Wed09182019

Last update11:46:47 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίθεση Ριζόπουλου σε Καχριμάνη – Φίλιο

 • PDF

spyros-rizopoulos-orizontes-ths-hpeirouΕπίθεση στους Καχριμάνη και Φίλιο και έκκληση στους Ηπειρώτες να... τους στείλει και τους δύο «σπίτι τους»... εξαπολύει με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος, με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης, παρουσία του υπουργού, αναπληρωτή Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου.

Ο κ. Ριζόπουλος διαβλέπει πολιτική συναλλαγή Καχριμάνη – Φίλιου και προτείνει στον πρώτο να κατεβάσει υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο, τον πρώην Δήμαρχο!

Περισσότερα...

Διπλή κυβίστηση, στην εποχή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

 • PDF

hpeiros-olon-logoΣτο Ματσούκι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ήπειρος Όλον».

Η ανακοίνωση:

Χρηματοδοτήθηκε-ευτυχώς τελικά-έργο που είχε αναιρεθεί λόγω... της υποψηφιότητας πολιτικού αντιπάλου του Περιφερειάρχη Ηπείρου!

Έντονες αντιδράσεις και μεγάλο αντίκτυπο έχουν προκαλέσει οι παλινωδίες της Περιφερειακής Διοίκησης και πιο συγκεκριμένα του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος ανακάλεσε τη χρηματοδότηση, με κονδύλι ύψους 65.000 ευρώ, των εργασιών βελτίωσης του δρόμου προς την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου Ματσουκίου, που βρίσκεται τα διοικητικά όρια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Στις 27 Αυγούστου του 2018 είχε αποφασισθεί η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου από χρήματα του προγράμματος «συντήρηση, αποκατάσταση εθνικού, επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου Ηπείρου-(περίοδος προγράμματος 2014-2016). Μέχρι εδώ όλα σωστά και σύννομα.

Περισσότερα...

Πρωτοβουλία Πολιτών σχεδιάζει τη νέα παράταξη στο Δήμο Ζίτσας

 • PDF

dimarxeio-zitsasΠρος τη συγκρότηση νέας παράταξης στο Δήμο Ζίτσας υποστηρίζουν πως προχωρούν με ανακοίνωσή τους, οι τρεις δημότες που υπογράφουν ως «πρωτοβουλία πολιτών» – Γεωλδάσης Αθανάσιος, Καπλάνης Χρήστος και Πανταζής Στέφανος.

Στην ανακοίνωσή τους, τονίζουν πως μετά από επισκέψεις ενημέρωσης στις δημοτικές ενότητες, εκφράστηκε η θετική διάθεση των δημοτών για συμμετοχή στη νέα παράταξη. Στις επόμενες μέρες, μετά από ανακοίνωση θα κληθούν οι δημότες της Ζίτσας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην έδρα του Δήμου για την ανάδειξη Γραμματείας, την εκλογή του επικεφαλής της Παράταξης και την ιδρυτική διακήρυξη.

Περισσότερα...

Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων ο Γ. Ζάψας

 • PDF

zapsas-gunaikesΓια τη δράση και την λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Ιωαννίνων για Γυναίκες, ενημερώθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας και υποψήφιες της παράταξης "Κοινό των Ηπειρωτών" κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο Συμβουλευτικό Κέντρο.

Η αντιμετώπιση των διακρίσεων αλλά και της βίας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να μπορούν να απολαύσουν ισότιμα όλα τα μέλη της κάθε κοινωνίας εκπαιδευτικά, επαγγελματικά, νομικά και άλλα δικαιώματα με στόχο την καλύτερη δυνατή οικονομικά ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή αλλά και την περιφρούρηση των δημοκρατικών θεσμών.

Περισσότερα...

"Επίθεση" Ν.Γκόντα για... τους πολύτεκνους

 • PDF

anexarthth-dhmotikh-protoporiaΕπίθεση στην απερχόμενη δημοτική αρχή εξαπολύει η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» για τις προτάσεις που κατέθεσε προς τους Πολύτεκνους σε συνάντηση μαζί τους, ο αντιδήμαρχος οικονομικών. Η παράταξη του Νίκου Γκόντα κατηγορεί για προεκλογικές υποσχέσεις και «υπεξαίρεση» των της προτάσεων...

«Όψιμα και δύο μήνες περίπου πριν από τις δημοτικές εκλογές, η παρούσα Δημοτική Αρχή θυμήθηκε τις υποχρεώσεις της απέναντι στις πολύτεκνες οικογένειες και αράδιασε παροχές και φρούδες υποσχέσεις, θεωρώντας ότι εκτέλεσε το καθήκον της» σημειώνει η ανακοίνωση της παράταξης Γκόντα, υποστηρίζοντας πως επί εννέα σχεδόν χρόνια, οι ίδιοι άνθρωποι ούτε στο ελάχιστο και σε κανέναν τομέα ευθύνης τους, δεν ενίσχυσαν την πολύτεκνη οικογένεια παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από το Σύλλογο Πολυτέκνων.

Περισσότερα...

Σπ. Ριζόπουλος: "Φίλτατε Δημήτρη"...

 • PDF

rizopoulos-diapseyoynΟ επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» Δημήτρη Δημητρίου, με την οποία σχολίαζε σημεία των δηλώσεών του κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δήλωσε:

«Φίλτατε Δημήτρη,

Όπως γνωρίζεις, η ουσιαστική διεκδίκηση -από εμένα- της Περιφέρειας Ηπείρου έχει ξεκινήσει εδώ και 24 μήνες. Το θέμα του debate έχει συζητηθεί πολλές φορές έως τώρα και με πολλές αφορμές. Και ναι, τέθηκε και επίσημα χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ενόψει της τελικής ευθείας.

Περισσότερα...

Απάντηση Δημητρίου σε Ριζόπουλο για debate

 • PDF

dimitriou-dhmhtrhs-newΤην πρωτιά στην πρόκληση προς τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Ηπείρου, για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας (debate), διεκδικεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την παράταξη «Ήπειρος Όλον», Δημήτρης Δημητρίου.

Σε ανακοίνωσή του, εν είδει επιστολής, και σε πρώτο πρόσωπο, απευθύνεται στον Σπύρο Ριζόπουλο ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρωί της Τρίτης, έβαλε το θέμα στο τραπέζι και ισχυρίστηκε πως το ζητά πρώτος. Ο κ. Δημητρίου διορθώνει την αλήθεια και ισχυρίζεται πως έχει προηγηθεί.

Περισσότερα...

Προτάσεις για την "ενεργειακή" απελευθέρωση των Ιωαννίνων

 • PDF

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

anatropi-natsisΤα νέα δεδομένα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η δυνατότητα παραγωγής από τους ίδιους τους καταναλωτές και οι λεγόμενες ενεργειακές κοινότητες ήταν το αντικείμενο της πετυχημένης εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή», στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα και της παρουσίασης του προγράμματος της παράταξης του Λάζαρου Νάτση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ιωαννίνων Χρ. Μαντάς και Γ. Στέφος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννιτών Γ Παπαδιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Θ. Μανταλόβας και Δ. Κατιρτζίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Ακινήτων Ιωαννίνων Γ. Γιώτη, ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Ι Κ.Β. Τσίκαρης, ο Πρόεδρος ΠΕΑΚΙ Β. Παλατζίδης, ο Ν. Βούστρος εκπρόσωπος της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» και ο Γ. Ζάψας επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών».

Περισσότερα...

Οι πρώτοι υποψήφιοι για την Κοινότητα Ιωαννίνων

 • PDF

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

giannena-nea-epoxh-prwtoi-koinothta-ioanninaΜε την δέσμευση της αναβάθμισης του Συμβουλίου και της εκχώρησης ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ παρουσίασε την πρώτη ομάδα υποψηφίων της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή» στην Κοινότητα Ιωαννίνων.

Σκοπός, όπως τόνισε ο κ. Ελισάφ, είναι το Συμβούλιο της Κοινότητας να αποτελέσει τον κρίκο μεταξύ του πολίτη και της Δημοτικής Αρχής. Να προτείνει, να παρεμβαίνει και να υλοποιεί.

«Το αναβαθμίζουμε και του εκχωρούμε ουσιαστικές αρμοδιότητες» τόνισε ο κ. Ελισάφ και συγκεκριμένα ανέφερε:

Περισσότερα...

"Μονομαχία" Ριζόπουλου Καχριμάνη

 • PDF

ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

spyros-rizopoulos-orizontes-ths-hpeirouΔύο μήνες και μία εβδομάδα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τον πρώτο τους γύρο, ο επικεφαλής των «Οριζόντων της Ηπείρου» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος παραχώρησε το πρωί της Τρίτης, μιας πολύωρη συνέντευξη τύπου, για την πορεία της εκλογικής του προσπάθειας όσο και για τρέχοντα θέματα κρούσης της επικαιρότητας που με αιχμηρό τρόπο έχουν ανακατέψει την εκλογική τράπουλα τις τελευταίες μέρες.

Δεν ήταν ίσως, όπως αναμένονταν σκληρός, για το τελευταίο θέμα των απευθείας αναθέσεων από πλευράς της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά πέταξε το γάντι στον απερχόμενο Περιφερειάρχη για debate – πρόσκληση που ουδέποτε αποδέχτηκε τα τελευταία χρόνια ο κ. Καχριμάνης με οποιονδήποτε αντίπαλο κι αν είχε απέναντί του – και για το μετεκλογικό έλεγχο όλων των αποφάσεων χρηματοδότησης έργων που με αρκετό προεκλογικό άρωμα, λαμβάνονται τους τελευταίους μήνες, από την Περιφερειακή Αρχή.

Περισσότερα...

Η Τ. Καλογιάννη σε Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι και Κόντσικα

 • PDF

kalogianni-kosmiraΤην Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι και Κόντσικα επισκέφθηκε την Κυριακή 17/03/2019, η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης «Ιωάννινα_2023».

Στις συζητήσεις που έγιναν και στο διάλογο που αναπτύχθηκε με τους κατοίκους των τριών τοπικών Κοινοτήτων, τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αναφορές τόσο στα θέματα της καθημερινότητας, με κυριότερα τον οδικό φωτισμό, την αστική συγκοινωνία και τις αναγκαίες ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα