Sun04212019

Last update07:20:15 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου: πράξη τρίτη

  • PDF

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

festival theatrouΜετά το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη, τη σκυτάλη παίρνει για τα τέλη Αυγούστου το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου. Κοινό σημείο εκτός από τον φορέα διοργάνωσης, την Multi-art Projects, είναι ότι και τα δύο διεξάγονται στον δημόσιο χώρο δίνοντας ζωή στους δρόμους, στις πλατείες, στα πάρκα και ευρύτερα στην πόλη. Η τέχνη πρέπει να διαχέεται στον κόσμο αλλά και στον χώρο, να απευθύνεται όχι μόνο σε θεατές αλλά σε πολίτες και να εντάσσεται οργανικά στην καθημερινότητά τους. Όλα αυτά τα αντιλαμβάνονται πλήρως οι διοργανωτές αυτών των δράσεων, οι οποίοι στοχεύουν στον επαναπροσδιορισμό της χρήσης του δημόσιου χώρου μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Περισσότερα, όμως, για την τρίτη πράξη του Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου και την εκ νέου δημιουργική ανακατάληψη της πόλης έχει να πει στις «Πολιτιστικές Διαδρομές» μια εκ των διοργανωτών του Φεστιβάλ, η Ειρήνη Παπανικολάου.

Περισσότερα...

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας Future Library, μελλοντικοί αναγνώστες

  • PDF

future libraryΤο Future Library αποτελεί ένα δίκτυο δημοσίων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη την επικράτεια, το οποίο στοχεύει να μεταμορφώσει τις βιβλιοθήκες αυτές σε μοναδικά κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης. Αποτελεί μια δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και για τρίτο καλοκαίρι συνεχίζει την εκστρατεία του προωθώντας την ανάγνωση και τη δημιουργικότητα μέσα από ποικίλες δράσεις που διενεργούν οι βιβλιοθήκες του δικτύου. Με το σύνθημα «Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!» θα φιλοξενηθούν 3.480 δράσεις για παιδιά και εφήβους σε 140 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα. Έτσι, για τρεις μήνες, ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, τα παιδιά μέσω αφηγήσεων, παντομίμας, πειραμάτων, μουσικών και εικαστικών εργαστηρίων, παιχνιδιών μνήμης, κατασκευών και φωτογραφίας θα μυηθούν στον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Κόνιτσας ως μέλος του δικτύου Future Library συμμετέχει δυναμικά στις δράσεις αυτές. Περισσότερα, όμως, έχει να μας πει η Βιβλιοθηκονόμος Πέρση Ντούλια.

Περισσότερα...

Ο φωτογραφικός φακός στους εφήβους!

  • PDF

ekthesi fotografiasΤο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργάνωσε πρόσφατα έναν κύκλο εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Οι έφηβοι φωτογραφίζουν» στον Εκθεσιακό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» (Παλιά Σφαγεία). Με τις δράσεις αυτές αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι έφηβοι ως δημιουργοί αποτελούν ένα κοινό-στόχο ενώ ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με ταλέντο να αναδείξουν τη δουλειά τους.

Περισσότερα...

CHROME PUBLIC - JESS P. TZIMAS Το Αμερικάνικο Όνειρο ενός γιαννιώτη «Τζε»

  • PDF

chrome publicΟ Πάνος Τζίμας είναι ένας βιρτουόζος κιθαρίστας που τον γνωρίσαμε κυρίως μέσα από την μπάντα του Γιώργου Γάκη, τους Troublemakers. Το ταλέντο του ξεχώριζε και όπως φαινόταν οι φιλοδοξίες του δεν εξαντλούνταν στα στενά όρια της Ελλάδας. Έτσι, με πίστη και αφοσίωση στον στόχο για διεθνή καριέρα κυνήγησε το όνειρό του στις Ηνωμένες Πολιτείες, την καρδιά της μουσικής βιομηχανίας. Σχημάτισε τους Chrome Public και μόλις κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά. Μιλήσαμε για την ελληνική μουσική πραγματικότητα, την ξενιτιά, το κυνήγι του ονείρου, το νέο συγκρότημα και άλλα πολλά με τον παγκόσμιο κιθαρίστα και ιδρυτή των Chrome Public που ακούει πλέον στο όνομα Jess P. Tzimas.

Περισσότερα...

Future Library, μελλοντικοί αναγνώστες

  • PDF

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας

future libraryΤο Future Library αποτελεί ένα δίκτυο δημοσίων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη την επικράτεια, το οποίο στοχεύει να μεταμορφώσει τις βιβλιοθήκες αυτές σε μοναδικά κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης.

Περισσότερα...