Mon08192019

Last update11:40:50 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Δήλωση Σπ. Ριζόπουλου για τις φωτιές στην Ήπειρο

 • PDF

spyros-rizopoulos-orizontes-ths-hpeirouΟ Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τις τελευταίες ημέρες ξέσπασαν στην περιοχή της Ηπείρου αρκετές φωτιές: Στο Κομπότι της Άρτας, στα Πωγώνια, στις περιοχές Σταυράκι, Μάρμαρα και Κοσμηρά καθώς και στα Μουζακαίικα της Πρέβεζας.

Οι Ηπειρώτες τη γλυτώσαμε κατά τύχη. Γιατί ευτυχώς υπήρχε σχετική άπνοια και έτσι δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Η επιτυχία της κατάσβεσης ήταν προϊόν της άοκνης προσπάθειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία λειτούργησε μόνη της.

Περισσότερα...

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη διασημότερη λίστα κατάταξης

 • PDF

lista-panepistimioΕπτά ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 1000 καλύτερων του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (Academic Ranking of World Universites – ARWU) του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Shanghai Ranking Consultancy.

Περισσότερα...

Πύρινο Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο

 • PDF

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΣΤΙΕΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

pyrosbesths-kapnoiΜια δύσκολη, την πρώτη γι' αυτό το καλοκαίρι, πυρκαγιά αντιμετώπισαν στην περιοχή του Σταυρακίου οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηπείρου.

27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο συνεπικουρούμενοι από το μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατάφεραν θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν προλάβει να γίνει απειλητική.

Περισσότερα...

Σήμα κινδύνου για τις... αρρυθμίες στην καρδιολογική του Χατζηκώστα από την ΕΙΝΗ

 • PDF

xatzhkosta newΤο ρεπορτάζ των Ν.Α. για τις... αρρυθμίες στην καρδιολογική κλινική του Χατζηκώστα έρχεται να επιβεβαιώσει η ΕΙΝΗ με ανακοίνωσή της στην οποία τονίζει ότι ίδια προβλήματα υπάρχουν και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Αναλυτικά η ΕΙΝΗ αναφέρει:

Η καρδιολογική κλινική του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» υπολειτουργεί λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Η διοίκηση βρίσκεται σε μια νέα κατάσταση αφού στην παρούσα φάση από τους 7 ειδικευμένους καρδιολόγους απομένουν μόνο 5 για να καλύψουν τις ανάγκες της Καρ-διολογικής κλινικής.

Μιας κλινικής με πολλές δραστηριότητες όπως Στεφανιαία Μονάδα, Αιμοδυναμικό, νοσηλεία στην κλινική, τμήμα κόπωσης, τμήμα υπερήχων, τακτικά εξωτερικά ιατρεία , συμβουλές για καρδιολογικά θέματα σε ολόκληρο το Νοσοκομείο και κάλυψη των ΤΕΠ

Από τους ειδικευόμενους οι δύο εκπαιδεύονται σε άλλα νοσοκομεία στα πλαίσια της ειδίκευσης τους και σε δύο μήνες ολοκληρώνουν την ειδίκευσή τους και θα διαγραφούν .Άλλη μία ειδικευόμενη απουσιάζει σε άδεια μητρότητας.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πια στα όρια της φυσικής τους εξάντλησης και λειτουργούν σε όρια ανασφάλειας, οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν υπεράριθμες εφημερίες τόσο ενεργείς όσο και ετοιμότητας χωρίς να μπορούν να κάνουν χρήση των κανονικών τους αδειών και των νόμιμων ρεπό .

Εδώ και χρόνια γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 3 κενές οργανικές θέσεις οι οποίες ελέω μνημονίων δεν προκηρύσσονται, παρ΄ όλες τις επισημάνσεις μας.

Άρα η καρδιολογική κλινική θέλει επείγουσα στελέχωση με μόνιμο προσωπικό καθώς και ειδι-κευόμενους για να λειτουργήσει σωστά. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την άμεση προκήρυξη των 3 κενών οργανικών θέσεων. Οι άμεσες ανάγκες δεν μπορεί να καλυφθούν χωρίς να ζητη-θούν τουλάχιστον δυο επικουρικοί ιατροί.

Η ΕΙΝΗ δεν θα στηρίξει καμιά αναστολή δραστηριοτήτων αλλά και δεν θα αφήσει τους για-τρούς να ζουν σε εργασιακό μεσαίωνα.

Αντίστοιχα προβλήματα στελέχωσης υπάρχουν και στο καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας, το οποίο εδώ και 8 μήνες λειτουργεί με 3 καρδιολόγους που υποχρεώνονται σε ε-φημερίες πέραν του Νόμου. Κάνουν 10 εφημερίες και σήμερα είναι μόνο 2 λόγω ασθένειας του ενός.

Υπενθυμίζεται ότι οι καρδιολογικές κλινικές είναι κλινικές που αντιμετωπίζουν πολλά επείγο-ντα περιστατικά και σήμερα βιώνουμε αύξηση των καρδιολογικών συμβάντων λόγω θερινής περιόδου και αύξησης του τουρισμού στην περιοχή μας.

Είναι γνωστό δε ότι όταν υπολειτουργεί ένα τμήμα επιφορτίζεται ένα άλλο και όπως αντιλαμ-βανόμαστε ο κλήρος θα πέσει στο ΠΓΝΙ που είναι ήδη επιφορτισμένο και με ελλιπές προσωπι-κό.

Ζητάμε άμεσα ενέργειες για λύση των προβλημάτων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 13 Αύγουστος 2019 20:03

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων σε όλη την Ήπειρο

 • PDF

astynomia-760x460Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 48ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Περισσότερα...

Δηλώσεις Καχριμάνη για λίμνη, συνάντηση με Αυγενάκη κ.α

 • PDF

kaxrimanisΣε διάφορα θέματα επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Περισσότερα...

Επανέρχεται για το Εργοστάσιο Απορριμμάτων η Περιφέρεια

 • PDF

asa-hpeiroyΓια δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, η Περιφερειακή Αρχή επανέρχεται στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπογραμμίζοντας την πιεστική ανάγκη για τη μεταφορά όλων των σκουπιδιών που παράγονται στους 18 Δήμους της Ηπείρου, στο εργοστάσιο επεξεργασίας ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι.

Περισσότερα...

Νέα πλυντήρια στο ΠΓΝΙ

 • PDF

plynthria pgniΟλοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης της νέας υπερσύγχρονης και υψηλής δυναμικότητας (480Kg/ώρα) μονάδας πλυντηρίων του ΠΓΝΙ και τέθηκε από σήμερα σε πλήρη λειτουργία.

Περισσότερα...

Νέα σελίδα για την Μεταλουργική Βιομηχανία Ηπείρου

 • PDF

metalourgikhΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πλάνο επαναλειτουργίας της ιστορικής "Μεταλλουργικής Ηπείρου" και μετατροπή της μονάδας σε εξαγωγική. Η απόκτηση, από την ElvalHalcor, του ομίλου Βιοχάλκο, του ενεργητικού της ηπειρώτικης βιομηχανίας που από το 2016 βρισκόταν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, σηματοδότησε την αλλαγή σελίδας για τη "Μεταλλουργική Ηπείρου", η οποία με την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ είχε αναλάβει από την ΤτΕ το έργο της παραγωγής νομισμάτων του ευρώ.

Περισσότερα...

Στα χέρια της Αστυνομίας ένας από τους ληστές της Τράπεζας στην Πάργα

 • PDF

ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΛΟΠΙΜΑΙΩΝ

lefta-strwma-pargaΣυνελήφθη, την Τετάρτη το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας, 35χρονος αλλοδαπός, δράστης της ένοπλης ληστείας που έγινε τη Δευτέρα (05-08-2019), στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία, απόδραση κρατουμένου, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Παράλληλα η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζεται.

Περισσότερα...

Συνελήφθη ο ένας εκ των ληστών της Πάργας

 • PDF

ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΦΥΛΑΚΩΝ 

drastes pargaΣυνελήφθη χθες το απόγευμα στην Πρέβεζα, 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών της ένοπλης ληστείας στο τραπεζικό υποκατάστημα στην Πάργα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκε στην κατοχή του μέρος των κλοπιμαίων, ένα πιστόλι και πλαστή ταυτότητα ιταλικών αρχών.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα