Sun02172019

Last update10:22:18 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτισμός, Τουρισμός, Ανάπτυξη: τρίπτυχο τοπικής αναγέννησης

  • PDF

dodoniΟι Πολιτιστικές Διαδρομές Ηπείρου εφαρμόζονται σε τέσσερις Περιφερειακές ενότητες στους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης, της Αμβρακίας και των Γιτάνων, οκτώ αρχαιολογικούς χώρους θέασης, 344 χιλιόμετρα διαδρομής και αποτυπώνουν 2.300 χρόνια ιστορίας. Μόλις πρόσφατα δημοσιεύθηκε η πρόταση χορηγίας για την ανάπτυξη cluster υποστήριξης των Πολιτιστικών Διαδρομών της Ηπείρου από το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2015 10:23

Περισσότερα...

Ελένη Γιαννακάκη Η «εσωτερική» λογοτεχνική φωνή

  • PDF

eleni giannakaki2Έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια από το τελευταίο σας μυθιστόρημα «Σναφ». Γράφετε αυτή την περίοδο κάποιο καινούργιο λογοτεχνικό έργο; Μπορείτε να μας δώσετε μια μικρή πρόγευση για το τι θα αφορά;

Το κακό (ή και το καλό) με μένα είναι πως δεν γράφω διαρκώς. Έχω πάντα την ανάγκη ενός διαλείμματος ανάμεσα στα μυθιστορήματά μου, όχι τόσο για να αποτοξινωθώ απ' την ατμόσφαιρα αυτού που μόλις τελείωσε όσο για να σκεφθώ ψύχραιμα και από απόσταση τι πήγε καλά και τι δεν πήγε, να διαβάσω κριτικές και ν' ακούσω σχόλια για να αποφασίσω τι θα κάνω μετά.

Περισσότερα...

Παμβώτιδα μια λίμνη χωρίς διαχείριση

  • PDF

του Κώστα Σακκά*

 

limniΌλοι οι Γιαννιώτες χαιρόμαστε τη λίμνη μας και θα επιθυμούσαμε αυτή να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Όμως η πίεση που ασκούμε με τις δράσεις ή τις παραλήψεις μας έχει συχνά δυσάρεστα αποτελέσματα, δυσοσμία, μαζικοί θάνατοι ψαριών, πλημμύρες. Η απάντηση στα προβλήματα είναι η κατανόηση του πως λειτουργεί ένα λιμναίο οικοσύστημα και η ορθολογική διαχείριση με την επιλογή των ενδεδειγμένων λύσεων.

Περισσότερα...

Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα, Παιδεία και Πολιτισμός: έννοιες ασύμβατες;

  • PDF

του Γιάννη Λυκογιώργου*

 

800px-A woman thinkingΘεωρώ τα μαθηματικά μία ενδιαφέρουσα επιστήμη γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να διεισδύεις βαθιά μέσα στις έννοιες και τις καταστάσεις, να αναλύεις διεξοδικά τις παραμέτρους του προβλήματος που σε απασχολεί και να συνθέτεις τα αποτελέσματα που βρήκες μέσω της ανάλυσης σου σε ένα κεντρικό συμπέρασμα.

Περισσότερα...

POLITHEATRO "Η τρυφερή σου μολότωφ"

  • PDF

Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αλήθειας και ψεύδους!

molotof4Το Politheatro επέλεξε φέτος για το γιαννιώτικο κοινό το βραβευμένο με το διεθνές βραβείο Ricardo Lopez Aranda (Ισπανια, 2003) θεατρικό έργο «Η τρυφερή σου μολότωφ» του Γκουστάβου Οτ. Ένα ζευγάρι, ο Ντανιέλ (Θοδωρής Γκόγκος) και η Βικτόρια (Όλγα Παππά) έρχεται αντιμέτωπο με τους Δαίμονες του παρελθόντος, οι οποίοι στοιχειώνουν το παρόν και καθορίζουν το μέλλον τους. Εισέρχονται, έτσι, σ' ένα μακρύ και σκοτεινό τούνελ που οδηγεί στην αυτογνωσία. Το γιαννιώτικο κοινό έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή μ' ένα θεατρικό έργο που συνδυάζει την κωμωδία και το δράμα με αριστοτεχνικό τρόπο. Οι «Πολιτιστικές Διαδρομές» επικοινώνησαν με τον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της παράστασης Θοδωρή Γκόγκο για τις ...εκρηκτικές λεπτομέρειες.

Περισσότερα...