Mon08032020

Last update09:13:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Κ.Γάτσιος για την κρίση στη Δημόσια Υγεία και στην Οικονομία

 • PDF

gatsios-kostas«Για πρώτη φορά στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, ένας ιός δεν προκαλεί μόνο μια δριμεία κρίση στη δημόσια υγεία αλλά και μία αντίστοιχη στην παγκόσμια οικονομία. Είμαστε, δυστυχώς, μόνο στην αρχή. Στο τέλος, τίποτε δε θα είναι το ίδιο στον κόσμο: στην έννοια του κράτους και των διακρατικών σχέσεων, στις παγκόσμιες ισορροπίες δύναμης και στη μορφή της παγκοσμιοποίησης, στις σχέσεις κοινωνίας, κράτους και αγοράς. Θα έχουμε, θέλω να ελπίζω, τον χρόνο να τα συζητήσουμε όλα αυτά και άλλα πολλά.» αναφέρει αρχικά στη δήλωση του ο Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Περισσότερα...

Κοινή επιστολή τεσσάρων Επιμελητηρίων προς τον Κ.Μητσοτάκη

 • PDF

ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

agora-ioanninwn-1Κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, υπογράφουν οι πρόεδροι τεσσάρων Επιμελητηρίων της χώρας και ζητούν μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Επιμελητήριο Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου, Επιμελητήριο Αργολίδας, Φώτιος Δαμούλος, Επιμελητήριο Κεφαλληνίας – Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής).

Περισσότερα...

Ο Δήμος θα στηρίξει επαγγελματίες και επιχειρηματικότητα

 • PDF

dhmarxeio-4Πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ είχε ανακοινώσει ότι δίνεται παράταση στις προθεσμίες για καταβολή ανταποδοτικών ή άλλων τελών όπου υπάρχει υποχρέωση από δημότες και επαγγελματίες για αυτή την περίοδο μέχρι και το τέλος Απριλίου ενώ είχε κάνει σαφές ότι θα υπάρξει πρόνοια και μέριμνα για την ανακούφιση όσων επιχειρηματιών πλήττονται από τα μέτρα για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοιού.

Περισσότερα...

Συνεταιριστική Τράπεζα: Αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού

 • PDF

stoxosΗ Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, με υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και σεβασμού απέναντι στους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της, έχει θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, σε καταστήματα και γραφεία, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση της επιχειρησιακής της λειτουργίας και την αδιάλειπτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Περισσότερα...

Μέτρα 2 δις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

 • PDF

ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

staikourasgeniko-2048x1365Μέτρα 2 δις ευρώ ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. Μειώνεται στο 6% ο ΦΠΑ σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, μαντηλάκια και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή. Ο ΕΝΦΙΑ του 2020 στο παλαιό καθεστώς.

Περισσότερα...

Τα μέτρα που προτείνει στην κυβέρνηση

 • PDF

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

epimelhthrio1Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων αναλύοντας την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και

προσπαθώντας να προλάβει τα όποια αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης και προτείνει:

-Άμεση διαπραγμάτευση για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο επίπεδο του 2%

Περισσότερα...

Εμπορικός Σύλλογος: Υπόμνημα για μέτρα στήριξης προς την Περιφέρεια

 • PDF

perifereia hpeiroy 2Υπόμνημα προς την Περιφέρεια Ηπείρου έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων αναφέροντας τα εξής:

"Μετά τις ανακοινώσεις των έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, διαπιστώνουμε ότι οι έμποροι και οι επαγγελματίες, παραμένουν εκτεθειμένοι απέναντι στη ίδια τη νόσο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε εμείς και οι οικογένειές μας αλλά και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα και το καταναλωτικό κοινό. Επιπρόσθετα θέλουμε να σημειώσουμε ότι οι χιλιάδες επαγγελματίες ήδη βιώνουμε και τις πρώτες συνέπειες σε οικονομικό επίπεδο.

Περισσότερα...

Οι μεγάλες ανάγκες υποδομών στην Ήπειρο

 • PDF

ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΚΑΒΙΑ

ioannina komvos evropis 2020Ως πανηπειρωτικό μπορεί να χαρακτηριστεί το αίτημα για την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά. Το ypodomes.com πραγματοποίησε αποστολή στα Ιωάννινα κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, και μίλησε με φορείς και παράγοντες της περιοχής για τις ανάγκες της Περιφέρειας Ηπείρου σε υποδομές.

Σε όλες τις συναντήσεις, το πρώτο πράγμα που αναφέρθηκε όλοι είναι η ανάγκη επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και συμφωνήθηκε να αναληφθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου η προετοιμασία του φακέλου έργου, με την βοήθεια όπου χρειαστεί από το υποργείο, ενώ συζητείται εδώ και καιρό και η δυνατότητα, αυτό το τμήμα να ενταχθεί ως επέκταση στην σύμβαση παραχώρησης της Ιόνιας Οδού.

Περισσότερα...

Αποφάσεις για έργα της Οικονομικής Επιτροπής

 • PDF

perifereiahpeirounea2Στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων:

Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου: «Συντήρηση – Σήμανση 5ης Επαρχιακής Οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 143.400 €.

Κατακύρωσε τους διαγωνισμούς για τα έργα:

Περισσότερα...

Προειδοποιεί για επιπτώσεις στον τουρισμό ο Στ. Καλογιάννης

 • PDF

kalogianis-new-2019-2Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη την πρώτη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού σε επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Το γεγονός αυτό είναι πολύ θετικό. Πρέπει όμως τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, να μελετήσουν τα ληπτέα μέτρα και για κλάδους επιχειρήσεων οι οποίοι πλήττονται ήδη με σφοδρότητα λόγω του κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα.

Περισσότερα...

Eπιμελητήριο: Ζητά μέτρα στήριξης και για τα Γιάννενα

 • PDF

epimelhthrio1Ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Δημητρίου καθώς και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που έχουν ήδη να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο τμήμα της επιχειρηματικότητας λόγω της εξάπλωσης του κοροναιού δεν εφησυχάζουν από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Περισσότερα...