Sat04202019

Last update04:22:18 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επίκεντρο τον πολίτη

 • PDF

Ο στόχος της ΚΕΔΕ για το συνέδριο της

prosynedrio kede ioanninaΗ αγροτική ανάπτυξη και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, τα προβλήματα και οι προτεραιότητες για τις ορεινές περιοχές, ζητήματα παιδείας, αλλά και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους στις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας είναι τα θέματα που απασχόλησαν την προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου που πραγματοποιείται στα Γιάννενα , ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα γίνει στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».

Περισσότερα...

Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου κατά του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γ. Καραμέρου

 • PDF
ekloges ped 2014

Στη βάση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ για αντιθεσμική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου, το Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου εξέδωσε ψήφισμα αποδοκιμάζοντας τις απαξιωτικές αναφορές του αντιπεριφερειάρχη για τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.

Περισσότερα...

Πλεόνασμα 4,5 εκ. ευρώ επιστρέφει με έργα στους πολίτες

 • PDF

Επιπλέον 3.700.000 στα ταμεία του Δήμου,

dhmarxeioΜε λειτουργικό πλεόνασμα 4.500.000 ευρώ «έκλεισε» η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 για το Δήμο Ιωαννιτών, χρήματα που δεν αποτελούν «απλή εγγραφή στα χαρτιά», όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, αλλά επιστρέφουν στους πολίτες με έργα και δράσεις, όπως αποδεικνύει η αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του.

Περισσότερα...

Χρηματοδότηση ζητούν οι δήμοι της Ηπείρου

 • PDF

Με απόφαση της ΠΕΔ

ekloges ped 2014

Την οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ πρώτου αλλά και δεύτερου βαθμού από τη νέα κυβέρνηση ζητά με ψήφισμά της η ΠΕΔ Ηπείρου ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή που οι πρόσφατες θεομηνίες έπληξαν, ιδιαίτερα την περιοχή μας και επιτάσσουν την συνεργασία όλων των ΟΤΑ, την συνεργασία της Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού και την επίσπευση των ενεργειών των αρμοδίων φορέων για άμεση αποκατάσταση και συντήρηση των βασικών υποδομών.

Περισσότερα...

Παράταξη με ουσιαστικό ρόλο θέλει ο Θ. Μπέγκας

 • PDF

Τι τόνισε ο Δήμαρχος στην κοπή της πίτας της «Ενότητας Πολιτών»

tsoumanhs mpegkas papadioths pita

Έχοντας μάθει από τα λάθη της προηγούμενης ηγεσίας της «Ενότητας Πολιτών» και όντας ένας από τα πρώτα μέλη που είχαν διαπιστώσει το πρόβλημα αυτό, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, απέδειξε με την ομιλία που έκανε κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της παράταξης ότι για εκείνον προέχει η ενότητά της αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή της στην προσπάθεια που κάνει η Δημοτική Αρχή να λειτουργήσει τον δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης από το ΥΠΕΣ

 • PDF

Παρελθόν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, δομικές αλλαγές στον Καλλικράτη

apokentromenhΚατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και δομικές αλλαγές στον Καλλικράτη φέρνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κάνοντας αισθητή την αλλαγή της πολιτικής της νέας κυβέρνησης και στον τομέα της αυτοδιοίκησης με το... καλημέρα.

Περισσότερα...

Κόντεψαν να έρθουν στα χέρια για τα κληροδοτήματα

 • PDF

Άγριος καβγάς στο Δημοτικό Συμβούλιο

dhmarxeio

Μηνύματα «Je suis Charlie» από τη μια και καυγάς από την άλλη που κόντεψε να φτάσει και σε χειροδικία ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου ούτε ταιριάζουν μεταξύ τους, ούτε ασφαλώς τιμούν το ανώτατο συλλογικό όργανο της πόλης των γραμμάτων και των τεχνών...

Περισσότερα...

Από επίδοξος επικεφαλής, εκτός παράταξης ο Β. Χήτος

 • PDF

Διαγράφτηκε από τον Νίκο Γκόντα επειδή υπερψήφισε τον ισολογισμό του 2013

Vasilis Xitos

Ο άνθρωπος που για πολλούς "έπαιζε" ως ο επικρατέστερος να διαδεχτεί το Νίκο Γκόντα μετά την ήττα στις εκλογές της άνοιξης βρίσκεται πλέον εκτός «Ανεξάρτητης δημοτικής Πρωτοπορίας». Ο επικεφαλής της παράταξης προχώρησε σήμερα αιφνιδιαστικά(;) στη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Χήτου, τον οποίο μάλιστα καλεί και σε παραίτηση από τη θέση του.

Περισσότερα...

10,2 εκατ. για τη δημιουργία του e-dimos από την Ψηφιακή Σύγκλιση

 • PDF

Στο πρόγραμμα και οι δήμοι Ιωαννιτών, Ζίτσας, Μετσόβου

internet computer aftodioikisi-620x320Με τo ποσό των 10,2 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται 61 δήμοι της χώρας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» προκειμένου να ενοποιήσουν τα υφιστάμενα Πληροφοριακά τους Συστήματα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Πρόκειται στην ουσία για μία ακόμη προσπάθεια να δημιουργηθεί ο περίφημος e-dimos me yπηρεσίες και εφαρμογές για τον πολίτη όπως οι: ηλεκτρονική υγεία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική μάθηση, ηλεκτρονική ένταξη κτλ.

Περισσότερα...

Ένα στα τρία νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ δεν έχουν υποβάλλει οικονομικά στοιχεία

 • PDF

Αρκετά κι αυτά της Ηπείρου

dhmarxeioΣχεδόν το ένα τρίτο των Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ δεν έχουν υποβάλει εντός του 2014 τα οικονομικά τους στοιχεία. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο 335 από τα περίπου 1000 νομικά πρόσωπα δεν έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα οικονομικά στοιχεία εννιαμήνου (Ιαν. -Σε̟πτ. 2014).

Περισσότερα...

Σκληρή ανακοίνωση Γ. Λώλου για την ΠΕΔ

 • PDF

Κατηγορεί την «Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου» για επικοινωνιακά παιχνίδια, αγνοώντας όμως ότι ήδη ετοιμάζεται προσφυγή κατά της εκλογής προεδρείου

ekloges ped 2014Σκληρή απάντηση, με αρκετή καθυστέρηση βέβαια, στην ανακοίνωση που είχε προηγηθεί από την «Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου», με την οποία κατήγγειλε τις «συντηρητικές» δυνάμεις για τη συγκρότηση του προεδρείου, δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Λώλος.

Περισσότερα...