Wed11212018

Last update12:56:35 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιμένοντας το Υπουργείο για το βιοαέριο…

  • PDF

Διαφωνεί αλλά δεν κάνει κάτι περισσότερο η Περιφέρεια

bipe ioanninon largeΜια σύντομη συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως προκάλεσε με τις ερωτήσεις του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Σπύρος Πάικας, αναφορικά με το θέμα των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες και την επένδυση των πέντε μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Μια ψύχραιμη συζήτηση για το Σκοπιανό στο Περιφερειακό Συμβούλιο

  • PDF

perifereiahpeirounea2Θέμα που αφορά την κυβέρνηση και το εθνικό κοινοβούλιο είναι η διαπραγμάτευση για το όνομα των Σκοπίων. Στη γραμμή αυτή κινήθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το μεσημέρι της Τετάρτης, απαντώντας στο αίτημα του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης της «Χρυσής Αυγής» στην Ήπειρο Κώστα Αναγνώστου να εκδοθεί ψήφισμα για το θέμα και για τα συλλαλητήρια.

Περισσότερα...

Αντίστροφη μέτρηση για τις προσλήψεις στους Δήμους

  • PDF

aporimatoforoΕντός των ημερών αναμένεται το ΑΣΕΠ να στείλει για δημοσίευση τη νέα προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών για τις 8.171 μόνιμες θέσεις στους τομείς καθαριότητας των δήμων.

Περισσότερα...

Οι διαγωνισμοί των Ο.Τ.Α σε νέες περιπέτειες

  • PDF

mh.M.E.DΣτην τελική ευθεία για την έναρξη ισχύος του Μητρώου Μελών ("Μη.Μ.Ε.Δ.") από όπου θα προκύπτουν με κλήρωση οι Επιτροπές για τις διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών εισήλθαν οι διαγωνισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα...

Συνεδριάζουν Περιφερειακό Συμβούλιο και Επιτροπή Ισότητας

  • PDF

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

perifereiahpeirounea2Την Τετάρτη και ώρα 15.00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

Περισσότερα...

Ο Δήμος Ιωαννιτών ολοκληρώνει τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια

  • PDF

Θ. Μπέγκας: "Απαραίτητα εργαλεία για μια ισόρροπη ανάπτυξη"

dhmotiko symboulio gia poleodomika ergaΜια εκκρεμότητα ετών δρομολογείται κατά προτεραιότητα για το Δήμο Ιωαννιτών μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου εγκρίθηκε η ολοκλήρωση των μελετών για τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια των πρώην Δήμων Περάματος, Ανατολής και Παμβώτιδας, απόφαση η οποία αποτελεί συνέχεια της έγκρισης για το αντίστοιχο ΓΠΣ του Καποδιστριακού Δήμου Ιωαννιτών που είχε ληφθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Περισσότερα...

Έργα βελτίωσης των οδικών και των αγροτικών υποδομών

  • PDF

ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ekptoseis-ergaΑποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο, έργα βελτίωσης των αγροτικών υποδομών και της καθημερινότητας των αγροτών, κ.ά. περιλαμβάνονται στις αποφάσεις που έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Θετική η απόφαση της Αποκεντρωμένης για το βιοαέριο

  • PDF

apokentrwmenhΓια απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας που δικαιώνει τις εταιρείες οι οποίες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν πέντε μονάδες παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο στη Βιομηχανική Περιοχή, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Φορέων για το Περιβάλλον του Δήμου Ζίτσας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 11:05

Περισσότερα...

Αναδιοργάνωση για λιγότερη γραφειοκρατία στην Αυτοδιοίκηση

  • PDF

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ

grafeiokratiaΥπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό, Προγραμματική Συμφωνία για τη Δράση «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας των ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού – Πιλοτική λειτουργία». Στην υπογραφή παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Περισσότερα...

Προχωρά άμεσα η πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ

  • PDF

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

kede daneiaΠρωτοβουλία για να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα ορίζει ότι προηγείται, της πώλησης των «κόκκινων» δανείων στα funds, η δυνατότητα εξαγοράς τους από τους ίδιους τους δανειολήπτες, αναλαμβάνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Περισσότερα...