Mon04222019

Last update04:53:33 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανάσα» για την αγορά τα λεφτά του ΕΣΠΑ

 • PDF

Για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

dhmhtrioy-spyrtoynias«... Στον σωστό... τόπο και σε σωστό χρόνο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την ένταξη των 966 μονάδων της Ηπείρου στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ...».

Περισσότερα...

Σημαντική ενίσχυση για 966 επιχειρήσεις στην Ήπειρο

 • PDF

128 εκ. ευρώ εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα των μικρομεσαίων

leftaΜε 128 εκ. ευρώ αναμένεται να ενισχυθούν 966 επιχειρήσεις της Ηπείρου οι οποίες εντάχτηκαν, άλλες άμεσα κι άλλες υπό προϋποθέσεις, στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Περισσότερα...

Νέοι προϊστάμενοι στις ΔOY της Ηπείρου

 • PDF

Με στόχο έναν αποτελεσματικότερο φορολογικό μηχανισμό

eforiaΜε απόφαση που υπογράφηκε από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών οι νέοι προϊστάμενοι τμημάτων στις εφορίες, οι οποίοι θα στηρίξουν την προσπάθεια για αύξηση της αποτελεσματικότητας του φορολογικού μηχανισμού.

Περισσότερα...

Επιχειρούμε αλλά δεν παράγουμε

 • PDF

Στην παροχή υπηρεσιών στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά οι νέες επενδύσεις στα Γιάννινα

kafeteriaΜια εικόνα την οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς «συγκρατημένα αισιόδοξη» εμφανίζουν τα στοιχεία του πρώτο εννεάμηνου του 2013 σε ότι αφορά τις εγγραφές – διαγραφές στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και πάλι μπροστά με νέα Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου

 • PDF

stoxosΗ ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της Τράπεζας προήλθε από την έμπρακτη στήριξη όλων των κατοίκων της Περιφέρειας Ηπείρου που εμπιστεύτηκαν το τοπικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και επένδυσαν σε αυτό. Η Τράπεζα Ηπείρου πιστή στις αξίες που τη χαρακτηρίζουν από την ημέρα της ίδρυσής της έως και σήμερα, συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο τις αξίες της συνεταιριστικής ιδέας: αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Περισσότερα...

Περιφερειακά προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης σε κάθε Περιφέρεια

 • PDF

Πρότεινε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του ΥΠΑΑΤ ο Αλ. Καχριμάνης

kaxrimanhs sgouros ypaatΤην θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που αποτελεί και πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη δημιουργία, στη νέα Προγραμματική Περίοδο 13 ολοκληρωμένων περιφερειακών προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΝ.ΠΕ. Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό, στην παρέμβαση που έκανε στο 2ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Αύξηση ποσού, διεύρυνση κριτηρίων

 • PDF

Η απόφαση της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης

petrelaiothwrlkΔιεύρυνση των περιουσιακών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος, την αύξηση του ποσού επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στα 0,35 €/λίτρο και άμεση προκαταβολή του 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στα λίτρα που δικαιούται ο πολίτης, περιλαμβάνει η απόφαση της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης την περίοδο 2013-2014.

Περισσότερα...

Έσπασε το φράγμα του 30% η ανεργία σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία

 • PDF

Στο 30,5% έκλεισε τον Ιούλιου του 2013

oaedΤο φράγμα του 30% ξεπέρασε η ανεργία σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ για τον μήνα Ιούλιο και που φέρουν τις δύο Περιφέρειες στην πρώτη θέση με ποσοστό 30,5%.

Περισσότερα...

Βουτιά 33,3% στα ακίνητα από το 2008

 • PDF

Στα 2/3 της τιμής που είχαν πριν από μια πενταετία έπεσαν οι τιμές στα Ιωάννινα

polykatoikia

Το 1/3 της αξίας τους έχουν χάσει οι κατοικίες στην πόλη των Ιωαννίνων μέσα σε μια πενταετία βαθιάς κρίσης, προκαλώντας τεράστια οικονομική «αιμορραγία» σε χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Περισσότερα...

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της οικοδομής στην Ήπειρο

 • PDF

Μείωση κατά 49,4% στις άδειες τον Ιούλιο

oikodomiΔεν έχει τέλος ο .... κατήφορος της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ήπειρο με το ένα ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο και να διατηρεί την πρωτιά, μαζί με τη Δυτ. Μακεδονία, και στην ανεργία, μεταξύ των περιφερειών. Τον περασμένο Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 οι οικοδομικές άδειες μειώθηκαν κατά 24,2%% σε επίπεδο χώρας, αλλά στην Ήπειρο το ποσοστό ήταν υπερδιπλάσιο, φτάνοντας στο 49,4%.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2013 15:00

Περισσότερα...

Περισσότεροι από 1.000 κτηνοτρόφοι αποχαιρετούν την «Δωδώνη»

 • PDF

Κ. Καράλης, Μ. Τζίμας και Χρ. Μπαλτογιάννης επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ των «Ν.Α.»

dodonh ergostasioΈνα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά από τον ΑγρόΤυπο, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα πρώτοι είχαν γράψει οι «Ν.Α» από τις 5 Σεπτεμβρίου, για το... διαζύγιο πολλών κτηνοτρόφων με τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», εξαιτίας φυσικά της καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλομένων από το εισκομιζόμενο γάλα.

Περισσότερα...