Thu11152018

Last update08:09:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχονται οι Δήμοι

 • PDF

ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΒΟΥ, ΔΙΑΙΚΤΥΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

hlektroniko dhmosioΗ είσοδος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ψηφιακή εποχή εγκαινιάζεται με τη λειτουργία ενός εξειδικευμένου επιχειρησιακού κόμβου υπηρεσιών.

Περισσότερα...

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Εθνικού Μουσείου Ευεργετών

 • PDF

texnikh synanthshΣτην "τελική ευθεία" μπαίνουν πλέον οι διαδικασίες για τη συμβασιοποίηση του έργου "CULTURAL LANDS" το οποίο έχει ενταχθεί στο διασυνοριακό πρόγραμμα "INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020" και για το Δήμο Ζίτσας αφορά στη δημιουργία του Εθνικού Μουσείου Ευεργετών στην Τ.Κ. Γραμμένου.

Περισσότερα...

Κίνητρα για συμπαραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ

 • PDF

ΣΕ ΟΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

APEΚίνητρα σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού, ιδιώτες και ΝΠΔΔ, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην παραγωγή ενέργειας, τη συμπαραγωγή και την ενεργειακή αποδοτικότητα, δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις ενεργειακές κοινότητες, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Περισσότερα...

Περιφερειακή Διακυβέρνηση ζητούν οι Περιφερειάρχες

 • PDF

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΠΕ

enpe sinedro17Να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για τη μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, ζητεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, όπως αποφάσισε το 5ο Τακτικό Συνέδριό της.

Περισσότερα...

Οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης για την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη

 • PDF

ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

photo synedrio kedeΜε μεγάλη πλειοψηφία, σε κλίμα συναίνεσης και σύνθεσης, υπερψηφίστηκαν οι αδιαπραγμάτευτες θέσεις και προτάσεις της Αυτοδιοίκησης Α' βαθμού για τη μεταρρύθμιση στο κλείσιμο του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες του στα Ιωάννινα.

Περισσότερα...

Να προστατευτεί η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς

 • PDF

ΖΗΤΑ Η ΚΕΔΕ

plhstiriasmosΝομοθετική παρέμβαση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς ζητά η ΚΕΔΕ, με σχετική απόφαση που εγκρίθηκε ομόφωνα στο Ετήσιο Τακτικό της Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

Περισσότερα...

Κατηγορηματικό όχι από την Αυτοδιοίκηση στην καθιέρωση διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης

 • PDF

paidikos stathmosΤην πλήρη αντίθεσή τους εκφράζουν, οι αιρετοί πρώτου βαθμού καθώς και οι εργαζόμενοι, στην προοπτική ένταξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Ξεκίνημα με εντάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

 • PDF

ΑΦΟΡΜΗ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

aasinkede1Το θέμα της καθιέρωσης της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν αυτό που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις κατά την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα. Μερίδα των συνέδρων με επικεφαλής τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξανδρο Καχριμάνη ο οποίος και αποχώρησε από το χώρο του συνεδρίου έξαλλος (!) και τον, επίσης, «γαλάζιο» δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ Ευάγγελο Λαμπάκη, διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης να ζητήσει να γίνει ησυχία, καθώς «σε σχέση με την απλή αναλογική θα απαντήσουμε στις ομιλίες μας».

Περισσότερα...

Επικοινωνιακή επίθεση Ριζόπουλου στον Καχριμάνη

 • PDF

ΔΗΛΩΝΕΙ «ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

perifereia hpeiroy 2Συνεχίζει να πιέζει τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, επικοινωνιακά τουλάχιστον ο – κατά δήλωσή του- ενδιαφερόμενος να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου στις επόμενες εκλογές, Σπύρος Ριζόπουλος.

Περισσότερα...

Έρχονται οι μόνιμες προσλήψεις στους Δήμους

 • PDF

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

aporimatoforoΤην έναρξη των διαδικασιών για την κάλυψη χιλιάδων μόνιμων θέσεων στους Δήμους καθώς και στα Νομικά τους Πρόσωπα, για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, ενέκριναν μα απόφασή τους οι Υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Περισσότερα...

Αλλάζουμε. Το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα

 • PDF

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

top-banner-kede-synedrio-2017Την προσεχή Πέμπτη ξεκινά στα Γιάννενα το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με κεντρικό μήνυμα " Αλλάζουμε. Το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα", με τη συμμετοχή πεντακοσίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων και προσκεκλημένους αρχηγούς κι εκπροσώπους κομμάτων, εκπροσώπους αυτοδιοικητικών φορέων από την Ευρώπη, εκπροσώπους του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Περισσότερα...