Fri04192019

Last update08:49:59 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιοδεία στα χωριά της Ζίτσας για τους "Ορίζοντες της Ηπείρου"

 • PDF

periodeia-zitsa-orizontesΟ επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου, μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και στελέχη της παράταξης χωριά του δήμου Ζίτσας.

Ειδικότερα, περιόδευσαν:

Το Σάββατο 30/3 σε:

Περισσότερα...

Οι πρώτοι 32 για το Μέτωπο Δράσης

 • PDF

Kafarakis-VasilisΤην Παρασκευή 29/3 έγινε η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του ΜΕΤΩΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ.

Η παράταξη με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο, το δημοτικό σύμβουλο της ΔΡΑΣΥ Βασίλης Καφαράκη, από την αρχή ακολούθησε την λογική της μετωπικής συνεργασίας με ισότιμη συμμετοχή όλων των δυνάμεων (ΔΡΑΣΥ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΕ) που συμφωνήσανε σε ένα κοινό πρόγραμμα, «ενάντια στις μνημονιακές επιλογές των κυβερνήσεων, των δημοτικών αρχών και της πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων, για μια εργατική – λαϊκή απάντηση στις αστικές πολιτικές».

Περισσότερα...

Το πρόγραμμα Ζάψα για τον Αθλητισμό

 • PDF

zapsas ekdhlosh a8lhtismosΜε την απρόσμενη, αλλά άκρως τιμητική παρουσία των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη και του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο συνεδριακό κέντρο της περιφέρειας (πρώην ΕΛΚΕΠΑ) η εκδήλωση της περιφερειακή παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Αθλητισμός» και κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό.

Περισσότερα...

Γιάννενα Νέα Εποχή: Οι υποψήφιοι στη ΔΕ Περάματος

 • PDF

giannena-nea-epoxh-peramaΤην παρουσίαση των υποψηφίων της Δημοτικής Ενότητας Περάματος έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ. Όπως τόνισε, η πορεία προς τις εκλογές είναι μία συλλογική προσπάθεια. «Έμπειροι και νέοι με κοινό χαρακτηριστικό την πίστη τους σε ένα καλύτερο αύριο, βρισκόμαστε στην αφετηρία της Νέας Εποχής», σημείωσε.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης των υποψηφίων στις Δημοτικές Ενότητες, ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε την δέσμευση της παράταξης για ισότιμη αντιμετώπισή τους ώστε να βρουν τον βηματισμό τους και να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης. «Οι Δημοτικές μας Ενότητες, τμήματα του μεγάλου μας Δήμου

Περισσότερα...

Απολογισμός Πρέντζα στον απολογισμό της Περιφέρειας…

 • PDF

ΚΚΕ ΜΙΑ ΚΑΛΠΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Prentzas-Giorgos-newΜία η κάλπη στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ακόμα και αν γίνουν και εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, εκτός από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και τις ευρωεκλογές. Αυτό το μήνυμα επιχειρεί να στείλει κάθε συνδυασμός που ανήκει στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το μήνυμα αυτό έστειλε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, Γιώργος Πρέντζας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΚΚΕ αναφέρθηκε αναλυτικά στον απολογισμό πεπραγμένων της απερχόμενης Περιφερειακής αρχής που έγινε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή αλλά και στην όλη συζήτηση που ανέδειξε ελάχιστες διαφορές μεταξύ των δυνάμεων του περιφερειακού συμβουλίου.

Περισσότερα...

Αλ. Καχριμάνης: «Στόχος η νίκη από την πρώτη Κυριακή»

 • PDF

LAXRIMANHS PAROYSIASH 2019Την επανεκλογή της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» ως της επόμενης Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, έθεσε ως στόχο ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την σημερινή παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Περισσότερα...

Ακόμη 17 υποψηφίοι για τον Γ. Ζάψα

 • PDF

zapas koino hpeiroton ypopisifioiΜε αφορμή και την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας παρουσίασε 17 ακόμη υποψηφίους Περιφερειακού Συμβούλους, κλείνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο παρουσιάσεων.

Περισσότερα...

Προβληματισμός για τη διαχείριση απορριμάτων

 • PDF

ergostasio anakykloshsΜια σειρά από προβληματισμούς για την επόμενη μέρα στη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων καταθέτει η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του Δήμου Ζίτσας. Οι προβληματισμοί αυτοί διατυπώνονται για το δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού Ιωαννίνων από τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Γαρδίκο αλλά έχουν... εφαρμογή στο σύνολο της Περιφέρειας.

Η γενική κατάσταση

Η νέα εθνική πολιτική για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη και ανακύκλωση σε συνδυασμό με επαναχρησιμοποίηση, ώστε οι ποσότητες υπολειμμάτων που οδηγούνται στην υγειονομική ταφή να είναι σημαντικά λιγότερες.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού έχει εκπονηθεί εθνικός, περιφερειακός και τοπικός – δημοτικός σχεδιασμός. Ο ρόλος που αναλαμβάνουν οι Δήμοι είναι σημαντικός, με έμφαση στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων (οικιακά και συναφή απόβλητα), με υποχρέωση σχεδιασμού και εφαρμογής τοπικού σχεδίου διαχείρισης των αποβλήτων, σε συνάρτηση με τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό.

Περισσότερα...

Νέα υποψηφιότητα στο Ζαγόρι

 • PDF

dhmarxeio zagoriouΝέα υποψηφιότητα για το Δήμο Ζαγορίου ανακοίνωσε πέρα από τις ήδη υπάρχουσες, ο μάχιμος δικηγόρος Νικόλαος Ε. Λογοθέτης. Ο επικεφαλής της δημοτικής πρωτοβουλίας «ΖΑΓΟΡΙ. Ανάπτυξη Τώρα» είχε διαρρεύσει το ενδιαφέρον του για το Δήμο Ζαγορίου από το καλοκαίρι, ωστόσο το τελευταίο διάστημα, θεωρούσαν οι αντίπαλοί του πως δεν καταφέρνει να φτιάξει συνδυασμό.

Περισσότερα...

Σε live μετάδοση η συνάντηση Γ. Ζάψα με νέους των Ιωαννίνων

 • PDF

zapsas-neoiΤη δυνατότητα να μιλήσει με νέους των Ιωαννίνων και να τους εκφράσει τις θέσεις και προτάσεις της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» είχε ο επικεφαλής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ιτς Καλέ και μεταδόθηκε «ζωντανά» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η συζήτηση κινήθηκε σε θέματα που αφορούν κυρίως τους νέους, όπως η ανεργία, το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, ζητήματα της καθημερινότητάς τους, αλλά και η άνοδος της ακροδεξιάς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Ζάψας ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης προκειμένου να παρέχει στήριξη και ενημέρωση στους νέους, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για να κάνουν πράξη τις ιδέες τους.

Περισσότερα...

Λαϊκή Συσπείρωση κατά Καχριμάνη

 • PDF

perifereiahpeirounea2«Τέσσερις μέρες μετά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αναμένουμε ακόμη το ψήφισμα της περιφερειακής αρχής για την καταδίκη της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος ανήλικων προσφύγων από φασιστοειδή στην Κόνιτσα.

Δείγμα της ταχύτητας της κρατικής μηχανής ή προσπάθεια πολιτικής συγκάλυψης της δράσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής;», αναρωτιούνται οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...