Fri10182019

Last update12:02:48 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Θα έλθουν πιο κοντά (μετά τις εκλογές) τα δυο Επιμελητήρια

 • PDF

Lykotrafitis-DimitriouΤη βούληση να έλθουν λίγο πιο κοντά τα δύο Επιμελητήρια, το Εμπορικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το Τεχνικό Επιμελητήριο, Τμήμα Ηπείρου Λευκάδος, μετά και τις εκλογές που επίκειται στο δεύτερο, στις 3 Νοεμβρίου, εξέφρασαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου και ο Γιάννης Λυκοτραφίτης, Πολιτικός Μηχανικός και επικεφαλής της παράταξης Δ.Ε.Σ.ΜΗ. (Δημοκρατική Ενωτική Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου - Λευκάδας).

Περισσότερα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο για το ΚΕΘΕΑ

 • PDF

dhmotiko-sumboulio-10-2019To Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στην αλλαγή του καθεστώτος διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, η οποία έγινε αιφνιδιαστικά, με νομοθετικά αδόκιμο τρόπο και, το σημαντικότερο, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, για την σκοπιμότητά της.

Το ΚΕΘΕΑ αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής κατά των εξαρτήσεων στη χώρα μας.

Περισσότερα...

Στο ΕΣΠΑ οι πράξεις αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

 • PDF

ΣΕ ΑΡΤΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

KETHEA hpeirosΜε τρεις πράξεις που υπερβαίνουν τις 950.000 ευρώ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» στηρίζει το δίκτυο δομών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Περιφέρεια μας. Οι πράξεις εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Δύο έχουν φορέα υλοποίησης το ΚΕΘΕΑ και η τρίτη τον ΟΚΑΝΑ.

Περισσότερα...

Η ομοσπονδία Βλάχων διαμαρτύρεται για το Ζάππειο

 • PDF

zappeioΤην έντονη διαμαρτυρία της για την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και αλλαγής χρήσης του Ζαππείου εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Η Ομοσπονδία ζητά να μην επέλθει καμία αλλαγή ούτε στην χρήση, ούτε στο ιδιοκτησιακό του Ζαππείου που αποτελεί κόσμημα της Αθήνας.

«Οι Βλάχοι οι οποίοι ταξίδευαν σε όλη την Ευρώπη προεπαναστατικά μπολιάστηκαν πολύ γρήγορα από τις ιδέες του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, συμμετείχαν στην Φιλική Εταιρεία και στον απελευθερωτικό αγώνα και η αγάπη για την Πατρίδα τους, την Ελλάδα μας, τους έκανε να δώσουν τις περιουσίες τους για την ανάπτυξή της.

Περισσότερα...

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

 • PDF

perifereiahpeirounea2Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου και της Π.Ε. Ιωαννίνων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα:

Περισσότερα...

Έκτακτοι έλεγχοι του ΕΦΕΤ κατά των ελληνοποιήσεων

 • PDF

efet-logoΤη δράση του στην αντιμετώπιση της διάθεσης στην αγορά εισαγόμενων προϊόντων ως εγχώριας προέλευσης εντείνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Οι έλεγχοι εντείνονται με αφορμή πρόσφατα περιστατικά ελληνοποιήσεων στα γαλακτοκομικά αλλά και σε άλλα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα. Συγκεκριμένα, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα σκόπιμης παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού ως προς την προέλευση των τροφίμων, ο ΕΦΕΤ εφαρμόζει έκτακτο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων.

Περισσότερα...

Επίσκεψη του προέδρου στους παιδικούς σταθμούς

 • PDF

Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

diatrofh-kanonesΕπίσκεψη στον 1ο και 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» κ. Δημήτριος Πάνου συνοδευόμενος από την Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών κα. Θάνου Φωτεινή με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του.

Περισσότερα...

Επαφές Βιτάλη για την Διεπαγγελματική της φέτας

 • PDF

BITALISΣημαντικές επαφές και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Μαξίμου είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ηπειρωτικής Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε και Πρόεδρος της υπό σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Προστασία της Φέτας (Δ.Ο.Φ) κ. Ιωάννης Βιτάλης.

Περισσότερα...

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

 • PDF

elisaf-kardiologiko-synedrio-synenteyjhΗ δια βίου υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων που συνιστούν την πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Αυτό τόνισε ο Ιωάννης Γουδέβενος, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου και του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Καρδιολογίας (με θέμα: «Τα νεότερα δεδομένα στην Καρδιολογία & η σημασία της Πρόληψης») που φιλοξενείται από αύριο στην πόλη μας (17-19 Οκτωβρίου 2019).

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019 14:36

Περισσότερα...

Κινητοποιήσεις του Συλλόγου ΟΤΑ Ιωαννίνων

 • PDF

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

pano-dhmarxeio-oxi-idiotikopoihshΜε το άρθρο (179) στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες :

- τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων,

- τη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων

- τη καθαριότητα δημοτικών κτιρίων,

- τη συντήρηση πρασίνου και

- τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού

Περισσότερα...

Στο ΕΣΠΑ δύο δράσεις ανάπτυξης υπηρεσιών ψυχικής υγείας της Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η.

 • PDF

perifereia-hpeirou-3Δύο νέες δράσεις για ανάπτυξη υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Φορέας υλοποίησης των δράσεων είναι η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (Ε.ΠΡΟ..Ψ.Υ.Η.).

Πρόκειται για τις εξής:

- «Ανάπτυξη υπηρεσίας ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών κατ' οίκον νοσηλείας από την κινητή μονάδα ψυχικής υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 273.210,80 ευρώ

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα