Sun11182018

Last update07:00:20 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση τώρα!

 • PDF

Παρέμβαση πέντε δημάρχων

dhmarxeioTην ώρα που τα προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας των πόλεων πολλαπλασιάζονται και γίνονται πιο σύνθετα, ο σύγχρονος διεθνής τρόπος διακυβέρνησης και πολιτικής αντιπροσώπευσης υποδεικνύει την ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με περισσότερες αρμοδιότητες, πόρους και μεγαλύτερη αυτονομία. Κυρίως, γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος, ο πιο προσβάσιμος και ο αποτελεσματικότερος θεσμός για τον πολίτη και τα προβλήματά του.

Περισσότερα...

Λουκέτο και συνάντηση με Σαμαρά

 • PDF

15-17 Ιουλίου στους δήμους για την κατάργηση υπηρεσιών

dhmarxeio kleistoΤο κλείσιμο των δήμων για τρεις μέρες από τη Δευτέρα 15 έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου αντιδρώντας στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας Σχολικών Φυλάκων και αίτημα για συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό, για να συζητήσουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αποφάσισε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων και των Δ.Σ. των ΠΕΔ.

Περισσότερα...

Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα το πολυνομοσχέδιο

 • PDF

Ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

perifereiako symboulio apologismosΤη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα ώστε «να ασχοληθεί με το πολυνομοσχέδιο που καταργεί τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, απολύει δημοσίους υπαλλήλους και ενισχύει περαιτέρω την φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα», ζητά με επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση από τον πρόεδρο του Σώματος.

Περισσότερα...

Στην αντεπίθεση η δημοτική αρχή Μετσόβου, αλλά χωρίς απαντήσεις...

 • PDF

Στην σκληρή κριτική της μειοψηφίας για πολιτική συμπεριφορά ολοκληρωτικού καθεστώτος...

metsovoΠερνώντας στην αντεπίθεση, αλλά χωρίς να απαντά στις «κατηγορίες» που της απηύθυνε σύσσωμη η αντιπολίτευση, δηλαδή οι παρατάξεις της μείζονος (υπό τον Κ. Τζαφέα), της ελάσσονος μειοψηφίας (με τον Λεωνίδα Ευθυμίου) και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι (με τον Χ. Ζαρκάδη), για τον τρόπο που λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο, τοποθετήθηκε με ανακοίνωση του γραφείου του ο δήμαρχος Μετσόβου, Νίκος Τσομπίκος.

Περισσότερα...

«30 μήνες εποικοδομητικής αντιπολίτευσης»

 • PDF

Απολογισμός πεπραγμένων από την παράταξη του Γ. Ντόντη στον δήμο Πωγωνίου:

pogoni66Στον απολογισμό των 2,5 χρόνων ση θέση της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Πωγωνίου προχώρησε η παράταξη του Γιάννη Ντόντη «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως επί 30 μήνες οι δράσεις της αποδεικνύουν «ότι εμείς είμαστε η Αντιπολίτευση των πολιτικών θέσεων, των τεκμηριωμένων προτάσεων, του θεσμικού ελέγχου των πράξεων της Διοίκησης για την καλύτερη λειτουργία της, της άσκησης γόνιμης, ουσιαστικής και εποικοδομητικής κριτικής στην Δημοτική Αρχή προς όφελος των συμφερόντων του Δήμου και των κατοίκων του».

Περισσότερα...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη διαθεσιμότητα στους δήμους

 • PDF

Εν μέρει συμφωνία μεταξύ ΚΕΔΕ και Υπουργείου για μετακινήσεις υπαλλήλων

dhmarxeioΤις προτάσεις του επί του προγράμματος κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων έθεσε στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη το πρωί της Τρίτης το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Περισσότερα...

Τελεσίδικη η διαθεσιμότητα σε δήμους

 • PDF

Διαμηνύει η κυβέρνηση, αντιδράσεις ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ

kede dia8esimothtaΩς τελεσίδικη έπειτα από συμφωνία με την τρόικα μετέφεραν, στην χθεσινή συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την απόφαση της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης. Αιτία πολέμου χαρακτήρισε την απόφαση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος και ανακοίνωσε 24ωρη απεργία για σήμερα, Τρίτη.

Περισσότερα...

«Εμπάργκο» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μετσόβου

 • PDF

Και σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή

metsovoΣτα άκρα έχει φτάσει η αντιπαράθεση ανάμεσα στη δημοτική αρχή Μετσόβου και το δήμαρχο Νίκο Τσομπίκο με το σύνολο της αντιπολίτευσης στο δήμο, με την πρώτη να μην μπορεί να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο έχει απωλέσει προ πολλού την πλειοψηφία, λόγω της συνειδητής αποχής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων. Η δημοτική αρχή καταγγέλλεται για ψηφοθηρία και μη τήρηση των προβλεπομένων για τις συνεδριάσεις.

Περισσότερα...

Υπέρ κινητικότητας και όχι απολύσεων η ΠΕΔ Ηπείρου

 • PDF

Ομόφωνη απόφαση στη ...γραμμή της ΚΕΔΕ

ped filiosΥπέρ της πρότασης της ΚΕΔΕ για το θέμα της διαθεσιμότητας δημοτικών υπαλλήλων τάχθηκε χθες η ΠΕΔ Ηπείρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της, αποφασίζοντας με... μπροστάρη την ΚΕΔΕ να διεκδικηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το μέτρο της κινητικότητας και να εκφραστεί βέβαια η αντίθεσή των ΟΤΑ στο κλείσιμο των νομικών προσωπικών των δήμων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο και χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό προσφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο στους πολίτες της χώρας.

Περισσότερα...

Αντίθετη σε απολύσεις και διαθεσιμότητα η Δημοτική αρχή Ιωαννίνων

 • PDF

Καμιά επίσημη ενημέρωση, πολλά τα δημοσιεύματα

dhmarxeioΤην αντίθεση της, στην απόλυση ή στη διαθεσιμότητα και μετακίνηση εργαζομένων που προωθείται εκ νέου από την κυβέρνηση, εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωση της η δημοτική αρχή Ιωαννίνων. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επιχειρούμενη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων και σε λίστα 30 δήμων, που περιλαμβάνει και τον δήμο Ιωαννιτών, λόγω οικονομικών προβλημάτων και πλεονάζοντος προσωπικού. Από την Ήπειρο είναι, επίσης, στην αρχική λίστα οι δήμοι Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας. Από τους προς διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλους οι 5.000 θα προέλθουν από δήμους και άλλοι τόσοι από την εκπαίδευση, αλλά και από το χώρο της Υγείας.

Περισσότερα...

Να ελεγχθούν τα οικονομικά του δήμου Ιωαννιτών από το 1999

 • PDF

Ζητά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «τρία κλικ αριστερά»

dhmarxeioΩς παρέμβαση με ... άρωμα δημοτικών εκλογών μπορεί να εκληφθεί η σκληρή κριτική προς τη δημοτική αρχή και τη μείζονα μειοψηφία και το αίτημα που κατέθεσε δημόσια χθες η Συντονιστική Γραμματεία της παράταξης «τρία κλικ αριστερά» για πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στο δήμο Ιωαννιτών από το 1999 και εντεύθεν.

Περισσότερα...