ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Ξεκίνησαν για το 2018, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που φτάνει έως και τα 600 ευρώ και αφορά και περιοχές του νομού μας.
ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Ξεκίνησαν για το 2018, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που φτάνει έως και τα 600 ευρώ και αφορά και περιοχές του νομού μας.
Το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του συστήματος περιφερειακών τραπεζών στη χώρα μας θα επεξεργαστεί ομάδα εργασίας, που θα συγκροτηθεί άμεσα.
ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ε.Τσακαλώτο, με την οποία ζητά να ενημερωθεί ποια είναι τα 57 Δημόσια ακίνητα στο Νομό Ιωαννίνων, που εκχωρούνται στο Υπερταμείο κατέθεσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Τη διακριτή θέση του, ανάμεσα στα περίπτερα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κατείχε και φέτος, το περίπτερο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, το οποίο φιλοξένησε Γιαννιώτικες επιχειρήσεις που θέλησαν να προβάλλουν στο μεγάλο εμπορικό γεγονός της χώρας μας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, στο διάστημα που διήρκεσε η έκθεση, από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2018.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018
Στο 19% περιορίστηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το β' τρίμηνο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να μειώνεται κάτω από το ένα εκατομμύριο άτομα (905.983 άτομα). Αριθμός που μειώθηκε κατά 9,5%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 10,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου, την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους Παραγωγικούς Φορείς της χώρας, εκπροσωπώντας τον Επιχειρηματικό Κόσμο των Ιωαννίνων, στο «Βελλίδειο Εκθεσιακό Κέντρο», στο πλαίσιο της «83ης ΔΕΘ 2018».
«Ό,τι δεν κάνει η πολιτική, το κάνει το Συμβούλιο της Επικρατείας». Αυτή είναι μια σοφή διαπίστωση αν λέγεται από έναν επιχειρηματία, έχει δε ενδιαφέρον ως αυτοκριτική, όταν διατυπώνεται από έναν πολιτικό που υπηρέτησε στο Κοινοβούλιο για πολλά χρόνια.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κος Ιωάννης Β. Μήτσης, προς τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Ν.Δ. κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταφέρει τις απόψεις για τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν με στόχο την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και την επιζητούμενη Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας, σε συνέχεια της Συνάντησης που διοργάνωσε με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας, στις 10 Ιουλίου 2018.
Στο Taxis αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και οι 7,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για άλλη μια χρονιά. Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις , η πρώτη από τις οποίες έως τις 28 Σεπτεμβρίου και η πέμπτη έως το τέλος Ιανουαρίου 2019.
Την ενεργειακή αναβάθμιση δεκαπέντε δημοσίων κτηρίων και εγκαταστάσεων προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μηχανισμού ELENA.
Ένα μεγάλο βήμα για τη Διεπαγγελματική αλλά μένουν οι κρίσιμες λεπτομέρειες...
Οι επόμενες μέρες αναμένεται να δείξουν κατά πόσο ιστορική... ήταν η περασμένη Τρίτη, 19η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία κατέληξαν σε συμφωνία για τη σύσταση μιας και μόνης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγική αλυσίδα του προϊόντος, μετά από τρίωρη διαπραγμάτευση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 13:32