Sun02232020

Last update11:36:41 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι γίνεται με τις αγωγές για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

 • PDF

sintaxeis-lefta-hlikiwmenosΣήμα για επιστροφές πέραν του 10μήνου με έμμεση ακύρωση του επανυπολογισμού στέλνουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων για τα αναδρομικά που διεκδικούνται με τις αγωγές των συνταξιούχων!

Μια νέα απόφαση που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο σε αγωγή συνταξιούχου δικαστικού διατάσσει τον ΕΦΚΑ να του επιστρέψει από το 2015 ως και το 2018 παράνομες περικοπές ύψους 6.249,78 ευρώ με τόκο 6%, ενώ τίθεται σε αμφισβήτηση και ο επανυπολογισμός των συντάξεων με τις παράνομες μειώσεις, τις οποίες όμως νομιμοποίησε το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις πρόσφατες αποφάσεις του!

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2019 11:32

Περισσότερα...

Αυξημένα ποσά στο επίδομα θέρμανσης

 • PDF

ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΒΟΛΗ

petrelaiothwrlkΠράξη έγινε η δέσμευση του πρωθυπουργού και έτσι το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί εφέτος νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και παράλληλα θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος παραμένουν τα ίδια με πέρυσι, ωστόσο το επίδομα θα είναι σημαντικά αυξημένο, αποτέλεσμα του πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου που δημιουργήθηκε εφέτος, και ο οποίος κατευθύνεται αποκλειστικά στην κοινωνία, ιδιαίτερα στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Περισσότερα...

Χαμηλά στις εμπορευματικές μεταφορές η Ήπειρος

 • PDF

ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 3,4%

metafores-forthgaΗ Ήπειρος συνεχίζει να κατέχει μια χαμηλή θέση στις εμπορευματικές μεταφορές της χώρας.

Το 2018 φορτώθηκαν 12.121 χιλιάδες τόνοι, σε διεθνείς (113,6 χιλ) και εθνικές (12.007 χιλ) μεταφορές. Αυτό μεταφράζεται μόλις στο 3,4% του συνόλου του βάρους φορτωθέντων εμπορευμάτων εθνικών οδικών μεταφορών.

Την ίδια χρονιά, εκφορτώθηκαν 11.752 χιλ τόνοι διεθνών (56,8 χιλ) και εθνικών (11.696 χιλ) μεταφορών. Ποσοστιαία στην Ήπειρο αναλογεί μόλις το 3,3% του βάρους εκφορτωθέντων εμπορευμάτων εθνικών οδικών μεταφορών.

Περισσότερα...

Η Τράπεζα Ηπείρου επίσημος χορηγός του «11ου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας»

 • PDF

synetairistikh-trapeza-hpeiroyΗ Τράπεζα Ηπείρου υποστηρίζει τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, συμμετέχοντας στο «11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» που διοργανώθηκε από το Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου για το διάστημα 16 – 18 Οκτωβρίου 2019, στο Επιμελητήριο της Άρτας.

Περισσότερα...

Ανάπτυξη πολλών ταχυτήτων στην Ήπειρο

 • PDF

anaptyxi oikonomiaΜεγάλες διαφορές στην ταχύτητα ανάπτυξης και την ποιότητα των επενδύσεων μεταξύ των 4 νομών της Ηπείρου υποδηλώνουν οι πίνακες των υποβληθέντων και εγκριθέντων επενδυτικών σχεδίων της τελευταίας περιόδου στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία από την αρμόδια διαχειριστική αρχή, τα περισσότερα επενδυτικά σχέδια με τα συνακόλουθα κονδύλια έχουν υποβάλει επενδυτές και επιχειρηματίες από την Αχαΐα και τα Γιάννενα.

Περισσότερα...

Συνεχίζει να ανεβάζει… ορόφους η οικοδομή στην Ήπειρο

 • PDF

oikodomhΜε αρνητικό πρόσημο, για τους πρώτους εφτά μήνες του έτους, ξεκίνησε η χορήγηση οικοδομικών αδειών στην Ήπειρο, ενώ ταυτόχρονα τόσο η επιφάνεια όσο και ο όγκος παρουσιάζουν αύξηση σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Περισσότερα...

ΠΙΝΔΟΣ: Πρωτοπορεί και στον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων

 • PDF

pindos 2Πρωτοπορεί στον έλεγχο των τροφίμων, όντας η πρώτη επιχείρηση πανελλαδικά που θέτει σε λειτουργία ένα ρομποτικό σύστημα αιματολογικών εργαστηριακών αναλύσεων, ο Πτηνοτροφικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "ΠΙΝΔΟΣ".

Περισσότερα...

Ψηφιακή αναβάθμιση σε όλη την Ήπειρο

 • PDF

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ 3,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

perifereiahpeirounea2Στην ψηφιακή εποχή μπαίνουν για τα καλά δήμοι και φορείς σε όλη την Ήπειρο μετά την υπογραφή του Περιφερειάρχη Ηπείρου των αποφάσεων ένταξης των Προτάσεων Έργων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών από τους Ο.Τ.Α.» (Πρόκληση 64/2018).

Μετά από Συγκριτική Αξιολόγηση των υποβληθεισών προτάσεων, εντάσσονται προς συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» 17 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 3.249.936,30€ και συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 3.157.363,30€.

Περισσότερα...

Εξαίρεση της φέτας από τους δασμούς του Τραμπ ζητά η Ελλάδα

 • PDF

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΔΩΔΩΝΗ»

feta-newΤην εξαίρεση και άλλων ελληνικών αγροτικών προϊόντων, πέραν του ελαιολάδου και των ελιών, από τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας από την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών, Μανίσα Σινγκ, στο πλαίσιο των επαφών για το δεύτερο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ που έγιναν τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2019 11:13

Περισσότερα...

«Καίει» το πετρέλαιο θέρμανσης στην Ήπειρο

 • PDF

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ

petrelaiothwrlkΣτις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την κυβέρνηση να εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης και τα νοικοκυριά να κάνουν για μία ακόμη χρονιά υπολογισμούς που όμως δεν βγαίνουν. Το πετρέλαιο θέρμανσης στην δεκαετία των μνημονιακών μέτρων μετατράπηκε από είδος ανάγκης σε είδος πολυτελείας. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για περιοχές όπου δεν έχουν εναλλακτική. Σ' αυτές ανήκει η Ήπειρος καθώς είναι από τις λίγες πλέον που δεν έχουν καμία πρόσβαση σε φυσικό αέριο, το οποίο αποτελεί εναλλακτική λύση και μάλιστα φθηνότερη.

Περισσότερα...

Στην ΤτΕ τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων

 • PDF

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΝΔ

tte-new-sinΈντονη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους δημάρχους της χώρας, καθώς και η παρούσα κυβέρνηση ακολουθώντας τα χνάρια της προηγούμενης, ζητά από τους δήμους να καταθέσουν υποχρεωτικά τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Το θέμα άνοιξε με την ΕΓΚΥΚΛΙΟ 95/2019 του υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου (σ.σ. είναι χαρακτηριστικό ότι σε αντίθεση με όλες τις άλλες εγκυκλίους δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ), με την με την οποία ζητούνταν από τους νεοσύστατους δήμους να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα