Wed11142018

Last update09:46:01 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

110 αγρότες επένδυσαν στον ήλιο

 • PDF

Χωρίς αιολικό πάρκο σε σύνδεση οι νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας

fotovoltaika 08.06.12Χειμερινή και μάλλον αναγκαστική... αντεπίθεση, μετά από διαδοχικές παρατάσεις και αναμονή, έκαναν οι αγρότες που ήταν διστακτικοί στην υλοποίηση της επένδυσης τους σε φωτοβολταϊκά, με αποτέλεσμα από το Νοέμβριο και μέχρι τις αρχές Μαρτίου να προχωρήσουν πολλές συνδέσεις με το δίκτυο της ΔΕΗ στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Περισσότερα...

Σταθερή πρωτιά στην ανεργία για Ήπειρο-Δυτ. Μακεδονία

 • PDF

Με 28,7% τον Φεβρουάριο

oaedΣτο 27% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή με την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία να διατηρούν, ως Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τα... πρωτεία, αλλά μαζί με την Αττική και την Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα, με 28,7%.

Περισσότερα...

Άδικη η ειδική εισφορά στα φωτοβολταϊκά αγροτών

 • PDF

Επιστολή της ΕΑΣ Ιωαννίνων σε Βουλευτές, Αποκεντρωμένη και Περιφέρεια ζητώντας την παρέμβασή τους

fotovoltaika 08.06.12Επιστολή με την οποία διαμαρτύρονται για την επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης το ύψος της οποία φθάνει το 40 % στα φωτοβολταικά πάρκα το οποία έχουν κατασκευάσει οι αγρότες στάλθηκε χθες από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων στους Βουλευτές του νομού, στα πολιτικά κόμματα και παράλληλα κοινοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

Με δέκα εξαμηνιαίες δόσεις η πληρωμή των προστίμων για τα αυθαίρετα

 • PDF

Ποιες άλλες αλλαγές φέρνει νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ

oikodomiΣε δέκα εξαμηνιαίες δόσεις, αντί των 48 μηνιαίων που ισχύουν σήμερα, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων να πληρώνουν τα πρόστιμα για την τακτοποίησή τους, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Περισσότερα...

Η ανεργία ...τραβά την ανηφόρα για Ήπειρο και Δυτ. Μακεδονία

 • PDF

«Πρωτιά» και το Γενάρη με 29,2%

oaedΑπό ρεκόρ σε ρεκόρ κινείται η ανεργία στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία και τον περασμένο Ιανουάριο οι δυο Περιφέρειες, ως Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ... κέρδισαν για έναν ακόμη μήνα το «χρυσό» μετάλλιο με το 29,2%. Σε επίπεδο χώρας η ανεργία έφτασε στο 27,2% που σημαίνει 1,348 εκατομμύρια ανθρώπους εκτός εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Περισσότερα...

Συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο η καθοδική πορεία της οικοδομής

 • PDF

Αρνητική «πρωτιά» της Ηπείρου σε επιφάνεια και όγκο

oikodomiΝέα πτώση στις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2012 και κυρίως μεγάλη μείωση στην επιφάνεια και τον όγκο των οικοδομών, καταγράφει η Ήπειρος με ...επιδόσεις που την κατατάσσουν στην πρώτη θέση μεταξύ των 13 Περιφερειών. Και στα ετήσια συγκριτικά στοιχεία, η Ήπειρος διατηρεί την πρωτιά στην μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής δεδομένου ότι δημόσια δεν υπάρχει) ως προς την επιφάνεια και τον όγκο των οικοδομών.

Περισσότερα...

1.379 περισσότεροι άνεργοι στην Ήπειρο

 • PDF

Τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013

oaedΣτα 855.286 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Φεβρουάριο. Από αυτά 366.074 είναι άνδρες (ποσοστό 42,80%) και 489.212 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,20%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 3,07% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Περισσότερα...

«Πρατήρια» καυσίμων από δήμους για μικρότερο κόστος στο δημόσιο

 • PDF

Προτείνει ο Γεν. Γραμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

benzinhΠροτάσεις για εξοικονόμηση πόρων και καυσίμων από την κατανάλωση στα κρατικά οχήματα και κτίρια καταθέτει με έγγραφό του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης. Η πρόταση με απλά λόγια μπορεί να είναι δημιουργία «πρατηρίων» καυσίμων από δήμους για να προμηθεύονται φθηνότερα τα καύσιμα και να εξυπηρετούν και το δημόσιο, συμπεριλαμβανομένης και της αστυνομίας.

Περισσότερα...

Μειώσεις τιμών αλλά και λειτουργικών εξόδων στην αγορά

 • PDF

Ξεκινά η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου

ekptwseis-2-thumb-largeΔιεξόδους προκειμένου να τονωθεί η τοπική αγορά ψάχνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων το οποίο ετοιμάζεται να ξεκινήσει άμεσα την πρωτοβουλία μείωσης των τιμών σε όλον τον εμπορικό κόσμο της πόλης με σκοπό να προσελκύσουν τους καταναλωτές και φυσικά να προσφέρει φθηνότερα τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του.

Περισσότερα...

Η Ήπειρος πήρε ...πρωτάθλημα στην πτώση της οικοδομής

 • PDF

Για το 2012 με 45,9% ως προς τον όγκο

oikodomiΠτώση της τάξεως του 29% περίπου σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα (βάσει του όγκου) το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η ΕΛΣΤΑΤ. Δυστυχώς, η Ήπειρος κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στις Περιφέρειες με την πτώση ως προς τον όγκο να φτάνει στο 45,9%. Και τον περασμένο Δεκέμβριο τα στοιχεία αναδεικνύουν την Ήπειρο σε ...πρωταθλήτρια στην μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας (της ιδιωτικής δεδομένου ότι η δημόσια είναι ελάχιστη) , αφού ο όγκος των οικοδομών μειώθηκε κατά 72,8% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011.

Περισσότερα...

Σημαντικά οφέλη για τους γιαννιώτες επιχειρηματίες

 • PDF

Από τη συμμετοχή τους στην έκθεση στο Βελιγράδι

epimelhthrio serboiΣημαντικά κερδισμένοι βγήκαν από την συμμετοχή τους στην έκθεση τροφίμων της Σερβίας όσοι επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις εργασίες της που διήρκησαν από τις 4 μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Περισσότερα...