Wed11212018

Last update11:18:44 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Είναι γελασμένοι: η αριστερά δεν είναι ΧΑ

 • PDF

Καταρχήν είναι ευχάριστο το γεγονός πως η Ελληνική πολιτεία αποφάσισε να ασχοληθεί με την εγκληματική δράση της ναζιστικής ΧΑ. Τις εγκληματικές ενέργειες που απορρέουν από μια εγκληματική ιδεολογία και όχι την ιδεολογία κάθε αυτή. Δηλαδή είμαι αντίθετος με την ποινικοποίηση της ιδεολογικής θέσης, της όποιας ιδεολογικής θέσης. Άλλωστε όπως έδειξε και η ιστορία οι πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις στο βαθμό που απαντάνε- με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- στα πραγματικά προβλήματα η ποινικοποίηση τους δεν φέρνει αποτέλεσμα. Η δημοκρατία και η ελευθερία γνώμης, δράσης και συμμετοχής δεν φοβάται την άλλη άποψη, όσο και ακραία και αν είναι. Είναι διαφορετικό πράγμα οι δολοφονικές επιθέσεις και κυρίως οι ενέδρες.

Περισσότερα...

Βουλή καλλιγραφία

 • PDF

galanopoulosΜια απορία έχω από μέρες.

Τόσον καιρό γιατί το κράτος κυνηγούσε τον Παλαιοκώστα και άφηνε το Μιχαλολιάκο ελεύθερο, και να μας φωνάζει και «εγέρθητι»;

Απλά ο ένας ήταν ληστής και ο άλλος ρεαλιστής.

Περισσότερα...

Εν γνώσει... οι θύλακες

 • PDF

tsakasΤα τελευταία γεγονότα με τη Χ.Α. αποδεικνύουν ότι, δυστυχώς η σταθερότητα του πολιτικού μας συστήματος στηρίζει... στην ύπαρξη συγκρότηση και δυναμική «των θυλάκων» μέσα στους διάφορους τομείς της κρατικής μηχανής – που είναι επιφορτισμένη... για την προστασία μας!

Περισσότερα...

Κι αυτό θα το περάσουμε

 • PDF

papageorgiou kostasΚάλεσμα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα, προς τους μαθητές να στηρίξουν τους δασκάλους και καθηγητές. Έτσι που τα σχολεία να μείνουν κλειστά!

Περισσότερα...

Χρυσή αυγή - σιδερένιο σούρουπο

 • PDF

galanopoulosΚοιτάξτε, μη γελιόμαστε, εδώ και καιρό η ΝΔ έψαχνε να βρει τρόπο πως θα πάρει πίσω τους ψήφους της από τη Χρυσή αυγή.

Για να μην πω ότι στην αρχή η τραμπουκοειδής συμπεριφορά της έκανε τη δουλειά αρκετών κυβερνήσεων.

Περισσότερα...

Η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία πρέπει να είναι αρμοδιότητα των Δήμων

 • PDF

Άρθρο-πρόταση του απερχόμενου Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη

8eodoridhs 26.06.13Το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, που είχε αναλάβει η πολιτεία, από τον τόπο διαμονής τους στα σχολεία που φοιτούν προέκυψε εξαιτίας πολλών παραγόντων, οι σπουδαιότεροι των οποίων είναι:

Περισσότερα...

Γιατί βουλιάζουνε τα Γιάννενα;

 • PDF

Τι συμβαίνει με την πόλη; Φταίει για όλα η κρίση ; Και για την αρχοντιά που χάθηκε;

Τα Γιάννενα γιγαντώσανε. Κι είναι αυτά τα αλλοτινά, τα αρχοντικά τα Γιάννενα, που σήμερα πνίγονται.

Περισσότερα...

Ή π ε ι ρ ο ς και ό ν ε ι ρ α

 • PDF

Ήπειρος. Δεξαμενή εμπνεύσεων. Κι όμως, ο επικίνδυνος ατομισμός, η αδιαφορία, η λανθασμένη εκτίμηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του τόπου και ιδιαίτερα η κ α ι ρ ο σ κ ο π ι κ ή μανία της Αθήνας επιτρέψανε σε χέρια ξένα προς την Ηπειρο να σχεδιάσουν την μοίρα μας. Κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται ανεύθυνος. Οι καιροί αλλάξανε. Οι ταχύτατες κοινωνικές ανακατατάξεις σε παγκόσμιο είπεδο, η κυριαρχία του μονεταριστικού γίγαντα έναντι της πολιτικής και το πλήθος των τραγικών εμπειριών από τις αθηναϊκές επεμβάσεις στον ηπειρωτικό χώρο επιβάλλουν σήμερα την ταχύτατη προσαρμογή της περιφερειακής Ηπείρου στους νέους ρυθμούς, την αλλαγή των ισχυόντων βαθμίδων επικοινωνίας μεταξύ Αθηνών και Ηπείρου και την ανάδειξη της περιφέρειας Ηπείρου σε βασικό κέντρο αποφάσεων για θέματα που αφορούν την ηπειρωτική περιφέρεια.

Περισσότερα...

Με τα ίδια ευρώ ολόκληρο αρνί στα s.m., το μισό στα κρεοπωλεία

 • PDF

Τελικά οι κρεοπώλες μας, τα κατάφεραν να πουλήσουν τα αρνιά του Πάσχα 2013, 9,50 με 11 ευρώ το κιλό, ενώ στα s.m. 5,35 με 6,99 ευρώ το κιλό.

Περισσότερα...

Η ιστορία μιας διάσωσης

 • PDF

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κατσίκης (CCTV- Λούφα και Απαλλαγή) αφηγείται την τραγική ιστορία εντοπισμού του ορειβάτη ανιψιού του Σταύρου Λισγάρα στο όρος Τύμφη στο Πάπιγκο

tymfh lapato 30.01.13Αφού πέρασε λίγος καιρό από το χαμό του ανιψιού μου Σταύρου Λισγάρα, που για τέσσερις μέρες ήταν αγνοούμενος στην περιοχή Λάπατος του Πάπιγκου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την οδυνηρή εμπειρία μου.

Περισσότερα...

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι: αναζητώντας απασχόληση στον πρωτογενή τομέα

 • PDF

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε μια έντονη τάση επιστροφής στην επαρχία από ολοένα και περισσότερους νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας. Εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της συρρίκνωσης των εισοδημάτων και των πολλαπλών απολύσεων εκατοντάδες Έλληνες οδηγούνται στους δρόμους της υπαίθρου, συνδράμοντας με αυτό τον τρόπο την πληθυσμιακή και παραγωγική ισορροπία της χώρας.

Περισσότερα...