Sun02232020

Last update11:36:41 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθορίστηκε το ύψος της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων

 • PDF

ageladesΥπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, η απόφαση που καθορίζει το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα της κτηνοτροφίας για το έτος 2018 και αφορά τα ειδικά δικαιώματα των κτηνοτρόφων.

Περισσότερα...

E-business στην Περιφέρεια Ηπείρου

 • PDF

e-businessΜε το ποσό των 5.000 έως 15.000 ευρώ θα ενισχυθούν όσες επιχειρήσεις ενταχθούν στη νέα δράση του ΕΣΠΑ που ανοίγει σήμερα και θα παραμείνει ανοικτή για τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2019 11:41

Περισσότερα...

Ανακατατάξεις στο γαλακτοκομικό κλάδο της Ηπείρου φέρνει η ΜΙΝΕΡΒΑ

 • PDF

ergostasio-galaΑνακατατάξεις στο κλάδο γαλακτοκομικών της Ηπείρου, ενδέχεται να προκύψουν στην περίπτωση που τελεσφορήσει η προσπάθεια των ιδιοκτητών της MINEΡΒΑ να πωλήσουν την εταιρία.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Ιούνιος 2019 10:52

Περισσότερα...

Αλ.Καχριμάνης: Η Ήπειρος σταθερά κάτω του μέσου όρου της χώρας στην ανεργία

 • PDF

anergia4-735x400Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία στη χώρα το πρώτο τρίμηνο του 2019, συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 Ιούνιος 2019 13:52

Περισσότερα...

Και νέο Lidl στα Γιάννενα

 • PDF

lidl 3-1Την υλοποίηση επενδύσεων συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ δρομολογεί για την τρέχουσα οικονομική χρήση (Μάρτιος 2019 - Φεβρουάριος 2020) η Lidl Ελλάς, με στόχο να διευρύνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2019 09:37

Περισσότερα...

Η φυσιογνωμία του νέου ΕΣΠΑ και η κατανομή πόρων

 • PDF

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ESPAlogoΣε επενδύσεις στους τομείς της Τεχνολογίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των δικτύων, της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της πρόσβασης στην απασχόληση των ανέργων, ιδίως των νέων, και των οικονομικά μη ενεργών ατόμων, κ.ά. εστιάζει το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2019 10:27

Περισσότερα...

Νέα έργα μέσω του προγράμματος "Φιλόδημος"

 • PDF

filodhmos2Νέες εντάξεις 58 έργων και μελετών του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», συνολικού προϋπολογισμού 135.922.680,11 ευρώ, εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Οι νέες εντάξεις αφορούν στην υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα, στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, της αγροτικής οδοποιίας και της ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, για την κάλυψη βασικών αναγκών (κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων, προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας κ.ά.).

Περισσότερα...

Χρηματοδότηση ενεργειακής αναβάθμισης του ΠΓΝΙ

 • PDF

nosokomeio pgniΤο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοινώνουν την χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ, για υλοποίηση παρεμβάσεων Ενεργειακής Αναβάθμισης και αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Περισσότερα...

Διάκριση για το ΖΑΓΟΡΙ ως «Κορυφαία Εταιρική Επωνυμία στην Ελλάδα»

 • PDF

brabeio-zagori-2019Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, βραβεύτηκε ως η Κορυφαία Εταιρική Επωνυμία για το 2018-2019, με την υψηλότερη βαθμολογία, στην κατηγορία Μη Αλκοολούχα Ποτά. Λαμβάνει το σημαντικό τίτλο "Greece's Corporate Superbrand 2018 - 2019" για δεύτερη συνεχόμενη φορά και αναδεικνύεται ως το πλέον αναγνωρίσιμο σήμα στον κλάδο του.

Περισσότερα...

Δύο χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Ήπειρο

 • PDF

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ

oaedΑυξημένες κατά 2.021 ήταν οι θέσεις εργασίας στην Ήπειρο τον Απρίλιο σύμφωνα το σύστημα «Εργάνη». Και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων ήταν θετικό, κάτι που συνήθως συμβαίνει παραδοσιακά από τον Απρίλιο και μετά κάθε έτος, λόγω των εποχιακών προσλήψεων στα παράλια.

Περισσότερα...

Ανεργία: Σε χαμηλά σχεδόν οχτώ ετών το Φεβρουάριο

 • PDF

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20% ΣΕ ΗΠΕΙΡΟ – ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

anergia4-735x400Συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο η μείωση των ανέργων και παράλληλα η σημαντικά μικρότερη αύξηση της απασχόλησης, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας που καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή να περιοριστεί στο 18,5%, από 18,6% τον Ιανουάριο και 20,6% τον Φεβρουάριο του 2018. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκτιμάται ότι δεν έχουν επηρεαστεί από την έναρξη της εποχικής απασχόλησης, λόγω της θερινής τουριστικής περιόδου, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί στα στοιχεία των επόμενων μηνών, του Μαρτίου και του Απριλίου. Οπως φαίνεται, δεν επηρεάστηκαν και από την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, που αποτελούσε και σημαντικό «φόβο» της αγοράς.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα