Tue09182018

Last update02:45:43 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιμένουν στο «όχι» για τα αποθεματικά οι δήμοι

 • PDF

Με απόφαση της ΚΕΔΕ

kede-geniki-620x320Να μην μεταφέρουν τα αποθεματικά των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, παρά μόνο αν η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα, η επίλυση του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, αποφάσισε η ΚΕΔΕ στο ετήσιο τακτικό συνέδριό της στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Περισσότερα...

Θετικό κλίμα για τα αποθεματικά από την ΚΕΔΕ

 • PDF

Άρχισαν οι εργασίες του συνεδρίου

synedrio kede xalkidikhΜετά τους περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι φαίνεται ότι λένε «ναι» στην μεταφορά των ταμειακών τους διαθέσιμων ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το σύνθημα έδωσε από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε ότι «βλέπουμε θετικά την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση», παραπέμποντας, βεβαίως, την τελική απόφαση στο συνέδριο. «Η ΤΑ θα βοηθήσει ξανά την προσπάθεια. Μετά λοιπόν την υλοποίηση των δεσμεύσεων βλέπουμε θετικά την τροπολογία και θα αποφασίσουμε σε νέα βάση ποια θα είναι η περαιτέρω στάση μας στην ΠΝΠ. Όσοι επιμένουν σε κομματικές συγκρούσεις στο χώρο της ΤΑ να αναζητήσουν άλλον αντίπαλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης. Παράλληλα επιτέθηκε στον αναπληρωτή Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα χωρίς να τον κατονομάσει, τονίζοντας ότι τον «άδειασε» ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Μάιος 2015 17:31

Περισσότερα...

Συνεχίζουν την αδιαλλαξία στην ΠΕΔ

 • PDF

Η παράταξη Λώλου ζήτησε αναβολή στην εκδίκαση για την κατανομή της 21ης έδρας

ekloges ped 2014Στον δρόμο της αδιαλλαξίας εξακολουθεί να κινείται η παράταξη του Γιάννη Λώλου στην ΠΕΔ Ηπείρου αφού μετά την άρνησή της να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στην κατανομή της 21ης έδρας και τη δημιουργία ενός αντιπροσωπευτικού προεδρείου στην ΠΕΔ, όπως είχαν προτείνει οι άλλες δύο παρατάξεις που εκλέχτηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο, δεν συναίνεσε ούτε στην εξεύρεση λύσης μέσω της δικαστικής οδού στην οποία έχει οδηγηθεί το θέμα.

Περισσότερα...

Ξεκινά η διαδικασία αναθεώρησης του Καλλικράτη

 • PDF

Αύριο το μεσημέρι στη βουλή

xarths kallikrath

Από τηνΤετάρτη μέσω της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής θα δοθεί η εκκίνηση για τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης για την κατάργηση του Καλλικράτη και την αύξηση του αριθμού των δήμων ακόμη και σε 1000!

Περισσότερα...

«Βόμβα» στα θεμέλια της Αυτοδιοίκησης

 • PDF

Η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων

dhmarxeioΤη σφοδρή αντίδραση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης προκάλεσε η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Περισσότερα...

Ως το τέλος του 2016 οι αλλαγές στον «Καλλικράτη»

 • PDF

Ανακατατάξεις στον αριθμό των δήμων και το εκλογικό σύστημα προανήγγειλε στη βουλή ο Ν. Βούτσης

xarths kallikrathΤις αλλαγές που έχει προαναγγείλει στον «Καλλικράτη» επιβεβαιώνει σε γραπτή απάντησή του σε ερώτηση στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Περισσότερα...

Αλλαγή σκυτάλης στα οικονομικά του Δήμου

 • PDF

Στον Θ. Γιωτίτσα η αντιδημαρχία Οικονομικών, πιο επιτελικό ρόλο αναλαμβάνει ο Θ. Μανταλόβας που κρατά τον προγραμματισμό

dhmarxeio

Στους οχτώ ανέρχεται πια ο αριθμός των αντιδημάρχων του Δήμου Ιωαννιτών καθώς με απόφασή του ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας όρισε τον Θωμά Γιωτίτσα ως νέο Αντιδήμαρχο Οικονομικών παραχωρώντας του και την ευθύνη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Μία από τα ίδια η Δημοτική Αρχή Ζίτσας

 • PDF

Κριτική της ΡΙ. ΖΑ. για την πορεία έξι μήνων της «Έντιμής Πολιτείας»

zitsa dhmarxeio

Απουσία σχεδιασμού και υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων αποδίδει στη νέα Δημοτική Αρχή Ζίτσας η παράταξη Ριζοσπαστική Ανατροπή του Μανώλη Ματσάγκα με αφορμή της συμπλήρωση έξι μηνών από την αρχή της θητείας της.

Περισσότερα...

Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επίκεντρο τον πολίτη

 • PDF

Ο στόχος της ΚΕΔΕ για το συνέδριο της

prosynedrio kede ioanninaΗ αγροτική ανάπτυξη και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, τα προβλήματα και οι προτεραιότητες για τις ορεινές περιοχές, ζητήματα παιδείας, αλλά και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους στις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας είναι τα θέματα που απασχόλησαν την προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου που πραγματοποιείται στα Γιάννενα , ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα γίνει στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».

Περισσότερα...

Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου κατά του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γ. Καραμέρου

 • PDF
ekloges ped 2014

Στη βάση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ για αντιθεσμική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου, το Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου εξέδωσε ψήφισμα αποδοκιμάζοντας τις απαξιωτικές αναφορές του αντιπεριφερειάρχη για τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.

Περισσότερα...

Πλεόνασμα 4,5 εκ. ευρώ επιστρέφει με έργα στους πολίτες

 • PDF

Επιπλέον 3.700.000 στα ταμεία του Δήμου,

dhmarxeioΜε λειτουργικό πλεόνασμα 4.500.000 ευρώ «έκλεισε» η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 για το Δήμο Ιωαννιτών, χρήματα που δεν αποτελούν «απλή εγγραφή στα χαρτιά», όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, αλλά επιστρέφουν στους πολίτες με έργα και δράσεις, όπως αποδεικνύει η αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του.

Περισσότερα...