Wed09302020

Last update08:50:50 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ζητά συζήτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου

  • PDF

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

plhmmyra-lekanopedioΣυζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων ζητά η παράταξη του Θωμά Μπέγκα, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», με επιστολή της στο Δήμαρχο Ιωαννίνων.

Αφορμή για την πρόταση αυτή, όπως αναφέρει στην επιστολή, στάθηκαν τόσο τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε ο μεσογειακός τυφώνας "Ιανός" σε πολλές περιοχές της χώρας μας, καθώς και οι αναφορές που έγιναν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, εξαιτίας της φημολογούμενης χωροθέτησης ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου σε οικόπεδο κοντά στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Περισσότερα...

Αντίθετο στις επενδύσεις για τα βιορευστά και τα βοοειδή

  • PDF

ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

koino hpeirwtwn zapsasΚατά δύο επενδυτικών δραστηριοτήτων που σχεδιάζονται για το Δήμο Ζίτσας, παίρνει θέση η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» καθώς αφενός, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της, θα καταψηφίσει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ΙΚΕ» για εγκατάσταση δυο μονάδων Βιορευστών στην περιοχή του Λύγγου και Κωστάνιανης και αφετέρου, ήδη πήρε αρνητική θέση κατά την συζήτηση της επένδυσης «ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ ΠΑΠΑΜΑΝΟΣ ΕΠΕ» στην Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, της 1ης Σεπτεμβρίου 2020.

Περισσότερα...

Σχολεία, μάσκες, πανδημία και led

  • PDF

dimotiko-sep-2020Εκτενή ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα έκανε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος εξήρε την υποδειγματική συμπεριφορά της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονιών και μαθητών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «οι σειρήνες του ανορθολογισμού δεν θα βρουν χώρο στην πόλη μας».

Όπως είπε, οι ανάγκες καθαριότητας στα σχολεία καλύφθηκαν καθώς πέρα από τις καθαρίστριες που προσελήφθησαν στο πλαίσιο των εγκεκριμένων θέσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών, διατέθηκαν καθαρίστριες από την Κοινωφελή εργασία και προσελήφθησαν άλλες 12 με τετράμηνες συμβάσεις.

Σχετικά με το 28ο Νηπιαγωγείο ο δήμαρχος σημείωσε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς ο αριθμός των μαθητών που εγγράφηκε ξεπερνούσε τις δυνατότητες του σχολικού συγκροτήματος.

Περισσότερα...

Ο Ν. Εξάρχου για τον ένα χρόνο της Δημοτικής του Αρχής

  • PDF

Exarxou-nikolaosΈνα απολογιστικό μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής του Αρχής στο Δήμο Κόνιτσας, εξέδωσε ο Δήμαρχος, Νίκος Εξάρχου.

Σε αυτό, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι σύντομα θα κατατεθεί πλήρης απολογισμός έργων για να ενημερωθούν οι πολίτες, ενώ προσθέτει πως «μέσα σε ένα έτος επιτελέστηκε στο Δήμο μας σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αγαπητοί συνδημότες – συνδημότισσες,

Περισσότερα...

«Κάναμε λιγότερα, δεσμευόμαστε για περισσότερα»

  • PDF

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

orkomosia5Από ψήγματα αυτοκριτικής και μεγέθυνση των όσων, λίγων, έχει κατορθώσει να πετύχει στον ένα χρόνο που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Ιωαννιτών, η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της, κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων της.

Σε αυτή, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η διαχείριση της πανδημίας και οι δυσκολίες που αυτή έφερε στο Δήμο, αλλά και η αποτυχία της να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δημοτών στον τομέα της καθαριότητας. Τέλος, δηλώνει έτοιμη να τα πάει καλύτερα στα επόμενα τρία χρόνια.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Περισσότερα...