Wed11142018

Last update09:46:01 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Άφθαρτους Δήμαρχους και Περιφερειάρχες

 • PDF

Η... τάση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής

kalph gynaika

Πεδίο μεταβολών και ανατροπών, με βάθος τέτοιο που θα επηρεάσει και την κεντρική πολιτική σκηνή, διαμορφώνεται στις τοπικές κοινωνίες. Οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Μάιο του 2014, αναδεικνύονται η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση των τελευταίων ετών, όχι μόνο εξαιτίας της εγγύτητάς τους με τις ευρωεκλογές.

Περισσότερα...

"Ξεκινήσαμε νωρίς για να μην είναι αργά για τον Δήμο"

 • PDF

Ο Νίκος Γκόντας στην πρώτη προεκλογική σύγκεντρωση της παράταξής του

gkontas omilia serai

Τον προεκλογικό αγώνα του ξεκίνησε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας με την ομιλία που πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής στο ξενοδοχείο Grand Serai θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βάλει τέλος στα σενάρια περί υποψηφιότητάς του και πιθανώς να πιέσει πολιτικά το χώρο της Ν.Δ να τον... χρίσει ως τον εκλεκτό της για τι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 15 Σεπτέμβριος 2013 13:59

Περισσότερα...

Επανάληψη του 2010 ή ανατροπές;

 • PDF

Για τις υποψηφιότητες στο δήμο Ιωαννιτών

kalpiΜε το εκλογικό σύστημα να... κινδυνεύει με αλλαγές που, εφόσον γίνουν και εκλεγεί χωριστά ο δήμαρχος και από ενιαίο ψηφοδέλτιο οι δημοτικοί σύμβουλοι, θα διαφοροποιήσουν σε μεγάλο βαθμό το ισχύον με τις παρατάξεις, άρα και τις υποψηφιότητες, η τοπική αυτοδιοίκηση μπαίνει εν μέσω πολλών οικονομικών και άλλων προβλημάτων σε προεκλογική τροχιά για τις κάλπες του 2014, Μάϊο ή Ιούνιο, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί η ακριβής ημερομηνία.

Περισσότερα...

Δεν... καίγονται για αλλαγή του εκλογικού συστήματος οι Περιφερειάρχες

 • PDF

Το έθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, αλλά...

enpeΣε κυρίαρχο θέμα αναδείχθηκε η αλλαγή του εκλογικού νόμου στην αυτοδιοίκηση κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με τους Περιφερειάρχες.\

Περισσότερα...

Απάντηση του δημάρχου Μετσόβου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

 • PDF

Για τους «βλαχοδημάρχους»

metsovoΗ Δημοτική Αρχή του Μετσόβου αποδοκιμάζει κατηγορηματικά τον ατυχή χαρακτηρισμό του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Αλέξη Τσίπρα περί «βλαχοδημάρχων». Ένας αδόκιμος όρος που, για να περιγράψει πολιτευτές που κορδωμένοι περιφέρονται τάζοντας, κυριολεκτικά, «νερό από τη Σαχάρα», χρησιμοποιεί ως πρώτο συνθετικό τη λέξη Βλάχος.

Περισσότερα...

Δεν αυξάνονται τα τέλη στον Δήμο Ζίτσας

 • PDF

Απόφαση του Δημ. Συμβουλίου

zitsaΜηδενική αύξηση τελών ύδρευσης και ανταποδοτικών τελών εισηγήθηκε η δημοτική αρχή και ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο για το Δήμο Ζίτσας στη προχθεσινή του συνεδρίαση, καθιστώντας το συγκεκριμένο Δήμο ίσως τον πρώτο, τουλάχιστον πανηπειρωτικά που διεκπεραιώνει την υποχρέωση έγκρισης των τελών ενόψει κατάρτισης του προϋπολογισμού για το 2014.

Περισσότερα...

Ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα προτείνει η ΚΕΔΕ

 • PDF

Περίπου 3.500 οι «διαθέσιμοι» υπάλληλοι

dhmarxeioΤην πρόταση τους η διαθεσιμότητα στους δήμους να είναι βραχεία (15 ημερών) και να είναι εκ των προτέρων διασφαλισμένη η μετακίνηση των δημοτικών υπαλλήλων είτε από δήμους με πλεονάζον προσωπικό σε άλλους με ελλείψεις είτε εντός των ίδιων των δήμων από υπηρεσίες που έχουν «περίσσευμα» σε άλλες που έχουν «έλλειμμα» κατέθεσαν και επίσημα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης τους με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελακή, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ.

Περισσότερα...

Αυξήστε τα τέλη αν δεν αρκούν τα έσοδα...

 • PDF

Προτρέπει η Κυβέρνηση τους δήμους

dhmarxeio«Αν τα έσοδα σας δεν είναι αρκετά αυξήστε τα ανταποδοτικά τέλη» είναι η οδηγία που εμπεριέχεται σε κοινή υπουργική απόφαση που εξέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων το 2014 η οποία πρέπει να γίνει τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα...

Στο ΣτΕ προσφεύγει η ΚΕΔΕ κατά του πολυνομοσχεδίου

 • PDF

Αρνητική και στο Παρατηρητήριο ΟΤΑ

kedeΜε προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και με μπλόκο στην αποστολή των προσχεδίων των προϋπολογισμών των δήμων στο Παρατηρητήριο απαντά το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του νόμου 4172/2013.

Περισσότερα...

Όχι σε παραιτήσεις και κλείσιμο δημαρχείων

 • PDF

Από την ΠΕΔ Ηπείρου

ped filiosΑντίθετη με τις ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων και την αναστολή της λειτουργίας των δήμων ως μέσου πίεσης προς την κυβέρνηση για να αποσύρει τις διατάξεις που πλήττουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι οποίες περιέχονται στο Πολυνομοσχέδιο, δηλώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου η οποία σε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της όπου συμμετείχαν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη την Ήπειρο αποφάσισε να κρατήσει πιο μετριοπαθή στάση.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Ιούλιος 2013 17:06

Περισσότερα...

Μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση τώρα!

 • PDF

Παρέμβαση πέντε δημάρχων

dhmarxeioTην ώρα που τα προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας των πόλεων πολλαπλασιάζονται και γίνονται πιο σύνθετα, ο σύγχρονος διεθνής τρόπος διακυβέρνησης και πολιτικής αντιπροσώπευσης υποδεικνύει την ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με περισσότερες αρμοδιότητες, πόρους και μεγαλύτερη αυτονομία. Κυρίως, γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος, ο πιο προσβάσιμος και ο αποτελεσματικότερος θεσμός για τον πολίτη και τα προβλήματά του.

Περισσότερα...