Mon04062020

Last update09:45:22 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιμένει σε νέα συνάντηση

 • PDF

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΕ... ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

dhmarxeio-4Λίγες μόνο μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής και το τοπίο στο θέμα των συνεργασιών δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει. Ειδικά στην περίπτωση των δύο πρώτων παρατάξεων η σύγκλιση μοιάζει πια πιο δύσκολη καθώς οι δύο τελευταίες επιστολές που αντάλλαξαν η Νέα Εποχή και η Ενότητα Πολιτών δεν ... δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Την Πέμπτη η παράταξη του σημερινού Δημάρχου έδωσε στη δημοσιότητα την απάντησή της σε αυτή που έλαβε προ μερικών ημερών από εκείνη του Μ. Ελισάφ.

Περισσότερα...

Νέα επίθεση Ριζόπουλου στην Περιφέρεια

 • PDF

ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ

rizo mainΕυθύνες στην Περιφερειακή Αρχή για τα φαινόμενα λειψυδρίας σε περιοχές της Ηπείρου επιρρίπτει με ανακοίνωσή της η παράταξη Ορίζοντες Ηπείρου, του Σπύρου Ριζόπουλου. Στην ίδια ανακοίνωση υπενθιμίζεται η πρόταση της παράταξης για εκπόνηση Πανηπειρωτικού Χωροταξικού Ρυθμιστικού Σχεδίου Διαχείρισης της Άρδευσης προσθέτοντας ότι πλέον αυτό πρέπει να αφορά και την ύδρευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Περισσότερα...

«Ναι» στις διευκρινήσεις, «όχι» σε νέα συνάντηση

 • PDF

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΙΣΑΦ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Mpegkas-ElisafΕπιστολή – απάντηση σε διαφορετικό ύφος από τις προηγούμενες που είχαν ανταλλαγεί μεταξύ των παρατάξεων του νεοεκλεγέντος και του απερχόμενου Δημάρχου Ιωαννίνων, έστειλε ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής», Μωυσής Ελισάφ σε αυτό της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα», Θωμά Μπέγκα.

Περισσότερα...

Στις 30 Αυγούστου οι ορκωμοσίες σε Περιφέρεια και Δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

perifereia-hpeirou-3Την Παρασκευή 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι ορκωμοσίες τόσο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου όσο και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Συνεχίζει την κόντρα για την ανεργία ο Σπ. Ριζόπουλος

 • PDF

rizopoulos-spyrosΑνταπαντώντας στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο Σπύρος Ριζόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Περισσότερα...

Απάντηση Καχριμάνη στον Ριζόπουλο περί ανεργίας

 • PDF

anergia4-735x400Ανακοίνωση – απάντηση στις δηλώσεις του Σπύρου Ριζόπουλου για την ανεργία εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Περισσότερα...

Αναμένουν νέο ραντεβού με την παράταξη Ελισάφ

 • PDF

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

dhmarxeio-4Μετά την επιστολή του νεοεκλεγέντος Δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ, στην Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα στην οποία αναφέρεται ένα πλαίσιο προγραμματικών θέσεων που θεωρεί ως βάση για μία πιθανή σύγκλιση και συνεργασία η παράταξη του σημερινού Δημάρχου απάντησε στην παράταξη "Γιάννενα Νέα Εποχή" με την παρακάτω επιστολή:

Περισσότερα...

Τι αλλάζει στον "Κλεισθένη"

 • PDF

ioannina polhΤα πάνω κάτω έρχονται στη διοίκηση και λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της νομοθετικής ρύθμισης για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή και να ψηφιστεί εντός των ημερών από τη Βουλή στο πλαίσιο νομοσχεδίου με ρυθμίσεις διαφόρων υπουργείων και η οποία έχει τεθεί το βράδυ της Τρίτης σε δημόσια διαβούλευση.

Περισσότερα...

Πλούσια παρακαταθήκη σε μελέτες και έργα αφήνουν τα Τμήμα Πρασίνου και Κινητικότητας

 • PDF

basileiouΑδιάκοπη είναι η προσπάθεια του Τμήματος Πρασίνου και του τομέα Κινητικότητας του Δήμου Ιωαννιτών σε ότι αφορά τον προγραμματισμό και την ωρίμανση έργων – παρεμβάσεων, όπως τόνισε σήμερα με δηλώσεις της η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Βασιλείου.

Η κ. Βασιλείου αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες που έχει προχωρήσει το Τμήμα Πρασίνου και συγκεκριμένα στο στάδιο ωριμότητας μελετών που αφορούν έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2019.

Περισσότερα...

Γιάννενα Νέα Εποχή: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διαβούλευσης με τις παρατάξεις

 • PDF

elisaf-giannena-nea-epoxhΤον πρώτο κύκλο συναντήσεων και συζητήσεων με τις παρατάξεις που μετέχουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή». Σκοπός ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την δυνατότητα συνεργασίας ώστε να προκύψει μία δημιουργική πλειοψηφία κατά τη νέα δημοτική περίοδο.

Περισσότερα...

Την επόμενη Δευτέρα στη Βουλή οι αλλαγές του Κλεισθένη

 • PDF

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ

dhmarxeio-4Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εξελίξεις έριξε φως ο Υπουργός Εσωτερικών την Κυριακή 21η Ιουλίου.

Η αρχή έγινε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή "Ακραία Φαινόμενα", όπου συγκεκριμενοποίησε το χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τις διορθώσεις του Κλεισθένη για τον τρόπο διακυβέρνησης των ΟΤΑ.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα