σιγή είναι ακόμη ένας ξεκάθαρος εκβιασμός που φέρνει την κυβέρνηση στα όρια της ρήξης λίγες μέρες πριν από την συνάντηση εργασίας των υπουργών οικονομικών και την συνάντηση κορυφής της 18 Δεκεμβρίου όπου η κυβέρνηση αναμένει να πάρει σχέδιο για την διευθέτηση του χρέους.

Περισσότερα...

Η κρίση δεν ξεπερνιέται με συσσίτια και δωρεές

 • PDF

athanasiouΓια την Ήπειρο η εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του βουλευτού κ Μαντά τα περιείχαν όλα. Ότι έχει υποδεχθεί το σύνολο των κομμάτων τα τελευταία 25 χρόνια σχετικά με την ανάπτυξη της Ηπείρου τα συμπερίλαβε στην ομιλία του ως εξαγγελίες για την Ήπειρο σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.

Περισσότερα...

Η Ήπειρος αναζητά λύσεις στα προβλήματά της

 • PDF

athanasiouΤην Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας, στην περιφερειακή προγραμματική συνδιάσκεψη θα παρουσιάσει τις άμεσες βασικές κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαντάς τις κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Ήπειρο.

Επίσης θα γίνουν συζητήσεις με θέματα το Αγροτοδιατροφικό ζήτημα της Ηπείρου και τη διαχείριση του νερού στην Ήπειρο.

Περισσότερα...

Τα αδιέξοδα των πολιτικών έγιναν αδιέξοδα της χώρας

 • PDF

athanasiouΗ πρόωρη αισιοδοξία της ΝΔ για έξοδο από κάθε είδους μνημόνιο και την παρουσία του ΔΝΤ ,οι διασπαστικές κινήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και η έντονη πίεση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεσες εκλογές έχουν φέρει τη χώρα σε ένα νέο οικονομικό αδιέξοδο.

Περισσότερα...

Τίτλοι τέλους για το αεροδρόμιο της πόλης;

 • PDF

athanasiouΗ κοινοπραξία FRAPORT AG- SLENTEL Ltd ανακηρύχτηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέος επενδυτής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Το τίμημα είναι εφάπαξ 1,234 δισ. ευρώ και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό.

Περισσότερα...

Ο σταθμός διοδίων στο Δροσοχώρι

 • PDF

athanasiouΗ εφαρμογή της υπουργικής απόφασης και η δημοσίευση της σε ΦΕΚ για νέο σταθμό σ διοδίων στο Δροσοχώρι δημιούργησε καθολική έντονη αντίδραση.

Δήμος περιφέρεια βουλευτές κάνουν λόγο για διαχρονικό «εμπαιγμό» εκ μέρους της κυβέρνησης και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών.

Περισσότερα...

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

 • PDF

athanasiouΤο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 θα κατατεθεί την Παρασκευή και εκεί δεν θα αναγράφεται δημοσιονομικό κενό, καθώς όλες οι προβλέψεις θα είναι για πολύ υψηλά πλεονάσματα και όχι μόνο πρωτογενή όπως προβλέπει η κυβέρνηση.

Η τρόικα επιμένει, παρόλο που μείωσε το δημοσιονομικό κενό, ότι θα υπάρξει άνοιγμα 2 δισ. ευρώ και είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές στο ΦΠΑ, στις συντάξεις και στις 100 δόσεις.

Περισσότερα...

Η τελική διαπραγμάτευση.

 • PDF

athanasiouΔεν θα υποχωρήσουμε ποτέ» τόνισε ο κ. Βενιζέλος εκφράζοντας την θέληση της κυβέρνησης να υπεραμυνθεί των κόκκινων γραμμών, που έχει θέση στη τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Πού θα βρεθεί η χρυσή τομή και εάν θα βρεθεί είναι άγνωστο.

Περισσότερα...

Ο Φούχτελ και οι Δήμαρχοι.

 • PDF

athanasiouΗ εβδομαδιαία εφημερίδα «Η ΕΡΕΥΝΑ» έδωσε αποκλειστικά την είδηση για την σύμφωνη γνώμη των οχτώ δημάρχων του νομού Ιωαννίνων να έχουν ένα διήμερο εργασίας με την περιβόητη ελληνογερμανική συνέλευση της οποίας ηγείται ο γνωστός κ. Φούχτελ.

Η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση του νέου οργάνου που προέβλεπε ο Καλλικράτης για τον τουρισμό, την Περιφερειακή Επιτροπή Τουρισμού.

Περισσότερα...