Sun02172019

Last update10:22:18 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση ποσού, διεύρυνση κριτηρίων

 • PDF

Η απόφαση της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης

petrelaiothwrlkΔιεύρυνση των περιουσιακών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος, την αύξηση του ποσού επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στα 0,35 €/λίτρο και άμεση προκαταβολή του 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στα λίτρα που δικαιούται ο πολίτης, περιλαμβάνει η απόφαση της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης την περίοδο 2013-2014.

Περισσότερα...

Έσπασε το φράγμα του 30% η ανεργία σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία

 • PDF

Στο 30,5% έκλεισε τον Ιούλιου του 2013

oaedΤο φράγμα του 30% ξεπέρασε η ανεργία σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ για τον μήνα Ιούλιο και που φέρουν τις δύο Περιφέρειες στην πρώτη θέση με ποσοστό 30,5%.

Περισσότερα...

Βουτιά 33,3% στα ακίνητα από το 2008

 • PDF

Στα 2/3 της τιμής που είχαν πριν από μια πενταετία έπεσαν οι τιμές στα Ιωάννινα

polykatoikia

Το 1/3 της αξίας τους έχουν χάσει οι κατοικίες στην πόλη των Ιωαννίνων μέσα σε μια πενταετία βαθιάς κρίσης, προκαλώντας τεράστια οικονομική «αιμορραγία» σε χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Περισσότερα...

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της οικοδομής στην Ήπειρο

 • PDF

Μείωση κατά 49,4% στις άδειες τον Ιούλιο

oikodomiΔεν έχει τέλος ο .... κατήφορος της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ήπειρο με το ένα ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο και να διατηρεί την πρωτιά, μαζί με τη Δυτ. Μακεδονία, και στην ανεργία, μεταξύ των περιφερειών. Τον περασμένο Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 οι οικοδομικές άδειες μειώθηκαν κατά 24,2%% σε επίπεδο χώρας, αλλά στην Ήπειρο το ποσοστό ήταν υπερδιπλάσιο, φτάνοντας στο 49,4%.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2013 15:00

Περισσότερα...

Περισσότεροι από 1.000 κτηνοτρόφοι αποχαιρετούν την «Δωδώνη»

 • PDF

Κ. Καράλης, Μ. Τζίμας και Χρ. Μπαλτογιάννης επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ των «Ν.Α.»

dodonh ergostasioΈνα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά από τον ΑγρόΤυπο, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα πρώτοι είχαν γράψει οι «Ν.Α» από τις 5 Σεπτεμβρίου, για το... διαζύγιο πολλών κτηνοτρόφων με τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», εξαιτίας φυσικά της καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλομένων από το εισκομιζόμενο γάλα.

Περισσότερα...

Η «Δωδώνη» είναι πολύ ακριβή για τους Ηπειρώτες, για να τη χαρίσουμε

 • PDF

Ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

dodonhΗ «ΔΩΔΩΝΗ» μπορεί να γίνει ξανά συνεταιριστική και δημόσια, κόντρα και ενάντια στους καιρούς.

Περισσότερα...

Συνεχίζει στην κορυφή

 • PDF

Το ΠΕΠ Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου

epitroph parakolou8hshs espaΗ πολύ καλή πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου 2007-2013 επιβεβαιώθηκε και κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αγριά Βόλου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που παρατέθηκαν είναι το πρώτο στην Ελλάδα σε απορροφήσεις, σε εντάξεις και σε νομικές δεσμεύσεις, με την Περιφέρεια Ηπείρου να είναι πρώτη επιπλέον στην επίτευξη του στόχου ν+3.

Περισσότερα...

Δουλειά για 690 σε Περιφέρεια και δήμους

 • PDF

Από Πέμπτη οι αιτήσεις για την Κοινωφελή Εργασία

perifereiahpeirounea2Δουλειά για πέντε μήνες στην Περιφέρεια και στους 18 δήμους της Ηπείρου προσφέρει σε συνολικά 690 ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Οι 228 θα προσληφθούν από την Περιφέρεια και οι 462 από τους δήμους της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

 • PDF
perifereiahpeirounea2

Αποφάσεις για έργα, που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων, έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Στο 27,7% η ανεργία στην Ήπειρο

 • PDF

Το β΄ τρίμηνο του 2013

oaed

Κατά 3,5 μονάδες αυξήθηκε η ανεργία στη χώρα το δεύτερο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2012 και από το 23,6% «σκαρφάλωσε στο 27,1%, έναντι 27,4% στο πρώτο τρίμηνο 2013. Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 32,9% και στη Κεντρική Μακεδονία με 30,1%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 19,3% και στις Ιόνιους Νήσους με 16,6%.

Περισσότερα...

Να ανακληθεί η πώληση της «Δωδώνης»

 • PDF

Μικρή η συμμετοχή στο συλλαλητήριο, μεγάλο το αίτημα...

dodonh mat02 18.09.13Ανάκληση της απόφασης πώλησης της «Δωδώνης», επιστροφή στο παλιό καθεστώς λειτουργίας με μεταβατικό κρατικό έλεγχο και ως κρατικοσυνεταιριστική στην συνέχεια ή «ας αποδείξει ο νέος ιδιοκτήτης ότι είναι καλύτερος από τον προηγούμενο, να πληρώσει τον κόσμο», ζήτησε με χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, Άγγελος Νικολάου, με αφορμή το συλλαλητήριο έξω από τη γαλακτοβιομηχανία. Δεν έλλειψε η κριτική προς τον Περιφερειάρχη για τα περί πλασματικών ισολογισμών.

Περισσότερα...